Sääntöjen käyttäminen sivuston uudelleenmarkkinointiluetteloissa

Google Ads tarjoaa uudelleenmarkkinointia varten perusluetteloita. Voit täydentää niitä luomalla omia luetteloita, jotka on räätälöity juuri sinun verkkosivustollesi ja yleisöllesi. Noudattamalla tämän artikkelin ohjeita voit luoda verkkosivustosi URL-osoitteisiin perustuvia sääntöjä.

Ennen kuin aloitat

Onko uudelleenmarkkinointi sinulle uutta? Tutustu ensin uudelleenmarkkinoinnin toimintaan. Jos et tunne verkkosivustosi lähdekoodia, pyydä apua kehittäjältä tai joltakin muulta aiheeseen perehtyneeltä henkilöltä.

Jos olet määrittänyt Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin uudessa Google Adsissa, näet uuden Google Ads ‑tagin, joka koostuu yleisestä sivustotagista ja valinnaisesta tapahtumakoodinpätkästä. Jos olet asentanut sivustollesi vanhan AdWords-tagin JavaScriptilla, tagi toimii edelleen, mutta on suositeltavaa käyttää uutta Google Ads ‑tagia. Lue lisää Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin muutoksista.

Ohjeet

1. Seuraa artikkelissa Verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelon luominen olevien ohjeiden vaiheita 1–8.
  2. Lisää avautuvaan valintaikkunaan kaikki ehdot, jotka yksittäisen sivun on täytettävä. Jos haluat lisätä useita ehtoja, klikkaa ehdon vieressä olevaa pluspainiketta.
  3. Valitse tiedot, joihin haluat luettelon perustuvan. Voit valita perusvaihtoehdon (kuten URL-osoitteen), lisävaihtoehtoja (kuten viittaavan URL-osoitteen), tapahtumakoodinpätkien kautta lähetetyt parametrit tai Google Kauppiaskeskuksen attribuutit (vain dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa).
  4. Valitse toisesta avattavasta valikosta jokin vaihtoehto, kuten ”sisältää”, ”on yhtä kuin” tai ”alussa on”. Kirjoita arvo. Arvo voi olla sanoja, numero tai päivämäärä luotavan luettelon mukaan.
  5. Valitse Valmis.

Tiettyjä sivuja koskevat säännöt

Voit luoda sääntöjä ihmisille, jotka tarkastelivat etusivuasi, konversiosivuasi tai jotakin muuta määrittämääsi sivua.

Voit luoda sääntöjä tietylle sivulle valitsemalla avattavista valikoista ”URL” ja ”vastaa”. Lisää tekstikenttään koko URL-osoite täsmälleen siinä muodossa, jossa ne näkyy verkkoselaimessa. URL-osoitteessa on oltava myös sivuston protokolla (http tai https). Mikäli et tiedä protokollaa tai sivu käyttää molempia protokollia, voit valita "sisältää" ja jättää protokollan pois URL-osoitteesta.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa luoda uudelleenmarkkinointiluettelon ihmisistä, jotka kävivät yhtiön kevättarjoussivulla. Sääntö näyttää tältä: ”URL sisältää https://esimerkki.fi/lennot/kevättarjoukset”.

Useita ehtoja sisältävät säännöt

Voit luoda useita ehtoja sisältäviä sääntöjä.

Esimerkki

Lentoyhtiö luo uudelleenmarkkinointiluettelon ihmisistä, jotka hakivat yhtiön verkkosivustolta New Yorkin JFK-lentokentältä lähteviä, mutteivät sinne saapuvia lentoja. Säännön ehdot näyttävät tältä: ”URL sisältää origin=JFK” ja ”URL ei sisällä dest=JFK”.

AND-ehdot

Kun säännössä on useita ehtoja, vierailijat lisätään luetteloon vain, jos he ovat käyneet kaikkia ehtoja vastaavalla sivulla. AND-ehtojen käyttäminen voi supistaa luetteloa.

Esimerkki

Säännössä on kaksi ehtoa: ”URL sisältää luokka” ja ”URL sisältää lennot”. Osoitteessa http://www.esimerkki.fi/luokka/lennot käyneet henkilöt lisätään luetteloon. Osoitteessa http://www.example.com/luokka/matkatarjoukset ja osoitteessa http://lennot.example.com käyneitä henkilöitä ei lisätä luetteloon, koska nämä osoitteet eivät täytä molempia ehtoja.

