Näin importoit puhelukonversioita

Jos sinulla on paljon puhelimitse tapahtuvaa liiketoimintaa, haluat ehkä mitata, milloin mainokset johtavat puheluihin ja puhelut puolestaan myyntiin tai muihin arvokkaisiin asiakastapahtumiin. Puhelukonversioiden siirtäminen Google Adsiin auttaa sinua seuraamaan, miten hyvin mainokset tuottavat tärkeitä puheluita.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten otat puhelukonversioiden importoinnin käyttöön ja alat tuoda konversioita tilillesi. Lisätietoja puhelukonversioiden tuonnin toimintaperiaatteista on artikkelissa Tietoja puhelukonversioiden tuonnista.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat käyttää tämäntyyppistä konversioseurantaa, seuraavien vaatimusten on täytyttävä:

• Vastaanotat puheluita palvelun piiriin kuuluvassa maassa: Tällainen konversioseuranta edellyttää Google-soitonsiirtonumeroiden käyttöä. Ne ovat tällä hetkellä saatavilla näissä maissa. Huomioithan, että vaikka Google-soitonsiirtonumerot ovat saatavilla Japanissa ja Intiassa, Japanissa puhelukonversioiden tuontia ei tueta ja Intiassa sitä tuetaan vain tiettyjen puheluiden osalta.
  • Käytät puheluelementtejä tai "vain soitto" ‑mainoksia: Voit luoda puheluelementin tai "vain soitto" ‑mainoksen ennen konversiotapahtuman käyttöönottoa tai sen jälkeen. Vaatimukset riippuvat siitä, haluatko seurata suoraan mainoksista tulevia puheluita, verkkosivustollasi näkyvään numeroon soitettuja puheluita vai molempia. Varmista, että tuotavia puhelukonversiotyyppejä koskevat vaatimukset täyttyvät:
    • Puhelut mainoksista: Tarvitset vähintään yhden puheluelementin tai "vain soitto" ‑mainoksen, jossa käytetään Google-soitonsiirtonumeroa.
    • Puhelut verkkosivustolta: Tarvitset vähintään yhden puheluelementin, jota käytetään seurattavassa kampanjassa.
  • Sinulla on puhelutietojen seurantajärjestelmä: Puhelukonversioiden tuonti edellyttää, että seuraat puhelutietoja, kuten soittajan puhelinnumeroa ja puhelun alkamisaikaa (katso kaikki seurattavat tiedot täältä). Lisäksi sinun on seurattava, milloin puhelut johtavat myyntiin tai muihin konversioihin. Tämä voi onnistua parhaiten asiakkuudenhallintajärjestelmän (CRM) avulla. Jos tämä ei ole yrityksellesi mahdollista, tutustu muihin puhelukonversiotyyppeihin, joita Google Adsissa on saatavilla.

Voit myös käyttää Google Ads APIa, jos haluat joustavamman tavan yhdistää puheluita konversioihin.

Yhteensopivuus

Konversioiden seuraamiselle on tietyt ehdot, jotka näet alta.

Toiminta

Puhelinnumeron klikkaus

Manuaalisesti valittu puhelinnumero

Alusta

Tietokonemainos

Mobiilimainos

Tietokonemainos

Mobiilimainos

Puhelut mainoksista

(CTC, vain soitto)

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Puhelut verkkosivustolta

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Ohjeet

Katso alla olevista linkeistä ohjeet puhelukonversioiden käyttöönottoon. Huomaa, että joissakin tapauksissa ohjeet eroavat toisistaan riippuen siitä, haluatko seurata puheluita mainoksistasi vai verkkosivustollasi olevasta numerosta. Seuraa kaikkien niiden puhelutyyppien ohjeita, joita aiot siirtää.

Vaihe 1: Luo konversiotapahtuma Google Adsissa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse Tuo.
  6. Siirry "Valitse tuotavat tiedot:" ‑kohtaan ja valitse "Manuaalinen tuonti APIn tai latausten avulla" ja sitten "Seuraa puheluista saatuja konversioita".
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Määritä kaikki uuden konversiotapahtumasi asetukset. Huomioi seuraavat asiat:
    1. Kun annat konversiolle nimen, paina mieleesi nimen tarkka kirjoitusasu. Sinun on annettava tämä nimi myöhemmin, kun lataat puhelukonversiotietojasi.
    2. Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetus on valittuna oletusarvoisesti. Poista sen valinta, ellet halua seurata tämän konversiotapahtuman dataa raporttiesi Konversiot-sarakkeessa. Huomaa kuitenkin, että vaikka poistat tämän asetuksen valinnan, kyseinen data sisällytetään silti Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Tämä asetus kannattaa ehkä valita, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisätietoja Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.

