Brug regler for datasegmenter, der omfatter dine websitebesøgende

Segmenter baseret på lister er blevet ændret. Størstedelen blev migreret automatisk. Nogle af dem kunne dog ikke migreres automatisk, og der skal konfigureres et nyt segment. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter et nyt segment, nedenfor.

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

I Google Ads oprettes der datasegmenter, der omfatter dine websitebesøgende, men du kan selv oprette segmenter, der er tilpasset dit website og din målgruppe. I denne artikel får du en vejledning i, hvordan du opretter handlinger og regler for handlinger ud fra de besøgende på dit website eller deres aktivitet på en side.

Før du begynder

Hvis du ikke har erfaring med målretning, kan du få flere oplysninger om konfiguration af dine datasegmenter. Hvis du ikke er fortrolig med koden på dit website, bør du overveje at inddrage en udvikler eller en anden person med teknisk baggrund.

Hvis du har konfigureret Google-tagget for at spore dine websitebesøgende, kan du se, at det består af Google-tagget og et hændelseskodestykke. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer konverteringssporing på dit website

Vejledning

1. Følg trin 1-7 i vejledningssektionen af Opret et målgruppesegment, der omfatter dine websitebesøgende.
  2. Tilføj alle de handlinger, regler og betingelser, som en besøgende skal matche, i den dialogboks, der åbnes. Du kan enten vælge en enkelt handling, flere handlinger eller ekskluderede handlinger.
  3. I sektionen "Handlinger" skal du vælge en handling på rullemenuen og angive en værdi for "dage". Standardmuligheden for rullemenuen er "Besøg på webside", men der er muligvis andre tilgængelige muligheder baseret på parametrene i ditwebsitetag. Følgende tagparametre udfylder yderligere valgmuligheder i rullemenuen "Handling":
    • dynx_pagetype
    • ecomm_pagetype
    • edu_pagetype
    • event
    • flight_pagetype
    • hotel_pagetype
    • hrental_pagetype
    • job_pagetype
    • listing_pagetype
    • local_pagetype
    • pagetype
    • travel_pagetype
  4. Hvis du vil indsnævre denne handling yderligere, skal du klikke på Juster handling.
  5. Tilføj de ønskede parametre i menuen "Juster handling". Vælg den parameter, du vil basere dit segment på, i rullemenuen for den første parameter. Du kan vælge grundlæggende muligheder, f.eks. webadresse, avancerede muligheder, f.eks. henvisningsadresse, parametre, der sendes via hændelseskodestykkerne, eller attributter fra Google Merchant Center (kun ved brug af dynamisk remarketing).
  6. I den anden betingelse skal du vælge en indstilling, f.eks. "indeholder", "er lig med" eller "begynder med".
  7. Angiv værdien for parameteren, f.eks. ord, et tal eller en dato, alt efter hvilken type segment du opretter.
  8. Klik på Udfør.

Handlingsregler for bestemte sider

Du kan oprette regler for handlinger for personer, der har set en bestemt side, f.eks. din startside, konverteringsside eller andre specifikke sider.

Start med at oprette en handling, og vælg derefter "Juster handling". Vælg "Sidewebadresse" og "er lig med" på rullemenuen med parametre i handlingsværktøjet. Angiv hele webadressen i tekstfeltet, f.eks. ved at kopiere den fra en webbrowser, og sørg for at medtage dit websites protokol ("http" eller "https"). Hvis du ikke kender protokollen eller har en side, der bruger begge protokoller, kan du vælge "indeholder" og ikke medtage protokollen i webadressen.

Eksempel

Et flyselskab vil oprette et datasegment med personer, der har besøgt deres side med forårstilbud. Selskabet opretter en handling med en handlingsregel, der har parametrene "Sidewebadresse er lig med https://eksempel.dk/flyafgange/foraarstilbud".

Tilpassede parametre

Du kan oprette mere avancerede datasegmenter ud fra tilpassede parametre i dit tag til dynamisk remarketing.

Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i parameternavne og -værdier. Hvis den samme parameter vises flere gange på rullemenuen, behøver du kun at vælge én af forekomsterne. Der skelnes f.eks. ikke mellem "firstname" (fornavn) og "FirstName" (Fornavn), så du behøver kun vælge én af disse parametervarianter.

Eksempel

Dit hændelseskodestykke kan overføre et vist produkts værdi til Google Ads (den tilpassede parameter er i så fald "value" (værdi)). Ud fra disse oplysninger kan du oprette lister over personer, der har set på produkter til priser på under 100 USD, 100-500 USD og over 500 USD.

Henvisningsadresser

Du kan oprette segmenter for at nå ud til personer ud fra den webadresse, de har besøgt, før de kom til dit website, ved at tilføje en handling med en handlingsregel, der har parameteren "Henvisningswebadresse indeholder".

Eksempel

Hvis du vil oprette et segment med besøgende, der er ankommet til dit website fra Googles søgeresultater, kan du oprette en handling med handlingsreglen "Henvisningswebadresse indeholder www.google.dk".

Hvis en person besøger website A og derefter website B ved at indtaste webadressen for website B i adresselinjen, kan webadressen for website A ikke bruges som henvisningsadresse for B. Brugeren skal have bedt henvisningsadressen om at gå til den anden side. Dette sker normalt ved et klik på et link eller en knap.

Regler for formatering af handlinger

I stedet for at angive den fulde webadresse for at oprette en handlingsregel kan du angive vigtige dele af den.

Bemærk! For at beskytte privatliv for brugere bruges indhold efter "#" (hashtag) i din webadresse ikke til evaluering af segmentregler.