Kaikkien ehtojen on koskettava samaa sivua. Sääntöjen avulla et voi esimerkiksi luoda luetteloa ihmisistä, jotka ovat käyneet yhdellä sivulla, mutteivät toisella, tai ihmisistä, jotka ovat käyneet kahdella eri sivulla. Voit luoda tällaisia luetteloita omien yhdistelmien avulla.

OR-ehdot

Kun lisäät ehtoja kirjoittamalla ne tekstiruutuun, vierailijat lisätään luetteloon, kun sivut, joilla he ovat käyneet, vastaavat mitä tahansa ehdoista. OR-ehtojen käyttäminen voi laajentaa luetteloa.

AND- ja OR-ehtojen yhdistäminen

Kun käytät säännössä molempia ehtotyyppejä, vierailijat lisätään luetteloon, kun sivut, joilla he kävivät, vastaavat kaikkia AND-ehtoja ja jotakin OR-ehdoista.

Esimerkki

Lentoyhtiö käyttää tekstikentässä OR-ehtoa ”URL sisältää osto”. Se lisää myös säännön, jossa on kaksi AND-ehtoa: ”URL sisältää luokka” ja ”URL sisältää lennot”. Ihmiset, jotka ovat käyneet ostosivulla tai lennot-luokan sivulla, lisätään tähän uudelleenmarkkinointiluetteloon.

Omat parametrit

Voit luoda entistä tarkempia uudelleenmarkkinointiluetteloita dynaamisessa uudelleenmarkkinointitagissa käyttämiesi omien parametrien perusteella.

Parametrien nimien ja arvojen merkkikoolla ei ole väliä. Avattavassa valikossa saattaa olla samasta parametrista monta esiintymää, mutta sinun tarvitsee valita niistä vain yksi. Esimerkiksi parametrit firstname ja FirstName toimivat samalla tavalla, joten voit valita niistä kumman tahansa.

Esimerkki

Tapahtumakoodinpätkä voi välittää Google Adsille katsotun tuotteen hinnan (tässä esimerkissä oma parametri on "value"). Tämän tiedon perusteella voit luoda luettelot henkilöistä, jotka ovat katsoneet alle 100 €:n, 100–500 €:n sekä yli 500 €:n hintaisia tuotteita.

Viittaavat URL-osoitteet

Voit luoda luetteloita sen URL-osoitteen perusteella, jossa ihmiset olivat ennen verkkosivustollesi siirtymistä, valitsemalla ehdon ”Viittaavan sivun URL-osoite sisältää”.

Esimerkki

Voit luoda luettelon kävijöistä, jotka tulivat verkkosivustollesi Googlen hakutuloksista, luomalla säännön "Viittaava URL-osoite sisältää www.google.fi".

Jos joku käy sivustolla A ja siirtyy sitten sivustolle B kirjoittamalla B:n URL-osoitteen osoitepalkkiin, A:n URL-osoitetta ei voi käyttää B:n viittaavana URL-osoitteena. Käyttäjän on täytynyt pyytää toiselle sivulle siirtymistä viittaavalta sivulta. Tämä tapahtuu yleensä klikkaamalla linkkiä tai painiketta.

Lisäsäännöt

Lisäsäännöt helpottavat sellaisten ehtojen määrittämistä, joita yhden sivun on vastattava (käytettävissä Näytä lisäasetukset- ja Sivun kävijät -malleissa). Voit käyttää lisäsääntöjä, kun haluat määrittää sääntöjä, joilla on yhteisiä tekijöitä sisältäviä useita ehtoja.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa luoda luettelon henkilöistä, jotka etsivät sen sivustolta tietoja matkustamisesta johonkin kolmesta kohteesta (JFK, LAX tai IAH) ja jotka lähtevät paikasta SFO.

OR-suhde

Voit lisätä uuden ehdon klikkaamalla + Uusi ehto, jos haluat sisällyttää luetteloon vierailijat, jotka ovat katselleet vähintään yhden määrittämäsi ehdon sisältäviä URL-osoitteita. Kaikki lisäämäsi ehdot sisältyvät ehtojoukkoon, joten määrittämäsi luettelo sisältää vierailijat, jotka ovat katselleet minkä tahansa määrittämäsi ehdon sisältämää URL-osoitetta.

