Datasegmenttien luominen mallien avulla

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Google Ads luo vakiotyyppisiä datasegmenttejä verkkosivustosi kävijöistä, mutta halutessasi voit luoda myös omia segmenttejä, jotka on räätälöity juuri sinun sivustoasi ja yleisösegmenttiäsi varten. Näiden mallien avulla voit muokata datasegmenttiesi määrityksiä, mikä tekee segmenttien luomisesta entistä tehokkaampaa. Tässä artikkelissa kerrotaan mallien käytön parhaista käytännöistä.

Ennen kuin aloitat

Aloita ottamalla käyttöön datasegmenttejä, jotka koostuvat verkkosivustosi kävijöistä tai sovelluksesi käyttäjistä. Jos et tunne verkkosivustosi koodia, pyydä apua kehittäjältä tai joltakulta muulta aiheeseen perehtyneeltä.

Jos olet ottanut Google-tagin käyttöön voidaksesi seurata sivustosi kävijöitä, näet sen koostuvan Google-tagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Katso ohjeet verkkosivuston konversioseurannan käyttöönottoon
Verkkosivulla käyneet

"Verkkosivulla käyneet" ‑mallin avulla voit luoda segmenttejä henkilöistä, jotka ovat käyneet tietyllä sivulla tai tiettyyn sivuryhmään kuuluvilla sivuilla. Tämä on yleisin malli ja oletusvaihtoehto.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa luoda datasegmentin henkilöistä, jotka ovat käyneet yhtiön verkkosivuston lentotarjousosiossa, ja kohdistaa heille tarjouksista kertovia mainoksia. Tämä onnistuu luomalla segmentti henkilöistä, joiden katsomien sivujen URL-osoitteeseen sisältyy "example.com/lentotarjoukset".

Kun olet valinnut tämän mallin, lisää tapahtumasäännöt, joiden on täytyttävä, jotta sivulla käyneet lisätään datasegmenttiin.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa luoda luettelon ihmisistä, jotka ovat hakeneet yhtiön verkkosivustolta New Yorkiin saapuvia tai sieltä lähteviä lentoja. Hakutulossivun URL-osoitteessa ei ole tietoa lähtö- tai kohdekaupungista vaan ainoastaan lentokenttien IATA-koodit. Datasegmentin luominen henkilöistä, jotka ovat hakeneet New Yorkiin saapuvia tai sieltä lähteviä lentoja, onnistuu luomalla sääntö, jossa on kolme tapahtumasääntöä:

• "URL sisältää JFK" (JFK tarkoittaa John F. Kennedyn kansainvälistä lentokenttää)
  • "URL sisältää LGA" (LGA tarkoittaa LaGuardian lentokenttää)
  • "URL sisältää EWR" (EWR tarkoittaa Newark Libertyn kansainvälistä lentokenttää).

Kun henkilö käy sivulla, jonka URL-osoitteessa on jokin koodeista "JFK", "LGA" tai "EWR", hänet lisätään listaan.

Voit lisätä sääntöön enemmän tapahtumia valitsemalla "Lisää tapahtuma (ja)", "Lisää tapahtuma (tai)" tai "Sulje pois tapahtuma". Kun olet lisännyt uuden tapahtumasäännön ja tallentanut listan, listaan lisättävien kävijöiden on vastattava jotakin säännön tapahtumaa mutta ei välttämättä kaikkia. Tätä kutsutaan TAI-suhteeksi. Tapahtumasääntöjen järjestys ei vaikuta siihen, ketkä lisätään.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa tavoittaa ihmiset, jotka ovat hakeneet New Yorkiin saapuvia tai sieltä lähteviä lentoja tai käyneet yhtiön New Yorkiin matkustamiseen liittyvällä sivulla. Tämä onnistuu luomalla sääntö, jossa on nämä tapahtumat:

• "URL sisältää JFK" (JFK tarkoittaa John F. Kennedyn kansainvälistä lentokenttää)
  • "URL sisältää LGA" (LGA tarkoittaa LaGuardian lentokenttää)
  • "URL sisältää EWR" (EWR tarkoittaa Newark Libertyn kansainvälistä lentokenttää)
  • "URL sisältää www.example.com/newyorkcity".

Jotta verkkosivuston kävijät voidaan lisätä datasegmenttiin, heidän on täytettävä vähintään yksi säännön ehdoista mutta ei välttämättä niitä kaikkia.

Voit lisätä sääntöön niin monta tapahtumasääntöä kuin haluat, mutta muista, että säännön pitäisi vastata yleisöäsi. Mitä useampia tapahtumasääntöjä käytät, sitä todennäköisemmin kävijöitä lisätään datasegmenttiin. Tuloksena voi tällöin olla hyvin laaja lista, jossa on myös tavoittelemasi yleisön ulkopuolisia käyttäjiä.

Ehtojen rajaaminen

Ihmisten on käytävä tapahtumasääntöä vastaavalla sivulla, jotta heidät voidaan lisätä datasegmenttiisi. Sellaiset tapahtumasäännöt kuin "URL sisältää" tai "Viittaavan sivun URL-osoite" eivät välttämättä ole tarpeeksi tarkkoja sivun ominaisuuksien määrittämiseksi.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa luoda segmentin henkilöistä, jotka etsivät New Yorkin JFK-lentokentältä lähteviä mutta eivät sinne saapuvia lentoja. Jos käyttäjä hakee esimerkiksi JFK-lentokentältä Meksikoon (MEX) meneviä lentoja, verkkosivuston URL-osoite voi näyttää vaikkapa tältä:
www.example-site.com/search.php?origin=JFK&dest=MEX

"URL sisältää" ‑ehdon kaltaiset ehdot eivät ole tarpeeksi tarkkoja määrittämään, että kävijät etsivät JFK-lentokentältä lähteviä mutta eivät sinne saapuvia lentoja. Tätä varten tarvitaan sääntö, jonka mukaan "origin=JFK" on hyväksyttävä mutta "dest=JFK" ei.

Kun otat segmenttiä käyttöön, luo sille tapahtumasääntöjä Tapahtumat-kohdassa. Ne voivat perustua yhteen tai useampaan tapahtumaan tai poissuljettuihin tapahtumiin. Valitse kullekin säännölle tapahtuma avattavasta valikosta ja lisää arvo "päivää"-kohtaan. Oletusvalintana on "Käynti verkkosivulla", mutta muita vaihtoehtoja voi olla saatavilla verkkosivustosi tagin parametrien perusteella.

Huom. Alla on muita tagiparametreja, jotka voivat näkyä vaihtoehtoina avattavassa Tapahtuma-valikossa.

• dynx_pagetype
  • ecomm_pagetype
  • edu_pagetype
  • event
  • flight_pagetype
  • hotel_pagetype
  • hrental_pagetype
  • job_pagetype
  • listing_pagetype
  • local_pagetype
  • pagetype
  • travel_pagetype
Lue lisää verkkosivuston kävijät sisältävän yleisösegmentin luomisesta.
Tiettyjä tageja sisältävällä sivulla käyneet
Jos olet ottanut Google-tagin käyttöön voidaksesi seurata sivustosi kävijöitä, näet sen koostuvan Google-tagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Katso ohjeet verkkosivuston konversioseurannan käyttöönottoon

Joillakin sivuillasi saattaa olla käytössä vanhempia yleisiä sivustotageja. Jos määrityksessä käytetään JavaScriptia yleisen sivustotagin aiemmasta versiosta, se toimii jatkossakin. Jos määrityksessä käytetään muuta kuin JavaScriptia käyttävää kuvatagia, on suositeltavaa käyttää uutta tagia, jotta voit hyödyntää kaikkia toimintoja. Yleinen sivustotagi ja tapahtumakoodinpätkä takaavat, että verkkosivustosi kävijöiden kaikki datasegmenttitapahtumat lasketaan.

Esimerkki

Lentoyhtiö on lisännyt äskettäin yleisen sivustotagin niihin verkkosivustonsa osioihin, jotka sisältävät suosituimmat reitit. Datasegmentin luominen näiden osioiden URL-osoitteiden perusteella olisi liian monimutkaista sääntöjen avulla. Lentoyhtiö voi sen sijaan luoda segmentin henkilöistä, jotka ovat käyneet suosituimpien reittien osioissa, käyttämällä "Tägätyllä sivulla käyneet" ‑mallia ja valitsemalla näillä sivuilla äskettäin käyttöön otetun tagin.

Kun käytät "Tägätyllä sivulla käyneet" ‑mallia, voit valita myös Google Adsin konversioseurantatagin. Tämän tagin valitsemisesta voi olla hyötyä, jos et ole voinut lisätä yleistä sivustotagia konversiosivulle mutta haluat silti tavoittaa tai sulkea pois tämän yleisösegmentin.

Huom. Google Ads ei salli tagien käyttöä sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä