Shopping-remarketinglijsten gebruiken

Met Shopping-remarketinglijsten kunt u Shopping-advertenties weergeven aan mensen die op Google naar uw producten zoeken nadat ze uw website al eerder hebben bezocht. In dit artikel worden de stappen uitgelegd waarmee u remarketinglijsten kunt toevoegen aan uw Shopping-campagnes.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, leest u eerst het artikel Over remarketinglijsten voor zoekadvertenties. Dat type remarketinglijsten vertoont namelijk veel overeenkomsten met Shopping-remarketinglijsten. Houd er rekening mee dat de regels die voor remarketinglijsten voor zoekadvertenties gelden, ook gelden voor Shopping-remarketinglijsten.

Met Shopping-remarketinglijsten kunt u uw sitebezoekers segmenteren op basis van eerdere sitebetrokkenheid. U kunt uw Shopping-biedingen aanpassen aan groepen gebruikers op basis van eerdere sitebetrokkenheid, zoals 'winkelwagenverlaters', 'trouwe klanten' of 'terugkerende bezoekers'. Als u een 'Slim bieden'-strategie gebruikt, zoals Doel-ROAS, kunt u voor afzonderlijke doelgroepen nog betere prestaties behalen door remarketinglijsten toe te voegen.

Instructies

1. Maak een nieuwe Shopping-campagne of selecteer een bestaande Shopping-campagne en een advertentiegroep.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  3. Klik op het potloodpictogram Bewerken.
  4. Selecteer onder 'Toevoegen aan' de optie 'Campagne' of 'Advertentiegroep', afhankelijk van het niveau waarop u de doelgroepen wilt toepassen.
  5. Selecteer een remarketinglijst door het vakje ernaast aan te vinken. Als u alle remarketinglijsten wilt selecteren, klikt u op het selectievakje naast de kolomkop 'Doelgroep'.
  6. Selecteer naast 'Toevoegen aan' de optie 'Selecteer een campagne' of 'Selecteer een advertentiegroep', afhankelijk van de optie 'Toevoegen aan' die u eerder heeft geselecteerd.
  7. Als u kiest voor toevoegen aan een campagne:
    1. Selecteer de campagne waarmee u uw lijst wilt targeten.
    2. Kies de targetingmethode 'Targeting' of 'Observatie'. Meer informatie over deze targetingopties leest u in Over targeting en observaties voor campagnes in het Display Netwerk.
    3. (Optioneel) Voeg extra remarketinglijsten of in-market-doelgroepen aan uw campagne toe.
  8. Als u kiest voor toevoegen aan een advertentiegroep:
    1. Selecteer een campagne en vervolgens een advertentiegroep.
    2. Kies de targetingmethode 'Targeting' of 'Observatie'.
    3. (Optioneel) Voeg extra remarketinglijsten of in-market-doelgroepen aan uw advertentiegroep toe.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Voeg de fragmenten voor remarketinggebeurtenissen toe aan alle pagina's van uw site.