3. Jos sinulla on muita konversiotapahtumia, joissa seurataan samoja puheluita, sisällytä vain yksi näistä konversiotapahtumista Konversiot-sarakkeeseen. Sinulla voi esimerkiksi olla jo konversiotapahtuma mainoksista tulevien puheluiden seuraamiseen, ja suunnittelet samojen puheluiden seuraamista puheluiden tuonnin konversiotapahtuman avulla. Jos sisällytät molemmat konversiotapahtumat sarakkeeseen, jokaista puhelua kohden lasketaan kaksi konversiota, ja jos optimoit hintatarjouksesi konversioille, hintatarjous tehdään kahdelle konversiolle puhelua kohden.

Suosittelemme, että valitset Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen puheluiden tuonnin konversiotapahtumalle ja poistat asetuksen valinnan kaikkien muiden samoja puheluita seuraavien konversiotapahtumien kohdalta.

9. Klikkaa Luo ja jatka.
  10. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos haluat seurata vain mainoksessasi näkyvään numeroon soitettuja puheluita, viimeistele konversiotapahtuman luonti klikkaamalla Valmis. Voit ohittaa seuraavat vaiheet.
    • Jos haluat seurata sivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita, siirry vaiheeseen 2: Ota käyttöön konversioseurantatagi.

Vaihe 2: Ota käyttöön konversioseurantatagi (vain sivustoilta peräisin oleville puheluille)

Jos haluat seurata sivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita, seuraa alla olevia ohjeita. Jos haluat seurata vain mainoksissasi näkyvään numeroon soitettuja puheluita, voit ohittaa tämän vaiheen.

Konversioseurannan määrittäminen edellyttää, että lisäät verkkosivustollesi kaksi koodinpätkää: yleisen sivustotagin ja puhelinnumerokoodinpätkän.

Yleinen sivustotagi lisää verkkosivuston kävijöitä Kaikki vierailijat ‑uudelleenmarkkinointiluetteloihisi (jos olet määrittänyt uudelleenmarkkinoinnin) ja asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoja käyttäjän sivustollesi tuoneesta mainoksen klikkauksesta. Huomaa, että Google Adsin konversioseurannan tagi voi näiden klikkaustietojen avulla laskea konversioita Google Ads ‑kampanjoidesi ansioksi. Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sivustollasi. Sinun on myös pyydettävä suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Yleinen sivustotagi on asennettava jokaiselle verkkosivustosi sivulle, mutta tarvitset vain yhden yleisen sivustotagin kutakin Google Ads ‑tiliä kohti.

Puhelinnumerokoodinpätkän avulla voit korvata sivustollasi olevan puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla. Asenna tämä koodinpätkä sivustosi niille sivuille, joilla puhelinnumerosi näkyy.

1. Valitse Yleinen sivustotagi ‑kohdasta omaa tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto ja seuraa tagin asentamista koskevia ohjeita:
    • En ole lisännyt verkkosivustolleni yleistä sivustotagia: Valitse tämä vaihtoehto, jos määrität tagia tilisi konversiotapahtumalle ensimmäistä kertaa etkä ole asentanut yleistä sivustotagia toisesta Google-tuotteesta. Tästä vaihtoehdosta näet yleisen sivustotagin kokonaisuudessaan. Voit asentaa tagin kopioimalla tagikoodin ja liittämällä sen sivustosi jokaisen sivun <head></head>-tagien väliin.

Tässä on esimerkki yleisestä sivustotagista, jossa "CONVERSION_ID" tarkoittaa Google Ads ‑tilisi yksilöllistä konversiotunnusta:

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
      <script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
      gtag('js', new Date());
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>
    • Olen asentanut yleisen sivustotagin verkkosivustolleni toisesta Google-tuotteesta (esimerkiksi Google Analyticsista) tai toiselta Google Ads ‑tililtä: Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia sivustollesi uudelleen. Jotta konversioseuranta toimisi tällä tilillä, sinun on kuitenkin lisättävä config-komento (eli konversiotunnuksesi sisältävä koodinpätkä) jokaiseen yleisen sivustotagin esiintymään. Alla näkyy kyseinen komento, jossa AW-CONVERSION_ID on tilisi konversiotunnus.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Lisää config-komento verkkosivustosi yleisen sivustotagin jokaiseen esiintymään </script>-lopputagin yläpuolelle.

Seuraavassa on esimerkki sekä Google Analyticsille että Google Adsille määritetystä yleisestä sivustotagista, jossa Google Ads ‑tilin config-komento näkyy korostettuna.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA-_TRACKING_ID">

</script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Olen jo lisännyt yleisen sivustotagin verkkosivustolleni, kun loin toisen konversiotapahtuman tällä Google Ads ‑tilillä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia verkkosivustollesi uudelleen. Varmista kuitenkin, että verkkosivustosi jokaisella sivulla on yleinen sivustotagi ja että jokaisen tagin esiintymän config-komento sisältää tilisi konversiotunnuksen. Näet konversiotunnuksesi, kun valitset tämän vaihtoehdon.

