Puhelukonversioiden tuonti

Jos sinulla on paljon puhelimitse tapahtuvaa liiketoimintaa, haluat ehkä tietää, missä tapauksissa mainokset johtavat puheluihin ja milloin näiden puheluiden lopputuloksena on myynti tai muu arvokas asiakastapahtuma. Tuomalla puhelukonversiot Google Adsiin voit seurata, millaisissa tilanteissa mainoksesi johtavat tärkeimpiin puheluihisi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää puhelukonversioiden tuonnin ja aloittaa tietojen tuonnin tilillesi. Lisätietoja puhelukonversioiden tuonnin toimintaperiaatteista on artikkelissa Tietoja puhelukonversioiden tuonnista.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Tämäntyyppisen konversioseurannan käyttö edellyttää, että täytät seuraavat vaatimukset:

• Vastaanotat puheluita palvelun piiriin kuuluvassa maassa: Tämän tyyppinen konversioseuranta edellyttää Google-soitonsiirtonumeroiden käyttöä. Ne ovat tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa. Vaikka Google-soitonsiirtonumerot ovat käytettävissä Intiassa ja Japanissa, puhelukonversioiden tuonti ei ole käytettävissä kyseisissä maissa.
  • Käytät puhelulaajennuksia tai Vain soitto ‑mainoksia: Voit määrittää puhelulaajennuksesi tai Vain soitto ‑mainoksesi ennen konversiotapahtuman määrittämistä tai sen jälkeen. Vaatimukset riippuvat siitä, haluatko seurata puheluita suoraan mainoksistasi, verkkosivustollasi olevasta numerosta vai molemmista. Varmista, että tuontiisi sisältyvien puhelukonversiotyyppien vaatimukset täyttyvät:
    • Puhelut mainoksista: Tarvitset vähintään yhden puhelulaajennuksen tai vain soitto ‑mainoksen, jossa käytetään Google-soitonsiirtonumeroa.
    • Puhelut verkkosivustoltasi: Tarvitset vähintään yhden puhelulaajennuksen, jota käytetään seurattavassa kampanjassa.
  • Käytössäsi on puhelutietojen seurantajärjestelmä: Puhelukonversioiden tuominen edellyttää, että seuraat puhelutietoja, kuten soittajan puhelinnumeroa ja puhelun alkamisaikaa (katso kaikki seurattavat tiedot täältä), sekä sitä, milloin puhelut johtavat myyntiin tai muihin konversioihin. Parhaiten tämä voi onnistua asiakkuudenhallintajärjestelmän (CRM) avulla. Jos tämä ei ole yrityksellesi mahdollista, tutustu muihin puhelukonversioihin, joita voit käyttää Google Adsissa.

Voit myös käyttää Google Ads ‑sovellusliittymää (AdWords-sovellusliittymää), jos haluat joustavamman tavan liittää puheluita konversioihin.

Ohjeet

Klikkaa alla olevia puhelukonversioiden tuonnin määrittelyyn liittyviä ohjelinkkejä. Huomaa, että joissakin tapauksissa ohjeet eroavat toisistaan riippuen siitä, haluatko seurata puheluita mainoksistasi vai verkkosivustollasi olevasta numerosta. Noudata kaikkien niiden puhelutyyppien ohjeita, jotka sisältyvät tuontiisi.

Vaihe 1: Luo konversiotapahtuma Google Adsissa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse Tuo.
  6. Siirry Valitse tuotavat tiedot: ‑kohtaan ja valitse Muut datalähteet tai CRM-järjestelmät ‑vaihtoehto ja klikkaa sitten Seuraa puheluista saatuja konversioita.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Määritä kaikki uuden konversiotapahtumasi asetukset. Huomioi seuraavat asiat:
    1. Kun annat konversiolle nimen, paina mieleesi nimen tarkka kirjoitusasu. Sinun on annettava tämä nimi myöhemmin, kun lataat puhelukonversiotietojasi.
    2. Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetus on valittuna oletusarvoisesti. Poista sen valinta, ellet halua seurata tämän konversiotapahtuman dataa raporttiesi Konversiot-sarakkeessa. Huomaa kuitenkin, että vaikka poistat tämän asetuksen valinnan, kyseinen data sisällytetään silti Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Tämä asetus kannattaa ehkä valita, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin, mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisätietoja Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.

3. Jos sinulla on muita konversiotapahtumia, joissa seurataan samoja puheluita, sisällytä vain yksi näistä konversiotapahtumista Konversiot-sarakkeeseen. Sinulla voi esimerkiksi olla jo konversiotapahtuma mainoksista tulevien puheluiden seuraamiseen, ja suunnittelet samojen puheluiden seuraamista puheluiden tuonnin konversiotapahtuman avulla. Jos sisällytät molemmat konversiotapahtumat sarakkeeseen, jokaista puhelua kohden lasketaan kaksi konversiota, ja jos optimoit hintatarjouksesi konversioille, hintatarjous tehdään kahdelle konversiolle puhelua kohden.

Suosittelemme, että valitset Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen puheluiden tuonnin konversiotapahtumalle ja poistat asetuksen valinnan kaikkien muiden samoja puheluita seuraavien konversiotapahtumien kohdalta.

9. Klikkaa Luo ja jatka.
  10. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos haluat seurata vain mainoksessasi näkyvään numeroon soitettuja puheluita, viimeistele konversiotapahtuman luonti klikkaamalla Valmis. Voit ohittaa seuraavat vaiheet.
    • Jos haluat seurata verkkosivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita, seuraa Vaihe 2: Määritä konversioseurannan tagi ‑kohdan ohjeita.

Vaihe 2: Määritä konversioseurannan tagi (vain verkkosivustoilta peräisin oleville puheluille)

Jos haluat seurata verkkosivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita, seuraa alla olevia ohjeita. Jos haluat seurata vain mainoksissasi näkyvään numeroon soitettuja puheluita, voit ohittaa tämän vaiheen.

Konversioseurannan määrittäminen edellyttää, että lisäät verkkosivustollesi kaksi koodinpätkää: yleisen sivustotagin ja puhelinnumerokoodinpätkän.

Yleinen sivustotagi lisää verkkosivuston kävijöitä Kaikki vierailijat ‑uudelleenmarkkinointiluetteloihisi (jos olet määrittänyt uudelleenmarkkinoinnin). Lisäksi se asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoa käyttäjän sivustollesi tuoneesta mainoksen klikkauksesta. Huomaa, että Google Adsin konversioseurannan tagi voi näiden klikkaustietojen avulla laskea konversioita Google Ads ‑kampanjoidesi ansioksi. Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sivustollasi. Sinun on myös pyydettävä suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Yleinen sivustotagi on asennettava jokaiselle verkkosivustosi sivulle, mutta tarvitset vain yhden yleisen sivustotagin yhtä Google Ads ‑tiliä kohti.

Puhelinnumerokoodinpätkän avulla voit korvata sivustollasi olevan puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla. Asenna tämä koodinpätkä sivustosi niille sivuille, joilla puhelinnumerosi näkyy.

1. Valitse Yleinen sivustotagi ‑kohdasta omaa tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto ja seuraa tagin asentamiseen liittyviä ohjeita.
    • En ole lisännyt verkkosivustolleni yleistä sivustotagia: Valitse tämä vaihtoehto, jos määrität tagia tilisi konversiotapahtumalle ensimmäistä kertaa etkä ole asentanut yleistä sivustotagia toisesta Google-tuotteesta. Tästä vaihtoehdosta näet yleisen sivustotagin kokonaisuudessaan. Asenna tagi kopioimalla sen koodi ja liittämällä koodi sivustosi jokaisen sivun <head></head>-tagien väliin.

Alla on esimerkki yleisestä sivustotagista, jossa CONVERSION_ID on Google Ads ‑tilisi yksilöllinen konversiotunnus.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
      <script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
        function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
        gtag('js', new Date());
        gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>
    • Asensin yleisen sivustotagin verkkosivustolleni toisesta Google-tuotteesta (esimerkiksi Google Analyticsista) tai toiselta Google Ads ‑tililtä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia uudelleen verkkosivustollesi. Jotta konversioseuranta toimisi tällä tilillä, sinun on kuitenkin lisättävä config-komento (eli konversiotunnuksesi sisältävä koodinpätkä) jokaiseen yleisen sivustotagin esiintymään. Alla näkyy kyseinen komento, jossa AW-CONVERSION_ID on tilisi konversiotunnus.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Lisää config-komento verkkosivustosi yleisen sivustotagin jokaiseen esiintymään </script>-lopputagin yläpuolelle.

Seuraavassa on esimerkki sekä Google Analyticsille että Google Adsille määritetystä yleisestä sivustotagista, jossa Google Ads ‑tilin config-komento näkyy korostettuna.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA-_TRACKING_ID">

</script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Olen jo lisännyt yleisen sivustotagin verkkosivustolleni, kun loin toisen konversiotapahtuman tällä Google Ads ‑tilillä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia verkkosivustollesi uudelleen. Varmista, että yleinen sivustotagi näkyy sivustosi jokaisella sivulla ja että tagin jokaisen esiintymän config-komento sisältää tilisi konversiotunnuksen. Näet konversiotunnuksesi, kun valitset tämän vaihtoehdon.

2. (Valinnainen) Muokkaa yleistä sivustotagia haluamallasi tavalla:​

• Jos et halua yleisen sivustotagin lisäävän sivuston vierailijoita uudelleenmarkkinointiluetteloihisi, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagin config-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'send_page_view': false});

• Jos et halua yleisen sivustotagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagisi config-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'conversion_linker': false});

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se heikentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.

3. Kopioi yleinen sivustotagi ja seuraa sitten ohjeita tagin lisäämiseen verkkosivustollesi.

4. Valitse Puhelinnumerokoodinpätkä-kohdasta jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:

• Lisää puhelinnumerosi siinä muodossa, jossa se näkyy verkkosivustollasi. Määritä puhelinnumero, johon tulevia puheluita haluat seurata. Muista kirjoittaa numero täsmälleen siinä muodossa kuin se on esitetty sivustollasi. Jos verkkosivustolla näkyvä puhelinnumero esimerkiksi sisältää maatunnuksen, käytä maatunnusta myös tässä. Jos verkkosivustollasi oleva numero ei sisällä maatunnusta, älä lisää sitä myöskään tähän. Klikkaa sitten Luo koodinpätkä. (Huomaa, että tätä tapaa ei voi käyttää, jos verkkosivuston seurattavia puhelinnumeroita on useita.)

Esimerkki: Puhelinnumero esitetään verkkosivustollasi muodossa +358 9 123 456. Anna numero muodossa +358 9 123 456. Jos annat numeron muodossa 09 123 456 tai 123 456, Google Ads ei löydä numeroa eikä voi seurata konversioitasi.

• Älä anna numeroa. Sinun on muokattava verkkosivustosi koodia manuaalisesti. Jos valitset tämän toimintatavan, sinun on seurattava alla annettuja ohjeita ja muokattava verkkosivuston koodia manuaalisesti tagin asentamisen jälkeen. Tämä tapa on monipuolisempi, ja sitä suositellaan vain, jos olet tottunut käyttämään JavaScriptiä. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat seurata puheluita useisiin verkkosivustollasi ilmoitettuihin puhelinnumeroihin.

5. Asenna puhelinnumerokoodinpätkä ‑kohdassa näkyy nyt puhelinnumerokoodinpätkä, joka vastaa valitsemaasi vaihtoehtoa. Kopioi koodinpätkä ja lisää se verkkosivustollesi nyt tai klikkaa Lataa koodinpätkä, jos haluat lisätä sen myöhemmin.

6. Avaa sen sivun HTML-koodi, jolla puhelinnumero näkyy verkkosivustollasi.

7. Liitä puhelinnumerokoodinpätkä sivun head-tagien (<head></head>) väliin heti yleisen sivustotagin perään.

8. Tallenna verkkosivulle tehdyt muutokset.

9. Valitse Seuraava.

10. Klikkaa Valmis.

Esimerkki

Alla on esimerkkejä HTML-koodista ennen konversioseurannan tagin lisäämistä ja sen jälkeen.

Konversioseurantakoodia edeltävä HTML-koodi (tämä on esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
<head>
<title>HTML-esimerkkitiedosto</title>
</head>
<body>
Tämä on verkkosivun tekstiosio.
</body>
</html>

Konversioseurantakoodin jälkeinen HTML-koodi (kyseessä on vain esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
<head>
<title>HTML-esimerkkitiedosto</title>

<!-- Yleinen sivustotagi (gtag.js) - Google Ads: AW-CONVERSION_ID -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());
  gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
</script>

<script>
  gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
  });
</script>

</head>
<body>
Tämä on verkkosivun tekstiosio.
</body>

Vaihe 3: Lisää koodi ja korvaa oma numero Google-soitonsiirtonumerolla (vain verkkosivustoilta peräisin oleville puheluille)

Jos haluat seurata verkkosivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita, muokkaa tagisi koodia näiden ohjeiden mukaisesti. Muussa tapauksessa voit ohittaa tämän vaiheen.

Vaihe 4: Valmistele data tuontia varten

Jos kaikkien puheluiden aloitusaikojen ja konversioaikojen aikavyöhyke on sama, määritä aikavyöhyke Parameters-riville.

1. Lataa puhelukonversioiden latausmalli (Excel‑, CSV‑ tai Google Sheets ‑tiedostona). Voit myös ladata mallin seuraamalla alla olevia ohjeita. Jos haluat, että Google Ads tuo konversiot automaattisesti säännöllisin väliajoin (katso Vaihe 5: Konversioiden tuominen), sinun on käytettävä Google Sheetsiä tai tallennettava tiedosto verkkoon käyttämällä HTTPS- tai SFTP-protokollaa.
    Jos jotkin tuomistasi konversioista ovat tapahtuneet päivän sisällä klikkauksesta, Google Ads ei välttämättä vielä voi tallentaa niitä. Suosittelemme, että lataat dataa ylimääräisen päivän verran kunkin tuonnin yhteydessä. Google Ads ei laske samaa konversiota kahteen kertaan.
    1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
    2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
    3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
    4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
    5. Klikkaa pluspainiketta .
    6. Klikkaa Näytä mallit.
    7. Etsi puhelukonversioiden mallit ja valitse sitten mallin muoto, jonka haluat ladata.
  2. Määritä tiedoston aikavyöhyke jollakin seuraavista tavoista:
     Jos kaikki konversioaikasi sijoittuvat samalle aikavyöhykkeelle, määritä aikavyöhyke kertaalleen Parameters-rivillä. Jos konversioaikasi sijoittuvat eri aikavyöhykkeille, määritä aikavyöhyke erikseen Conversion Time ‑sarakkeeseen jokaiselle konversioajalle. Katso vaiheen 4 kohdassa "Call start time" annettuja ohjeita ja taulukkoa. Jos et määritä aikavyöhykettä Parameters-rivillä, poista kyseinen rivi. Vaihtoehtoisesti voit määrittää aikavyöhykkeen sekä Parameters-rivillä että Conversion Time ‑rivillä. Arvot haetaan ensisijaisesti Conversion Time ‑riviltä. Jos jostakin konversiosta puuttuu aikavyöhyke, arvo haetaan Parameters-riviltä.
  3. Määritä aikavyöhyke käyttäen jompaakumpaa seuraavista muodoista:
    • Jos puheluiden aloitusajoilla ja konversioajoilla on eri aikavyöhykkeet, määritä aikavyöhyke erikseen kullekin aloitusajalle ja konversioajalle Conversion Time ‑sarakkeeseen. Tutustu ohjeisiin ja taulukkoon, jotka ovat jäljempänä kohdassa 4 (Call start time ‑kohdassa). Jos et määritä aikavyöhykettä Parameters-rivillä, poista kyseinen rivi.
    • Vaihtoehtoisesti voit määrittää aikavyöhykkeen sekä Parameters-rivillä että Conversion Time ‑rivillä. Sarakkeissa määritettyä aikavyöhykettä käytetään ensin. Jos aikavyöhyke puuttuu jommastakummasta sarakkeesta, Parameters-arvoa käytetään.
    • Valitse aikavyöhykkeen tunnus tästä luettelosta. Tämä menetelmä auttaa välttämään virheitä kesäaikaan siirtymisessä, minkä vuoksi sitä suositellaan.
    • Määritä GMT-aikaero kirjoittamalla + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on ‑0500 ja Berliinin aikaero on +0100.) Jos aikavyöhykkeesi on GMT, käytä merkintää +0000.
  4. Lisää uusi rivi jokaiselle konversiolle täyttämällä sarakkeet seuraavalla tavalla:
    • Caller's phone number: Puhelinnumeron täytyy olla jossakin alla ilmoitetuista muodoista.
      Muoto Esimerkkejä
      +-merkki, jota seuraa maakoodi ja numero (E.164-muoto) +16505551234
      +4408001690409
      +-merkki, jota seuraa Yhdysvaltojen suuntanumero ja puhelinnumero +6505551234
      +-merkki, jota seuraa maakoodi ja kansainvälinen numero. Maakoodissa voi olla enintään 3 merkkiä ja numerossa enintään 14 merkkiä mukaan lukien numeraalit, väliviivat ja välilyönnit. +64 0800‑726230

