Konfigurer budgivning efter mål-ROAS til Shopping-kampagner

Denne artikel omhandler Standard Shopping-kampagner. Hvis du vil have mest muligt ud af Google Ads-automatisering og vise annoncer på alle Google-tjenester, kan du i stedet prøve kampagner af typen "Maksimal effektivitet".

Sådan fungerer det

Budstrategien mål-ROAS (annonceafkast) bruger Google Ads' AI til at administrere dine bud i en hvilken som helst Shopping-kampagne.

Budstrategien Google Ads Smart Bidding analyserer og bruger AI til at forudsige værdien af en potentiel konvertering, hver gang en bruger søger efter produkter, som du annoncerer for. Derefter justerer den dine bud til disse søgninger for at maksimere dit afkast på dem.

I praksis betyder det, at hvis mål-ROAS vurderer, at en brugersøgning sandsynligvis vil generere en konvertering med høj værdi, vil den byde på denne søgning. Hvis den fastslår, at søgningen sandsynligvis ikke vil generere en konvertering med høj værdi, byder den lavt.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du konfigurerer mål-ROAS til en hvilken som helst Shopping-kampagne, og hvordan du overvåger og optimerer din strategi, når den er på plads.

Hvis du er i tvivl om, hvilken Smart Bidding-strategi i Google Ads du vil bruge til din Shopping-kampagne, kan du finde flere oplysninger i artiklen om automatisk budgivning til Shopping-kampagner. Du kan til enhver tid ændre din budstrategi.

Før du begynder

Inden du aktiverer budgivning efter mål-ROAS, skal du aktivere konverteringssporing for din Shopping-kampagne. Få flere oplysninger om konverteringssporing

Bemærk! Hvis du vil bruge en mål-ROAS-strategi på en Shopping-kampagne, skal dine Shopping-kampagner have haft mindst 15 konverteringer pr. Merchant Center-id inden i løbet af de seneste 30 dage.

Vejledning

Konfiguration af mål-ROAS består af 2 dele: Føj budstrategien til din konto, og fortæl den derefter, hvilken konverteringsværdi den skal målrette efter.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Trin 1: Indstil budstrategien "Mål-ROAS" på din konto

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner på sektionsmenuen, og klik derefter på Kampagner.
  3. Vælg den kampagne, du vil redigere.
  4. Klik på Indstillinger i sidemenuen for kampagnen.
  5. Åbn Budgivning, og klik på Skift budstrategi.
  6. Vælg Mål-ROAS på rullemenuen.
  7. Klik på Gem.

Trin 2: Vælg dit mål-ROAS

Dit mål-ROAS er den gennemsnitlige konverteringsværdi (eksempelvis omsætning), du gerne vil opnå for hver krone, du bruger på annoncer. Angiv så vidt muligt dit mål-ROAS ud fra de historiske data om konverteringsværdi i forhold til pris for de annoncegrupper eller kampagner, du vil anvende strategien på. Som tommelfingerregel kan du bruge den gennemsnitlige konverteringsværdi divideret med prisen for de seneste 4 uger.

Husk, at det mål-ROAS, du angiver, kan påvirke den konverteringsvolumen, du opnår. Hvis du f.eks. angiver et mål, der er for højt, kan det begrænse den mængde trafik, dine annoncer opnår. Få flere oplysninger om budgivning efter mål-ROAS

Overvåg effektiviteten for mål-ROAS

Her får du en række tips til at se, hvordan mål-ROAS påvirker din kampagne:

Analysér over tid

• Lad budstrategien køre i 15 dage, inden du evaluerer effektiviteten.. Det giver strategien tid til at tilpasse sig.
  • Sørg for, at du har tilstrækkeligt med data til at evaluere strategiens effektivitet. Overvej at gennemgå dine data ugentligt frem for dagligt, hvis du kun har begrænset trafik.
  • Overvej, hvilke faktorer der kan påvirke dine resultater over tid. Dine resultater kan f.eks. være påvirket af helligdage, weekender, særlige begivenheder, ændringer af dine produktdata og dine konkurrenter på auktionen.

Vent på ændringer

• Tag højde for konverteringsforsinkelser. Visse konverteringer tager længere tid end andre, nogle gange op til dage eller endda uger efter et klik. Hvis du sammenligner din seneste aktivitet med din historiske effektivitet, ser din seneste aktivitet muligvis ikke så godt ud på grund af konverteringsforsinkelser. Få flere oplysninger om, hvordan du finder ud af, hvor lang tid der går, før kunderne konverterer
  • Rediger dine ROAS-mål for at nå dine skiftende marketingmål. Mål-ROAS reagerer hurtigt på dine målændringer, men det kan tage et stykke tid at kalibrere det alt efter konverteringsforsinkelsen.

Spor konverteringsværdi

• Se på konverteringsværdien og derefter på konverteringsværdien divideret med prisen. Dette kan hjælpe dig med at verificere, at du opnår tilstrækkeligt salg, og at du er tæt på dit mål-ROAS.
  • Husk! Mål-ROAS kan reducere antallet af klik. Bare rolig – dette er forventeligt, da budstrategien reducerer antallet af bud for klik, der ikke opfylder dit mål. Den benytter derefter de sparede beløb til at byde højere, når der er større sandsynlighed for, at en konvertering lever op til dit mål. Af samme årsager kan din pris pr. klik gå op og ned.

Optimer kampagner

Her er en række tips til at optimere en kampagne, der benytter mål-ROAS:

Øg konverteringsværdien

• Reducer mål-ROAS for dine kampagner gradvist, hvis du vil øge konverteringsværdien. Dermed fortæller du budstrategien, at du er villig til at betale mere for den enkelte konvertering, og strategien betaler derfor mere for at forøge dit salg og din konverteringsværdi.
    • Hvis du er fortrolig med maks. CPC-budgivning, kan du overveje at reducere dit mål-ROAS på samme måde som at hæve dit bud.

Gennemgå din strategi

• Gennemgå dine budstrategier for at fastslå, om hver mål-ROAS-budstrategi får mindst 15 konverteringer pr. måned og har fuldt udbytte af mål-ROAS. Effektiviteten forbedres generelt med færre, større kampagner og flere konverteringer.
  • Du kan overveje andre metoder til at sikre, at du fortsat er konkurrencedygtig, selvom andre annoncører øger deres bud. Buddene kan f.eks. øges under et udsalg eller pga. skiftende årstider. I disse tilfælde bør du overveje at reducere dit mål-ROAS. Strategien justerer dine bud, hvilket resulterer i en højere volumen.