Brug skabeloner til websiteremarketinglister

Google Ads opretter basisremarketinglister, men du kan også oprette dine egne lister og tilpasse dem til dit website og en specifik målgruppe. Skabeloner tilpasser konfigurationen af dine websiteremarketinglister, så du kan effektivisere din oprettelse af dem. Denne artikel beskriver de optimale løsninger, når du bruger skabeloner.

Før du begynder

Er du ny inden for remarketing? Læs Sådan fungerer remarketing først. Hvis du ikke er fortrolig med koden på dit website, bør du overveje at inddrage en udvikler eller en anden person med teknisk baggrund.

Fra og med oktober 2017 kan annoncører, der konfigurerer Google Ads-tagget til remarketing i den nye Google Ads-oplevelse, se det nye Google Ads-tag, der består af et globalt websitetag og et valgfrit hændelseskodestykke. Hvis du har installeret det tidligere Google Ads-tag på dit website ved hjælp af JavaScript, fungerer det stadig, men vi anbefaler, at du bruger det nye Google Ads-tag. Få flere oplysninger om ændringer af Google Ads-remarketingtagget.

Besøgende på en side

Brug skabelonen "Besøgende på en side" til at oprette lister over personer, der har besøgt en bestemt side eller gruppe af sider. Dette er den mest almindelige skabelon, og den benyttes som standard, når du opretter en ny remarketingliste.

Eksempel

Et flyselskab opretter en remarketingliste over personer, der har besøgt sektionen med flyafgangstilbud på deres website, så de kan vise disse besøgende annoncer om deres rabatter. De opretter en remarketingliste over personer, der har besøgt sider, hvor webadressen indeholder "example.com/flyafgangstilbud".

Når du har valgt skabelonen, angiver du de betingelser, der skal opfyldes, inden besøgende tilføjes på remarketinglisten.

Eksempel

Et flyselskab vil oprette en liste over personer, der har søgt efter flyafgange til eller fra New York City på deres website. Webadressen på søgeresultatsiden indeholder ingen oplysninger om afgangs- eller ankomstbyen ud over lufthavnenes IATA-koder. Flyselskabet opretter en regel med tre betingelser for at oprette sin remarketingliste:

• "Webadresse indeholder JFK" (for John F. Kennedy International Airport)
  • "Webadresse indeholder LGA" (for LaGuardia Airport)
  • "Webadresse indeholder EWR" (for Newark Liberty International Airport)

Alle, der besøger en side, hvor webadressen indeholder en af følgende koder, tilføjes på listen: "JFK", "LGA" eller "EWR."

Du kan føje flere betingelser til din regel. Når du begynder at skrive efter den eksisterende betingelse, vises en rullemenu med forslag til nye betingelser. Når du har tilføjet en ny betingelse og gemt listen, tilføjes besøgende på listen, hvis bare de matcher én af betingelserne i reglen. Da der er tale om en "ELLER"-relation, behøver de ikke nødvendigvis at matche dem alle. Betingelsernes rækkefølge har ingen indflydelse på, hvilke besøgende der tilføjes.

Eksempel

Et flyselskab ønsker at nå ud til personer, der har søgt efter afgange til eller fra New York, og personer, der har besøgt websitets sektion om rejser til New York City. De opretter en regel med følgende betingelser:

• "Webadresse indeholder JFK" (for John F. Kennedy International Airport)
  • "Webadresse indeholder LGA" (for LaGuardia Airport)
  • "Webadresse indeholder EWR" (for Newark Liberty International Airport)
  • "Webadresse indeholder www.example.com/newyorkcity".

De besøgende tilføjes på remarketinglisten, hvis de matcher mindst én af betingelserne i reglen, men ikke nødvendigvis dem alle.

Du kan føje alle de betingelser til en regel, du har lyst til, så længe den stadig repræsenterer din målgruppe. Når du tilføjer flere betingelser, er der større chance for, at flere besøgende føjes til remarketinglisten, og du risikerer at få en meget lang liste over personer, som ikke tilhører den tilsigtede målgruppe.

Indsnævring af betingelserne

Hver betingelse, der bruges til at definere en remarketingliste, har oplysninger om en enkelt side. Folk skal besøge en side, der matcher betingelsen, for at blive føjet til listen. Betingelser som "Webadresse indeholder" eller "Henvisningswebadresse" er dog muligvis ikke specifikke nok til at definere en sides karakteristika.

Eksempel

En flyselskab vil oprette en liste over personer, der leder efter flyafgange fra, men ikke til lufthavnen JFK. Webadressen for en besøgende, der f.eks. leder efter flyafgange fra JFK til Mexico (MEX), ser nogenlunde således ud på websitet:
www.example-site.com/search.php?origin=JFK&dest=MEX

Betingelser som "Webadresse indeholder" er ikke specifikke nok til at definere, at en person leder efter flyafgange fra, men ikke til JFK. Flyselskabet har brug for regler, der specificerer, at "origin=JFK" accepteres, mens "dest=JFK" afvises.

Besøgende på en side, der også besøgte en anden side

Kun tilgængelig på Displaynetværket

Brug skabelonen "Besøgende på en side, der også besøgte en anden side", hvis du tror, at der er større sandsynlighed for, at dine besøgende konverterer, når de har besøgt to forskellige sider på dit website. Bemærk! Hvis medlemmer på din liste ikke har kvalificeret sig til en listeregel inden for de sidste 30 dage, fjernes de fra listen, før listens varighed af medlemskab udløber.