• Call start time: Aika, jolloin puhelu alkoi. Voit lisätä aikavyöhykkeen puhelun aloitusaikaan käyttäen jotakin alla olevan luettelon neljästä viimeisestä muodosta. Korvaa tässä tapauksessa "+z" GMT-aikaerolla kirjoittamalla + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on ‑0500 ja Berliinin aikaero on +0100.) Vaihtoehtoisesti voit korvata arvon "zzzz" tässä luettelossa olevalla aikavyöhykkeen tunnuksella. Tästä listasta näet tuetut päivämäärämuodot:
      Muoto Esimerkkejä
      KK/pp/vvvv hh:mm:ss aa "08/14/2015 5:01:54 PM"
      KKK pp,vvvv hh:mm:ss aa "Elo 14, 2015 5:01:54 PM"
      KK/pp/vvvv HH:mm:ss "08/14/2015 17:01:54"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss "2015-08-14 13:00:00"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss "2015-08-14T13:00:00"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss+z "2012-08-14 13:00:00+0500"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss+z "2012-08-14T13:00:00-0100"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss zzzz "2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss zzzz

"2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"

• Call duration (seconds): Puhelun pituus sekunteina.
    • Conversion name: Sen konversiotapahtuman nimi, jolle haluat tuoda tämän konversion. Käytä aina tarkalleen samaa kirjoitusasua (mukaan lukien isot ja pienet kirjaimet), jota käytit luodessasi konversiotapahtuman Google Ads ‑tililläsi.
    • Conversion time (valinnainen): Päivämäärä ja kellonaika, jolloin konversio tapahtui. Katso hyväksytyt muodot yllä olevasta kohdasta “Puhelun aloitusaika”.
    • Conversion value (valinnainen): Konversiolle asettamasi arvon ilmaiseva luku. Luku voi kuvata rahallista arvoa, tai voit valita luvun väliltä 0–10 (miinusmerkkisiä lukuja ei hyväksytä). Jos jätät kentän tyhjäksi, Google Ads käyttää automaattisesti konversioarvoa, jonka määritit luodessasi konversiotapahtuman. Jos lisäät kenttään arvon, se korvaa arvon, jonka määritit luodessasi konversiotapahtuman.
      • Conversion currency (valinnainen): Valuutta, jossa konversioarvo esitetään. Käytä tätä, jos raportoit konversioarvoja useissa valuutoissa tai jos sinulla on monta tiliä, joilla käytetään eri laskutusvaluuttaa.

Valuuttakoodit

Maa Valuutan nimi Valuuttakoodi
        Argentiina Argentiinan peso ARS
        Australia Australian dollari AUD
        Itävalta Euro EUR
        Belgia Euro EUR
        Brasilia Brasilian real BRL
        Kanada Kanadan dollari CAD
        Chile Chilen peso CLP
        Kolumbia Kolumbian peso COP
        Tšekki Tšekin koruna CZK
        Tanska Tanskan kruunu DKK
        Suomi Euro EUR
        Ranska Euro
        Ranskan frangi
        EUR
        FRF
        Saksa Euro EUR
        Kreikka Euro EUR
        Guam Yhdysvaltojen dollari USD
        Intia Intian rupia INR
        Indonesia Indonesian rupia IDR
        Irlanti Euro EUR
        Italia Euro EUR
        Japani Japanin jeni JPY
        Jersey Englannin punta GBP
        Mauritania Mauritanian ouguiya MRU
        Meksiko Meksikon peso MXN
        Alankomaat Euro EUR
        Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin dollari NZD
        Nigeria Nigerian naira NGN
        Norja Norjan kruunu NOK
        Filippiinit Filippiinien peso PHP
        Puola Puolan uusi zloty PLN
        Puerto Rico Yhdysvaltain dollari USD
        Réunion Euro EUR
        Romania Romanian leu
        Uusi Romanian leu
        ROL
        RON
        Venäjä Venäjän rupla RUB
        Singapore Singaporen dollari SGD
        Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan randi ZAR
        Espanja Euro EUR
        Ruotsi Ruotsin kruunu SEK
        Sveitsi Sveitsin frangi CHF
        Thaimaa Thaimaan baht THB
        Turkki Turkin liira
        Uusi Turkin liira
        TRL
        TRY
        Ukraina Ukrainan hryvnia UAH
        Iso-Britannia Englannin punta
        Euro
        GBP
        EUR
        Yhdysvallat Yhdysvaltain dollari USD
        Vietnam Vietnamin dong VND

Tuotuja konversioita ei voi poistaa sen jälkeen, kun ne on tuotu. Varmista siis, että syöttämäsi data on oikein.

Vaihe 5: Konversioiden tuominen

Jotta offline-konversiot voidaan tuoda Google Adsiin, konversiotiedosto on ladattava Google Ads ‑tilille tai hallinnoijan tilille (Omaan asiakaskeskukseen). (Muista, että tuotuja konversioita ei voi poistaa sen jälkeen, kun ne on tuotu.) Voit ladata tiedoston tilille kertaluonteisesti tai määrittää aikataulun, jonka mukaisesti verkossa säilytettävä tiedosto ladataan. Määritä yksittäinen lataus tai ajoitetut lataukset alla annettujen ohjeiden mukaan.
Odota konversiotapahtuman luomisen jälkeen vähintään neljä tuntia, ennen kuin lataat ensimmäisen tuontitiedostosi.

Konversioiden yksittäinen latauskerta

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  5. Klikkaa pluspainiketta .
  6. Klikkaa avattavaa Lähde‑valikkoa ja valitse tiedostosi lähde. Voit ladata tiedoston tietokoneeltasi tai Google Sheetsistä tai siirtää sen HTTPS‑ tai SFTP‑yhteydellä.
  7. Valitsemasi lähteen perusteella voit valita alla olevista vaihtoehdoista:
    • Jos valitsit Lataa tiedosto tai Google Sheets, klikkaa Valitse tiedosto, niin voit etsiä ja valita tiedoston, joka sisältää offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS‑ tai SFTP-vaihtoehdon, lisää tiedoston URL-osoite ja tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjänimi ja salasana. Huom. Jos valitset SFTP:n ja saat virheilmoituksen Tiedostoa ei löydy, lisää tiedostopolun ja nimen väliin kaksi vinoviivaa (//). Esimerkki: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv)
  8. Jos haluat tuoda tiedoston sisällön ilman lataustulosten esikatselua, valitse Käytä ja ohita jäljellä olevat vaiheet. Voit esikatsella lataustuloksia klikkaamalla Esikatsele. Esikatselussa korostetaan tilillesi tuotavien konversioiden määrä. Esikatselusta näet myös tiedossasi mahdollisesti olevat virheet. Voit korjata virheet tiedostoosi ja ladata sen uudelleen tai jättää virheet huomiotta.
    • Kun esikatselu on valmis, näet osan tiedostosi sisällöstä klikkaamalla Tiedot. Virheet näkyvät ensin.
    • Jos haluat nähdä tiedostosi kaiken sisällön, klikkaa Lisää.
    • Jos haluat viimeistellä konversioiden tuonnin tiedostosta, klikkaa Ota tiedosto käyttöön. Sivun alareunan etenemispalkki ilmoittaa, kun tiedostosi konversiot on tuotu. Klikkaa etenemispalkin Tiedot‑painiketta, niin näet kaikki tuodut konversiot.

Voit katsella kaikkia lataamiasi tiedostoja. Käyttöön otettujen tiedostojen lisäksi näet myös ne, joita ei ole otettu käyttöön. Lue lisätietoja ladattujen tiedostojen katselusta.

Näin lataat konversiot säännöllisin väliajoin

Google Ads voi tuoda konversiosi automaattisesti säännöllisin väliajoin. Sinun on luotava konversiotiedosto Google Sheetsissä tai tallennettava tiedosto verkkoon käyttämällä HTTPS- tai SFTP-protokollaa. Aikatauluta tiedostonsiirrot seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  5. Klikkaa sivun yläosasta Aikataulut.
  6. Klikkaa pluspainiketta .
  7. Klikkaa avattavaa Lähde‑valikkoa ja valitse tiedostosi lähde. Voit lähettää tiedoston Google Sheetsistä tai siirtää sen HTTPS‑ tai SFTP‑yhteydellä.
  8. Valitsemasi lähteen perusteella voit valita alla olevista vaihtoehdoista:
    • Jos valitsit Google Sheets ‑vaihtoehdon, klikkaa Valitse tiedosto, niin voit etsiä ja valita tiedoston, joka sisältää offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS‑ tai SFTP-vaihtoehdon, lisää tiedoston URL-osoite ja tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjänimi ja salasana. Huom. Jos valitset SFTP:n ja saat virheilmoituksen Tiedostoa ei löydy, lisää tiedostopolun ja nimen väliin kaksi vinoviivaa (//). Esimerkki: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv)
  9. Klikkaa avattavaa Aikataulu-valikkoa ja valitse, kuinka usein haluat, että tiedostosi tuodaan.
  10. Klikkaa avattavaa Aika-valikkoa ja valitse, milloin tiedostosi tuodaan.
  11. Klikkaa Tallenna ja esikatsele. Esikatselu osoittaa, onko aikataulu tallennettu onnistuneesti vai ei. Aikataulu ei ehkä tallennu, jos Google Ads ei pääse tiedoston lähteeseen väärän käyttäjätunnuksen tai salasanan vuoksi tai jos tiedostoa ei ole alustettu oikein.
  12. Klikkaa OK palataksesi Aikataulut-sivulle. Aikataulut-sivulla on luettelo kaikista ajoitetuista latauksista.

