Shopping-remarketinglijsten gebruiken

Met Shopping-remarketinglijsten kunt u Shopping-advertenties weergeven aan mensen die op Google naar uw producten zoeken nadat ze uw website al eerder hebben bezocht. In dit artikel worden de stappen uitgelegd waarmee u remarketinglijsten kunt toevoegen aan uw Shopping-campagnes.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, leest u eerst het artikel Over remarketinglijsten voor zoekadvertenties. Dat type remarketinglijsten vertoont namelijk veel overeenkomsten met Shopping-remarketinglijsten. Houd er rekening mee dat de regels die voor remarketinglijsten voor zoekadvertenties gelden, ook gelden voor Shopping-remarketinglijsten.

Met Shopping-remarketinglijsten kunt u uw sitebezoekers segmenteren op basis van eerdere sitebetrokkenheid. U kunt uw winkelbiedingen aanpassen aan groepen gebruikers op basis van eerdere sitebetrokkenheid, zoals 'winkelwagenverlaters', 'trouwe klanten' of 'terugkerende bezoekers'. Als u Slim bieden gebruikt, zoals doel-ROAS, kunt u voor afzonderlijke doelgroepen nog betere prestaties behalen door remarketinglijsten toe te voegen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Maak een nieuwe Shopping-campagne of selecteer een bestaande Shopping-campagne en een advertentiegroep.
  2. Klik naast het tabblad Zoekwoorden op het tabblad Doelgroepen.
  3. Als u het tabblad Doelgroepen niet ziet, schakelt u dit in. Dit doet u door te klikken op het dropdownmenu aan het einde van de tabbladbalk en vervolgens Doelgroepen te selecteren.
  4. Klik op + Targeting.
  5. Selecteer onder 'Toevoegen aan' de optie 'Campagne' of 'Advertentiegroep', afhankelijk van het niveau waarop u de doelgroepen wilt toepassen.
  6. Klik op het dropdownmenu Campagnetargeting toevoegen of Advertentiegroeptargeting toevoegen en selecteer Interesses en remarketing.
  7. Klik op het dropdownmenu Categorieën selecteren en selecteer de optie Remarketinglijsten. De lijst 'Alle bezoekers' wordt weergegeven, evenals alle andere op regels gebaseerde lijsten die u voor de verschillende groepen bezoekers van uw site heeft gemaakt. Voeg de remarketinglijst toe aan uw advertentiegroep.
  8. (Optioneel) Maak aanvullende remarketinglijsten.
  9. Voeg de remarketingtag toe aan alle pagina's van uw site.