Beskrivende webadresser

Hvis dit website bruger beskrivende webadresser, kan du oprette betingelser for din regel ved at isolere den vigtigste del af webadressen.

Eksempel

Et flyselskab vil oprette et segment med besøgende på deres flyafgangssider og de dertil hørende underwebadresser, inklusive besøgende på sider om København.

• "www.eksempel.dk/flyafgange"
  • "www.eksempel.dk/flyafgange/koebenhavn"
  • "www.eksempel.dk/flyafgange/koebenhavn/kastrup"
  • "www.eksempel.dk/flyafgange/koebenhavn"
  • "www.eksempel.dk/flyafgange/koebenhavn/roskilde"

De opretter derfor betingelsen "Webadresse indeholder flyafgange".

Ikke-beskrivende webadresser

Hvis dit website bruger ikke-beskrivende webadresser, skal du normalt bruge tilpassede parametre til at oprette datasegmenter i stedet for webadresser. Der er dog nogle ikke-beskrivende webadresser, som du kan bruge til at oprette segmenter. Hvis du f.eks. bruger id'er til at identificere en kategori eller et produkt, kan du bruge id'erne til at oprette segmenter.

Eksempel

Et flyselskab vil oprette et segment over besøgende på deres flyafgangssider, der har id'et "category_id=23", f.eks. "www.eksempel.dk/?category_id=23&product_id=456." De opretter derfor en handling med handlingsreglen "Sidewebadressen indeholder category_id=23".

Webadresser på startsider

Hvis din startsides webadresse er struktureret som "www.eksempel.dk/index.html", angiver du startsidens webadresse i tekstfeltet. Hvis dit website ikke anvender index.html, skal du bruge handlingsregler. Det er en god idé at bruge "indeholder" i stedet for "er lig med", når du opretter din handlingsregel. Hvis du bruger "er lig med", skal sidens webadresse nemlig matche det, du angiver, præcist, og du kan ikke være sikker på, om den indeholder "www" eller "https".

Bemærk! I Google Ads er det ikke tilladt at implementere tags på sider med relation til tilbud, der er underlagt politikrelaterede begrænsninger. Få flere oplysninger om politikken vedrørende tilpasset annoncering

Handlinger med flere handlingsregler

Du kan oprette en handling med flere handlingsregler for at indsnævre eller udvide dit datasegment. Når du føjer flere handlingsregler til en enkelt handling, skal de besøgende på websitet følge alle disse regler.

Eksempel

Et flyselskab opretter et datasegment med personer, der på deres website har søgt efter flyafgange fra (men ikke til) CPH-lufthavn. Handlingen omfatter reglerne for handlingerne "Sidewebadresse indeholder afrejsested=CPH" og "Sidewebadresse indeholder ikke dest=CPH". Det betyder, at det kun er de personer, der har søgt efter og besøgt websider med flyafgange med CPH som afrejsested, men ikke destinationen, der føjes til datasegmentet.

"OG"-handlinger sammen

Når din handling indeholder flere handlingsregler kombineret med "OG", skal besøgende opfylde parametrene i alle handlingsreglerne for at blive føjet til segmentet. Dit segment bliver muligvis mindre, hvis du tilføjer "OG" mellem flere handlinger.

Eksempel

Et segment har 2 handlingsregler kombineret med "OG": "Websidebesøg inden for de seneste 30 dage, hvor sidewebadressen indeholder "kategori" og "websidebesøg inden for de seneste 30 dage, hvor sidewebadressen indeholder "flyafgange". Personer, der har besøgt "http://www.eksempel.dk/kategori/flyafgange", føjes til datasegmentet. Personer, der har besøgt "http://www.eksempel.dk/kategori/rejser-specialtilbud" og "http://flyafgange.eksempel.dk", tilføjes dog ikke, fordi ingen af disse sider matcher alle betingelserne.

"ELLER"-handlinger sammen

Hvis din handling indeholder flere handlingsregler kombineret med "ELLER", skal besøgende opfylde parametrene i alle handlingsreglerne for at blive føjet til segmentet. Hvis du tilføjer "ELLER" mellem flere handlinger, udvides dit datasegment.

Eksempel

Et segment har 2 handlingsregler: "Websidebesøg inden for de seneste 30 dage, hvor sidewebadressen indeholder "kategori" ELLER "websidebesøg inden for de seneste 30 dage, hvor sidewebadressen indeholder "flyafgange". Personer, der har besøgt "http://www.eksempel.dk/kategori/flyafgange", eller personer, der har besøgt "http://www.eksempel.dk/kategori/rejser-tilbud", bliver føjet til datasegmentet. Personer, der har besøgt "http://rejsetilbud.eksempel.dk", matcher dog ikke nogen af betingelserne.

Kombination af reglerne "OG" og "ELLER"

Hvis du kombinerer begge typer handlingsregler i et segment, føjes besøgende til segmentet, når de sider, de har besøgt, matcher alle handlingerne "OG" og en af "ELLER"-handlingerne.

Eksempel

Et flyselskab tilføjer en "ELLER"-handlingsregel med parameteren "websidebesøg inden for de seneste 30 dage", hvor sidewebadressen indeholder "køb". Den tilføjer også en handling med de 2 "OG"-handlingsregler "websidebesøg inden for de seneste 30 dage, hvor sidewebadresse indeholder kategori" og "websidebesøg i de seneste 30 dage, hvor sidewebadresse indeholder flyafgange". Personer, der har besøgt både en side, der indeholder "kategori", og en side, der indeholder "flyafgange", eller en side, der indeholder "køb" i løbet af de seneste 30 dage, føjes til segmentet.