Huomioitavaa

Jos ajoitetussa latauksessa ilmenee ongelma, asiasta ilmoitetaan tililläsi näkyvällä ilmoituksella ja sähköpostiviestillä. Verkossa oleva tiedosto on tällöin tarkistettava, jotta voit korjata virheen.
  13. Jos haluat muuttaa ajoitettua latausta, valitse Toiminnot-sarakkeesta Vaihtoehdot ja tee jokin alla olevista toimenpiteistä:
    • Jos haluat muuttaa ajoitetun latauksen asetuksia, klikkaa Muokkaa.
    • Jos haluat pysäyttää tiedoston ajoitetut lataukset, klikkaa Keskeytä.
    • Jos tiedoston ajoitetut lataukset keskeytettiin ja haluat jatkaa ajoitettuja latauksia, klikkaa Jatka.
    • Jos et halua enää ladata tiedoston konversioita, klikkaa Poista.

Et voi muuttaa ajoitetun latauksen asetuksia, jos Google Ads ‑tililläsi on vain lukuoikeus.

Näin näet ladatut tiedostot

Kun konversiotiedosto on ladattu, Lataukset-sivulla näkyy kyseistä tiedostoa koskeva uusi merkintä. Huomaa, että tiedoston tuominen ja käyttöön ottaminen voi kestää useita minuutteja.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  5. Jos sinulla on tiedostoja, joita olet esikatsellut mutta joita et ole ottanut käyttöön, näet ne Odottavat toiminnot ‑taulukossa. Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Käytä, jos haluat tuoda tiedoston konversiot, tai Hylkää, jos haluat poistaa ladatun tiedoston. Jos tiedoston esikatselun luominen Google Adsissa onnistui, näkyviin tulee Lataa tulokset ‑linkki, josta voit ladata tilille lataamasi tiedoston.
  6. Odottavat toiminnot ‑taulukon alla on luettelo lataamistasi ja käyttöön ottamistasi tiedostoista. Seuraavista sarakkeista saat lisätietoja tiedostoista.
    • Tila-sarakkeen avulla voit nopeasti nähdä, onko tiedostojen konversioiden tuonti onnistunut.
    • Tulokset-sarakkeessa on lisätietoja tuonnin tilasta. Jos tiedoston tuonti epäonnistui, löydät syyn siihen tästä sarakkeesta.
    • Toiminnot-sarake sisältää seuraavat linkit:
      • Lataa tulokset: Lataa itsellesi kopio tilille ladatusta tiedostosta. Tämä linkki tulee näkyviin, kun kaikkien tiedostosi konversioiden tuonti onnistui.
      • Lataa kaikki: Lataa itsellesi kopio tilille ladatusta tiedostosta sekä konversioista, joiden tuonti epäonnistui.
      • Lataa virheet: Lataa laskentataulukko, jossa on eritelty kaikki tiedostosi konversiot, joiden tuonti epäonnistui, sekä niihin liittyvät virheilmoitukset.
      • Kun valitset jonkin yllä olevista kolmesta linkistä, ladattu tiedosto sisältää Tulokset-sarakkeen, joka vahvistaa, että konversion tuonti onnistui, tai selittää, miksi tuonti epäonnistui. Linkit poistetaan 30–60 päivän kuluttua ensimmäisestä lähetyksestä.

Näin korjaat virheet

Jos puhelukonversioiden tuonnin jälkeen ilmenee ongelmia, ohjeita niiden korjaamiseen on tässä artikkelissa.