2. (Valinnainen) Muokkaa yleistä sivustotagia haluamallasi tavalla:
    • Jos et halua yleisen sivustotagin lisäävän sivuston kävijöitä uudelleenmarkkinointilistoihisi, lisää alla korostettuna näkyvä kohta yleisen sivustotagin config-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'send_page_view': false});

• Jos et halua yleisen sivustotagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagisi config-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'conversion_linker': false});

Tämä ei ole suositeltavaa, sillä se heikentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.

3. Kopioi yleinen sivustotagi ja seuraa sitten näitä tagin lisäämistä koskevia ohjeita.
  4. Valitse Puhelinnumerokoodinpätkä-kohdasta jompikumpi seuraavista:
    • Lisää puhelinnumerosi siinä muodossa, jossa se näkyy verkkosivustollasi. Määritä puhelinnumero, johon tulevia puheluita haluat seurata. Muista kirjoittaa numero täsmälleen siinä muodossa kuin se on esitetty sivustollasi. Jos verkkosivustolla näkyvä puhelinnumero esimerkiksi sisältää maatunnuksen, käytä maatunnusta myös tässä. Jos verkkosivustollasi oleva numero ei sisällä maatunnusta, älä lisää sitä myöskään tähän. Klikkaa sitten Luo koodinpätkä. (Huomaa, että tätä tapaa ei voi käyttää, jos verkkosivuston seurattavia puhelinnumeroita on useita.)

Esimerkki: Puhelinnumero esitetään verkkosivustollasi muodossa +358 9 123 456. Anna numero muodossa +358 9 123 456. Jos lisäät numeron muodossa 09 123 456 tai 123 456, Google Ads ei löydä numeroa eikä voi seurata konversioitasi.

• Älä lisää numeroa. Sinun on muokattava verkkosivustosi koodia manuaalisesti. Jos valitset tämän toimintatavan, sinun on seurattava alla annettuja ohjeita ja muokattava verkkosivuston koodia manuaalisesti tagin asentamisen jälkeen. Tämä vaihtoehto on tarkoitettu kokeneemmille JavaScript-käyttäjille. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat seurata puheluita useisiin verkkosivustollasi ilmoitettuihin puhelinnumeroihin.
  5. Asenna puhelinnumerokoodinpätkä ‑kohdassa näkyy nyt puhelinnumerokoodinpätkä, joka vastaa valitsemaasi vaihtoehtoa. Kopioi koodinpätkä ja lisää se verkkosivustollesi nyt tai klikkaa Lataa koodinpätkä, jos haluat lisätä sen myöhemmin.
  6. Avaa sen sivun HTML-koodi, jolla puhelinnumero näkyy verkkosivustollasi.
  7. Liitä puhelinnumerokoodinpätkä sivun head-tagien (<head></head>) väliin heti yleisen sivustotagin perään.
  8. Tallenna verkkosivulle tehdyt muutokset.
  9. Klikkaa Seuraava.
  10. Klikkaa Valmis.

Esimerkki

Alla on esimerkkejä HTML-koodista ennen konversioseurannan tagin lisäämistä ja sen jälkeen.

Konversioseurantakoodia edeltävä HTML-koodi (vain esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
<head>
<title>HTML-esimerkkitiedosto</title>
</head>
<body>
Tämä on verkkosivusi tekstiosa.
</body>
</html>

HTML-koodi konversioseurantakoodin lisäämisen jälkeen (tämä on esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
<head>
<title>HTML-esimerkkitiedosto</title>

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: AW-CONVERSION_ID -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
</script>

<script>
gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
});
</script>

</head>
<body>
Tämä on verkkosivustosi tekstiosio.
</body>

Vaihe 3: Lisää koodi ja korvaa oma numero Google-soitonsiirtonumerolla (vain sivustoilta peräisin oleville puheluille)

Jos haluat seurata sivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita, muokkaa tagisi koodia näiden ohjeiden mukaisesti. Muussa tapauksessa voit ohittaa tämän vaiheen.

Vaihe 4: Valmistele data tuontia varten

Jos kaikkien puheluiden alkamis- ja konversioajoilla on sama aikavyöhyke, lisää aikavyöhyke kerran Parameters-riville.

1. Lataa puhelukonversioiden latausmalli (Excel‑, CSV‑ tai Google Sheets ‑tiedostona). Voit ladata mallin myös alla olevien ohjeiden avulla. Jos haluat, että Google Ads tuo konversiot automaattisesti säännöllisin väliajoin (katso Vaihe 5: Tuo konversiot), käytä Google Sheetsiä tai tallenna tiedosto verkkoon käyttämällä HTTPS- tai SFTP-protokollaa.
    Jos jotkin tuomistasi konversioista ovat tapahtuneet päivän sisällä klikkauksesta, Google Ads ei välttämättä vielä voi kirjata niitä. