Använd datasegment för webbplatsbesökare i Shopping-annonser

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan använda dina datasegment för att visa Shopping-annonser för människor som tidigare har besökt din webbplats när de söker efter dina produkter på Google. I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till datasegment i dina Shopping-kampanjer.

Innan du börjar

Om du inte känner till hur du når ut till dina webbplatsbesökare eller appanvändare kan du först läsa om datasegment för sökannonser eftersom de liknar dina datasegment för Shopping. Samma regler som gäller datasegment för sökannonser gäller också datasegment för Shopping-annonser.

När du använder datasegment för Shopping-annonser kan du segmentera webbplatsbesökarna utifrån deras tidigare besök på din webbplats. Du kan anpassa dina Shopping-bud för grupper av användare baserat på deras tidigare webbplatsengagemang, till exempel ”personer som övergav kundvagnen”, ”lojala kunder” eller ”återkommande besökare”. Om du använder en Smart Bidding-budstrategi, som Mål-ROAS, kan du få ännu bättre resultat för enskilda målgrupper om du lägger till datasegment.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Klicka på Redigera målgruppssegment om du vill göra ändringar i inriktningen.
  5. Välj den kampanj eller annonsgrupp som du vill uppdatera.
  6. Använd alternativen Sök och Bläddra för att hitta och markera de segment som du vill inrikta annonseringen på.
  7. Markera kryssrutan vid segmentet du vill inrikta dig på. Det läggs då till i inriktningen.
  8. Klicka på Spara.