Esimerkki

Lentoyhtiö luo seuraavanlaisen luettelon: [Vastaa mitä tahansa seuraavista ehdoista: ”URL sisältää saapuvat”, ”URL sisältää lähtevät”]. Uudelleenmarkkinointiluettelo sisältää vierailijat, jotka tarkastelivat mitä tahansa ”saapuvat”- tai ”lähtevät”-ehdon sisältävää URL-osoitetta.

AND-suhde

Voit lisätä uuden ehtojoukon klikkaamalla + Uusi joukko, jos haluat sisällyttää luetteloon vierailijat, jotka ovat katselleet URL-osoitetta, jonka polkuun kaikki ehdot sisältyvät. Kun lisäät joukon, luettelomääritelmään lisätään uudet sulkeet, jotta luettelosi sisältää vierailijat, jotka ovat katselleet kaikki ehdot sisältävää URL-osoitetta.

Esimerkki

Lentoyhtiö luo seuraavanlaisen luettelon: ”URL sisältää saapuvat” AND ”URL sisältää lähtevät”. Uudelleenmarkkinointiluettelo sisältää vierailijat, jotka tarkastelivat mitä tahansa URL-osoitetta, joka sisältää sekä ”saapuvat”-ehdon että ”lähtevät”-ehdon.

Eri sivuja ei voi yhdistää AND-ehdon avulla. ”Vastaa mitä tahansa seuraavista ehdoista” -vaihtoehto (OR) on kuitenkin käytettävissä eri sivujen kanssa. Et myöskään voi luoda sääntöihin perustuvaa luetteloa uuden ehtojoukon (AND) avulla, jos haluat luettelon sisältävän ihmisiä, jotka ovat käyneet eri verkkosivuilla.

Esimerkki

Lentoyhtiö ei voi luoda AND-sääntöä, joka sisältää "saapuvat-sivulla" ja "lähtevät-sivulla" käyneet henkilöt. Jos haluat yhdistää eri sivuja, sinun täytyy käyttää omia yhdistelmiä.

Muotoilua koskevat säännöt

Voit luoda säännön lisäämällä URL-osoitteen tärkeimmät osat koko osoitteen sijaan.

Huom. Käyttäjän tietosuojan turvaamiseksi URL-osoitteen #‑merkin jälkeistä sisältöä ei käytetä luettelosääntöjen arviointiin.
Kuvaavat URL-osoitteet

Jos verkkosivustollasi käytetään kuvaavia URL-osoitteita, luo säännön ehdot URL-osoitteen tärkeimmän osan avulla.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa luoda luettelon vierailijoista, jotka ovat käyneet yhtiön lentosivuilla ja lentosivujen ali-URL-osoitteissa. Luetteloon halutaan mukaan myös Washingtonia koskevien sivujen vierailijat.

• ”www.esimerkki.fi/lennot”
  • ”www.esimerkki.fi/lennot/washington
  • ”www.esimerkki.fi/lennot/washington/seattle”
  • ”www.esimerkki.fi/lennot/washington
  • ”www.esimerkki.fi/lennot/washington/tacoma”

Tällaisen säännön luomiseen tarvitaan ehto ”URL sisältää lennot”.

Ei-kuvaavat URL-osoitteet

Jos sivustoillasi käytetään ei-kuvaavia URL-osoitteita, et yleensä voi käyttää tällaisia URL-osoitteita uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen. Voit käyttää sen sijaan omia parametreja. On kuitenkin joitakin ei-kuvaavia URL-osoitteita, joilla voit luoda luetteloita. Jos käytät esimerkiksi tunnuksia luokan tai tuotteen määrittämiseen, voit luoda luetteloita tunnusten perusteella.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa luoda luettelon niillä lentojen sivuilla käyneistä henkilöistä, jotka sisältävät tunnuksen "category_id=23", kuten "www.example.com/?category_id=23&product_id=456". Tätä varten on luotava ehto "URL sisältää category_id=23".

Etusivun URL-osoitteet

Jos etusivusi URL-osoite on muodossa www.esimerkkisivusto.fi/index.html, kirjoita tekstikenttään etusivun URL-osoite. Jos sivustolla ei käytetä ”index.html”-muotoa, sinun on käytettävä sääntöjä. Luettelon luomiseen kannattaa ehkä käyttää "sisältää"-sääntöä "on yhtä kuin" ‑säännön sijasta. Jos käytät "on yhtä kuin" ‑sääntöä, sivun URL-osoitteen on vastattava tarkalleen lisäämääsi arvoa, ja URL-osoite saattaa sisältää merkkijonon www tai https.

Google Ads ei salli tagien käyttöä sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä.