Utilitzar regles per a segments de dades que incloguin els visitants d'un lloc web

Els segments basats en llistes han canviat. La majoria s'han migrat automàticament. Ara bé, alguns no s'han pogut migrar automàticament i cal configurar un segment nou. Obteniu informació sobre com podeu configurar un segment nou a continuació.

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

Google Ads crea segments de dades formats pels visitants del vostre lloc web, però potser us interessa crear segments personalitzats per al vostre lloc web i públic. Aquest article conté instruccions que us ajudaran a crear accions i regles d'acció en funció dels visitants del vostre lloc web o de la seva activitat en una pàgina.

Abans de començar

Si és el primer cop que utilitzeu la segmentació, consulteu més informació sobre com podeu configurar els segments de les vostres dades. Si no esteu familiaritzat amb el codi del vostre lloc web, us recomanem que treballeu conjuntament amb un desenvolupador o amb algú que tingui coneixements tècnics.

Si heu configurat l'etiqueta de Google per fer un seguiment dels visitants del vostre lloc web, veureu que consta de l'etiqueta de Google i d'un fragment d'esdeveniment. Més informació sobre com es pot configurar el seguiment de conversions per al lloc web

Instruccions

1. Seguiu els passos de l'1 al 7 de la secció d'instruccions de l'article Crear un segment de públic que inclogui els visitants d'un lloc web.
  2. Al quadre de diàleg que s'obre, afegiu-hi totes les accions, les regles i les condicions que un visitant ha de complir. Aquestes regles poden estar basades en una sola acció, en diverses accions i en accions excloses.
  3. A la secció "Accions", trieu una acció al menú desplegable i introduïu un valor per a "dies". L'opció predeterminada del menú desplegable és "Visita a la pàgina web", però és possible que hi hagi altres opcions disponibles en funció dels paràmetres de l'etiqueta de lloc web. Al menú desplegable "Acció" s'emplenaran les opcions addicionals dels paràmetres d'etiqueta següents:
    • dynx_pagetype
    • ecomm_pagetype
    • edu_pagetype
    • event
    • flight_pagetype
    • hotel_pagetype
    • hrental_pagetype
    • job_pagetype
    • listing_pagetype
    • local_pagetype
    • pagetype
    • travel_pagetype
  4. Si voleu restringir més aquesta acció, feu clic a Defineix millor l'acció.
  5. Al menú "Defineix millor l'acció", afegiu els paràmetres que vulgueu. Al primer menú desplegable de paràmetres, seleccioneu el paràmetre en què voleu basar el segment. Podeu triar una opció bàsica (com ara un URL), opcions avançades (com ara un URL de referència), paràmetres enviats a través dels fragments d'esdeveniment o atributs de Google Merchant Center (només per al remàrqueting dinàmic).
  6. Al segon menú desplegable de condicions, seleccioneu una opció, com ara "conté", "és igual a" o "comença per".
  7. Introduïu el valor del paràmetre, com ara paraules, un número o una data, en funció del tipus de segment que estigueu creant.
  8. Feu clic a Fet.

Regles d'acció per a pàgines concretes

Podeu crear regles d'acció per als usuaris que hagin vist una pàgina específica, com ara la d'inici, la de conversió o altres pàgines específiques.

Per començar, creeu una acció i, tot seguit, seleccioneu "Defineix millor l'acció". Al creador de regles d'acció, seleccioneu "URL de la pàgina" i "és igual a" als menús desplegables de paràmetres. Introduïu l'URL complet al quadre de text, copiant-lo exactament tal com es mostra en un navegador web, incloent-hi el protocol del vostre lloc web ("http" o "https"). Si no sabeu quin és el protocol o teniu una pàgina que utilitza tots dos protocols, podeu seleccionar "conté" i no incloure el protocol a l'URL.

Exemple

Una aerolínia vol crear un segment de dades format per persones que han visitat la seva pàgina d'ofertes de primavera. Per fer-ho, crea una acció amb una regla d'acció que té els paràmetres "L'URL de la pàgina és igual a https://example.com/vols/ofertes-primavera".

Parámetres personalitzats

Podeu crear segments de dades més sofisticats fent servir paràmetres personalitzats a l'etiqueta de remàrqueting dinàmic.

Els noms i els valors dels paràmetres no distingeixen entre majúscules i minúscules. Si un paràmetre es mostra més d'una vegada al menú desplegable, només heu de seleccionar-ne un. Per exemple, "firstname" i "FirstName" funcionen de la mateixa manera, així que només us caldria crear un paràmetre utilitzant una ortografia.

Exemple

El fragment d'esdeveniment pot transferir a Google Ads el valor d'un producte visualitzat (el paràmetre personalitzat d'aquest exemple seria "value"). A partir d'aquesta informació, podreu crear segments d'usuaris que hagin visualitzat productes amb un preu inferior a 100 €, d'entre 100 i 500 €, i més de 500 €.

URL de referència

Podeu crear segments per arribar als usuaris en funció de l'URL que hagin visitat abans d'arribar al vostre lloc web afegint una acció amb una regla d'acció que tingui el paràmetre "L'URL de referència conté".

Exemple

Per crear un segment dels visitants que han accedit al vostre lloc web des dels resultats de la cerca de Google, podeu crear una acció amb la regla d'acció "L'URL de referència conté www.google.com".

Si algú visita el lloc web A i després el lloc web B escrivint l'URL del lloc web B a la barra d'adreces, l'URL de l'A no es podrà utilitzar com a URL de referència del B. L'usuari ha d'haver sol·licitat a l'URL de referència que navegui fins a l'altra pàgina. Normalment això passa quan es fa clic en un enllaç o un botó.

Format de les regles d'acció

En lloc d'introduir l'URL complet per crear una regla d'acció, podeu introduir-ne parts clau.

Nota: per protegir la privadesa de l'usuari, el contingut present al vostre URL després del símbol "#" no s'utilitza per avaluar les regles dels segments.

URL descriptius

Si feu servir URL descriptius al vostre lloc web, aïlleu-ne la part clau per crear condicions per a la regla d'acció.

Exemple

Una companyia aèria vol crear un segment de visitants de les seves pàgines de vols i de tots els sub-URL, inclosos els visitants de les pàgines sobre Washington.

• "www.example.com/vols"
  • "www.example.com/vols/washington"
  • "www.example.com/vols/washington/seattle"
  • "www.example.com/vols/washington"
  • "www.example.com/vols/washington/tacoma"

Per fer-ho, crea la condició "L'URL conté vols".

URL no descriptius

Si el vostre lloc web utilitza URL no descriptius, normalment caldrà que utilitzeu paràmetres personalitzats per crear segments de dades en comptes d'URL. Tanmateix, hi ha URL no descriptius que podeu fer servir per crear segments. Si, per exemple, utilitzeu identificadors per identificar una categoria o un producte, podeu fer-los servir per crear segments.

Exemple

Una companyia aèria vol crear un segment de visitants de les seves pàgines de vols que tinguin l'identificador "id_categoria=23", com ara "www.example.com/?id_categoria=23&id_producte=456". Per fer-ho, crea una acció amb la regla d'acció "L'URL de la pàgina conté id_categoria=23".

URL de pàgina d'inici

Si l'URL de la vostra pàgina d'inici té l'estructura "www.example-site.com/index.html", escriviu-lo al quadre de text. Si el vostre lloc no utilitza "index.html", heu de fer servir regles d'acció. Quan creeu una regla d'acció, potser us convé més utilitzar "conté" que "és igual a", ja que si feu servir "és igual a", l'URL de la pàgina haurà de coincidir exactament amb allò que introduïu, i l'URL no té per què incloure sempre "www" o "https".

Nota: Google Ads no permet que s'implementin etiquetes en pàgines relacionades amb ofertes restringides d'acord amb les polítiques. Més informació sobre la política de publicitat personalitzada

Accions amb diverses regles d'acció

Podeu crear una acció amb diverses regles d'acció per ajudar a restringir o ampliar el segment de les vostres dades. Si afegiu diverses regles d'acció a una sola acció, els visitants del lloc web les han de seguir totes.

Exemple

Una aerolínia crea un segment de dades format per persones que han cercat al seu lloc web vols que surten de l'aeroport JFK, però no vols que hi arriben. L'acció inclou les regles d'acció "L'URL de la pàgina conté origen=JFK" i "L'URL de la pàgina no conté destinació=JFK". Això vol dir que només s'afegiran al segment de dades les persones que hagin cercat i visitat pàgines web de vols amb l'aeroport JFK com a origen, però no com a destinació.

Accions "I" juntes

Si la vostra acció conté diverses regles d'acció combinades amb l'operador lògic "I", els visitants hauran de complir els paràmetres de totes les regles d'acció que s'afegeixin al segment. Si afegiu condicions "I" entre diverses accions, és possible que el segment es redueixi.

Exemple

Un segment té dues regles d'acció combinades amb "I": "Visites a la pàgina web durant els 30 darrers dies en què l'URL de la pàgina conté "categoria" i "Visites a la pàgina web durant els 30 darrers dies en què l'URL de la pàgina conté "vols". Les persones que han visitat "http://www.example.com/categoria/vols" s'afegiran al segment de dades, mentre que les que han visitat "http://www.example.com/categoria/ofertes-viatge" i "http://vols.example.com" no ho faran perquè cap d'aquestes pàgines no compleix totes les condicions.

Accions "O" juntes

Si la vostra acció conté diverses regles d'acció combinades amb l'operador lògic "O", els visitants hauran de complir els paràmetres de qualsevol de les regles d'acció que s'afegeixin al segment. Si afegiu "O" entre diverses accions, s'ampliarà el segment de les vostres dades.

Exemple

Un segment té dues regles d'acció: "visita a la pàgina web durant els 30 darrers dies en què l'URL de la pàgina conté "categoria" O "visita a la pàgina web durant els 30 darrers dies en què l'URL de la pàgina conté 'vols'". Les persones que han visitat "http://www.example.com/categoria/vols" o les persones que han visitat "http://www.example.com/categoria/ofertes-viatges" s'afegiran al segment de dades. En canvi, els usuaris que hagin visitat "http://ofertes-viatges.example.com" no ho farien perquè l'URL no coincideix amb cap de les condicions.

Combinar regles d'acció "I" i "O"

Quan es combinen els dos tipus de regles d'acció en un segment, els visitants s'afegeixen al segment quan les pàgines que han visitat coincideixen amb totes les accions "I" i amb qualsevol de les accions "O".

Exemple

Una companyia aèria afegeix una regla d'acció "O" amb el paràmetre "visites a la pàgina web durant els darrers 30 dies en què l'URL de la pàgina conté 'compra'". També afegeix una acció amb les dues regles d'acció "I" "visites a la pàgina web durant els 30 darrers dies en què l'URL de la pàgina conté categoria" i "visita a la pàgina web durant els 30 darrers dies en què l'URL de la pàgina conté vols". Les persones que hagin visitat tant una pàgina que conté "categoria" com una pàgina que conté "vols", o bé qualsevol pàgina que contingui "compra" en els 30 darrers dies, s'afegiran al segment.