Eksempel

Et flyselskab tilbyder to forskellige pakkerejser. De antager, at personer, der besøger siderne for begge tilbud, sammenligner de to pakker og derfor har potentiale for at konvertere. De benytter denne skabelon til at oprette en liste, så de kan nå ud til disse kunder.

Skabelonen giver dig mulighed for at oprette lister over personer, der har besøgt to sider. Har du brug for at oprette en liste over personer, der har besøgt tre eller flere sider, opretter du en tilpasset kombination. Hvis du eksempelvis vil oprette en liste over personer, der har besøgt siderne A, B og C, bruger du i første omgang skabelonen "Besøgende på en side, der også besøgte en anden side" til at oprette en liste over personer, der har besøgt siderne A og B. Derefter bruger du skabelonen "Besøgende på en side" til at oprette en liste over personer, der har besøgt siden C. Til sidst opretter du en tilpasset kombination, der består af de to lister.

Søgenetværket

"Besøgende på en side, der også besøgte en anden side" er ikke tilgængelig for remarketinglister til søgeannoncer. Du kan oprette en tilpasset kombinationsliste for remarketing på Søgenetværket.

Besøgende, der besøgte en side, men ikke en anden

Brug skabelonen "Besøgende, der besøgte en side, men ikke en anden" til at nå ud til personer, der har besøgt en bestemt side på dit website uden at besøge en anden side (eller uden at gennemføre en bestemt handling, f.eks. et køb). Bemærk! Hvis medlemmer på din liste ikke har kvalificeret sig til en listeregel inden for de sidste 30 dage, fjernes de fra listen, før listens varighed af medlemskab udløber.

Eksempel

Et flyselskab vil nå ud til personer, der har besøgt deres website for at købe en flybillet, men som ikke har købt noget. De opretter en liste over personer, der har besøgt deres søgeresultatside, men ikke købssiden.

Når du opretter en liste ved hjælp af denne skabelon, indsnævrer du din målgruppe. Besøgende tilføjes kun på listen, hvis de har besøgt den side, der er defineret i den første regel OG ikke har besøgt nogen af de sider, der er defineret i den anden regel. Det er det, der adskiller denne skabelon fra skabelonen "Besøgende på en side". Når du opretter en liste ved hjælp af skabelonen "Besøgende på en side", kan du føje forskellige betingelser til reglen, men besøgende tilføjes på listen, hvis bare de matcher ÉN af betingelserne (i modsætning til ALLE betingelserne).

Besøgende på en side på bestemte datoer

Brug skabelonen "Besøgende på en side på bestemte datoer" til at oprette lister over besøgende, der har besøgt dit website før, efter eller indenfor bestemte datoer.

Eksempel

Flyselskaber har typisk flere besøgende på deres website op til jul. Et flyselskab opretter derfor en liste ved hjælp af denne skabelon, så de kan engagere disse besøgende inden juleperioden.

Når du opretter lister med bestemte datoer, kan varigheden af medlemskabet på listen også være afgørende for, hvornår besøgende fjernes fra listen. Besøgende tilføjes på listen, hvis de har besøgt siderne på de valgte datoer, og forbliver registreret på listen i det tidsrum, der er defineret i listens varighed af medlemskab.

Besøgende på en side med et bestemt tag

Fra og med oktober 2017 kan annoncører, der konfigurerer Google Ads-tagget til remarketing i den nye Google Ads-oplevelse, se det nye Google Ads-tag, der består af et globalt websitetag og et valgfrit hændelseskodestykke. Hvis du har installeret det tidligere Google Ads-tag på dit website ved hjælp af JavaScript, fungerer det stadig, men vi anbefaler, at du bruger det nye Google Ads-tag. Få flere oplysninger om ændringer af Google Ads-remarketingtagget.

Du har muligvis nogle ældre remarketingtags, der er implementeret på nogle få sider. Hvis du bruger JavaScript fra den forrige version af Google Ads-tagget i din konfiguration, fungerer den stadig. Hvis du bruger ikke-JavaScript-billedtagget i din konfiguration, anbefaler vi, at du bruger det nye tag, som sikrer fuld funktionalitet. Med det globale websitetag og hændelseskodestykket kan du være sikker på, at alle dine remarketinghændelser registreres.

Eksempel

Et flyselskab har for et stykke tid siden føjet et remarketingtag til en række sektioner på deres website, der handler om populære ruter. Det er for kompliceret at oprette en regel, der baserer sig på webadresserne for de pågældende sektioner. I stedet opretter flyselskabet en remarketingliste over personer, der har besøgt sektionerne om de populære ruter, ved at bruge skabelonen "Besøgende på en side med et bestemt tag" og vælge det tag, der tidligere blev implementeret på disse sider.

Når du bruger skabelonen "Besøgende på en side med et bestemt tag", kan du også vælge eksisterende Google Ads-konverteringssporingstags. Du kan f.eks. vælge et konverteringssporingstag, hvis du ikke har været i stand til at føje remarketingtagget til konverteringssiden, men alligevel ønsker at nå ud til eller udelukke den pågældende målgruppe.

Annoncører må ikke bruge følsomme kategorier til at målrette annoncer mod brugere eller til at promovere deres produkter eller tjenester. Få flere oplysninger i politikken vedrørende tilpasset annoncering.