Brug skabeloner til dine datasegmenter

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

I Google Ads oprettes der grundlæggende datasegmenter, som består af websitebesøgende, men du kan selv oprette lister, der er tilpasset dit website og et specifikt målgruppesegment. Disse skabeloner hjælper dig med at tilpasse konfigurationen af dine datasegmenter, så du kan effektivisere oprettelsen af lister. Denne artikel beskriver de optimale løsninger, når du bruger skabeloner.

Før du begynder

Start med at konfigurere de datasegmenter, der omfatter besøgende på dit website eller i din app. Hvis du ikke er fortrolig med koden på dit website, bør du overveje at inddrage en webudvikler eller en anden person med teknisk baggrund.

Hvis du har konfigureret Google-tagget for at spore dine websitebesøgende, kan du se, at det består af Google-tagget og et hændelseskodestykke. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer konverteringssporing på dit website
Besøgende på en webside

Brug skabelonen "Besøgende på en webside" til at oprette lister over personer, der har besøgt en bestemt side eller gruppe af sider. Dette er den mest almindelige skabelon, som er angivet som standardmuligheden.

Eksempel

Et flyselskab opretter et datasegment, der omfatter personer, der har besøgt sektionen med flyafgangstilbud på deres website, og beslutter sig for at vise disse besøgende annoncer om rabatter. De opretter et datasegment med personer, der har besøgt sider, hvor webadressen indeholder "eksempel.dk/flyafgangstilbud."

Når du har valgt denne skabelon, skal du angive de handlingsregler, der skal være opfyldt, for at besøgende på en side føjes til datasegmentet.

Eksempel

Et flyselskab vil oprette en liste over personer, der har søgt efter flyafgange til eller fra New York City på deres website. Webadressen på søgeresultatsiden indeholder ingen oplysninger om afgangs- eller ankomstbyen ud over lufthavnenes IATA-koder. For at oprette et datasegment, der omfatter personer, der søger efter flyafgange til eller fra New York, opretter flyselskabet en regel med tre handlingsregler:

• "Webadresse indeholder JFK" (for John F. Kennedy International Airport)
  • "Webadresse indeholder LGA" (for LaGuardia Airport)
  • "Webadresse indeholder EWR" (for Newark Liberty International Airport)

Alle, der besøger en side, hvor webadressen indeholder en af følgende koder, tilføjes på listen: "JFK", "LGA" eller "EWR."

Du kan føje flere handlinger til din regel ved at vælge "Tilføj handling (og)", "Tilføj handling (eller)" eller "Ekskluder handling". Når du har tilføjet en ny handlingsregel og gemt listen, skal besøgende matche en af handlingerne i reglen, men ikke nødvendigvis dem alle for at blive føjet til listen. Dette er en "ELLER"-relation. Rækkefølgen af handlingsreglerne påvirker ikke, hvilke besøgende der tilføjes.

Eksempel

Et flyselskab ønsker at nå ud til personer, der har søgt efter afgange til eller fra New York, og personer, der har besøgt websitets sektion om rejser til New York City. De opretter en regel med følgende handlinger:

• "Webadresse indeholder JFK" (for John F. Kennedy International Airport)
  • "Webadresse indeholder LGA" (for LaGuardia Airport)
  • "Webadresse indeholder EWR" (for Newark Liberty International Airport)
  • "Webadresse indeholder www.eksempel.dk/newyorkcity".

For at blive føjet til datasegmentet skal besøgende på websitet opfylde mindst én af betingelserne i reglen, men de behøver ikke at opfylde alle betingelserne.

Du kan tilføje så mange handlingsregler, som du har behov for, men du skal huske, at reglen skal repræsentere din målgruppe. Hvis du tilføjer flere handlingsregler, øges chancen for, at besøgende føjes til datasegmentet, og du kan ende med at have en meget omfattende liste over personer, der ikke er din tilsigtede målgruppe.

Indsnævring af betingelserne

De besøgende skal besøge en side, der matcher handlingsreglerne, for at de bliver føjet til dit datasegment. Handlingsregler som "Webadresse indeholder" eller "Henvisningswebadresse" er dog muligvis ikke specifikke nok til at definere en sides karakteristika.

Eksempel

Et flyselskab vil oprette en liste over personer, der leder efter flyafgange fra, men ikke til lufthavnen JFK. For en besøgende, der f.eks. leder efter flyafgange fra JFK til Mexico (MEX), ser webadressen nogenlunde således ud:
www.eksempel.dk/search.php?origin=JFK&dest=MEX

Betingelser som "Webadresse indeholder" er ikke specifikke nok til at definere, at en person leder efter flyafgange fra, men ikke til JFK. Flyselskabet har brug for regler, der specificerer, at "origin=JFK" accepteres, mens "dest=JFK" afvises.

Når du opretter dit segment, skal du bruge sektionen "Handlinger" til at oprette et sæt handlingsregler for dit segment. Du kan enten vælge en enkelt handling, flere handlinger eller ekskluderede handlinger. For hver regel skal du vælge en handling på rullemenuen og angive en værdi for "dage". Standardmuligheden på rullemenuen er "Websidebesøg", men afhængigt af parametrene i dit websitetag kan der være andre tilgængelige muligheder.

Bemærk! Her er andre tagparametre, der kan udfyldes som yderligere valgmuligheder på rullemenuen "Handling".

• dynx_pagetype
  • ecomm_pagetype
  • edu_pagetype
  • event
  • flight_pagetype
  • hotel_pagetype
  • hrental_pagetype
  • job_pagetype
  • listing_pagetype
  • local_pagetype
  • pagetype
  • travel_pagetype
Få flere oplysninger om, hvordan du opretter et målgruppesegment, der omfatter dine websitebesøgende.
Besøgende på en side med bestemte tags
Hvis du har konfigureret Google-tagget for at spore dine websitebesøgende, kan du se, at det består af Google-tagget og et hændelseskodestykke. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer konverteringssporing på dit website

Der er muligvis implementeret en ældre version af det globale websitetag på et par sider. Hvis du bruger JavaScript fra den forrige version af det globale websitetag i din konfiguration, fungerer den stadig. Hvis du bruger ikke-JavaScript-billedtagget i din konfiguration, anbefaler vi, at du bruger det nye tag, som sikrer fuld funktionalitet. Det globale websitetag og hændelseskodestykket sikrer, at alle de datasegmenthændelser, der består af dine websitebesøgende, registreres.

Eksempel

Hos et flyselskab tilføjede man for et stykke tid siden et globalt websitetag i sektioner om populære ruter på selskabets website. Det ville være for kompliceret at oprette en regel baseret på webadresserne for de pågældende sektioner. I stedet opretter flyselskabet et datasegment med personer, der har besøgt sektionerne om de populære ruter, ved at bruge skabelonen "Besøgende på en side med et bestemt tag" og vælge det tag, der tidligere blev implementeret på disse sider.

Når du bruger skabelonen "Besøgende på en side med et bestemt tag", kan du også vælge allerede implementerede Google Ads-konverteringssporingstags. Det kan være nyttigt at vælge et konverteringssporingstag, hvis du ikke har kunnet tilføje det globale websitetag på konverteringssiden, men gerne vil nå ud til eller ekskludere det pågældende målgruppesegment.

Bemærk! I Google Ads er det ikke tilladt at implementere tags på sider med relation til tilbud, der er underlagt politikrelaterede begrænsninger. Få flere oplysninger om politikken vedrørende tilpasset annoncering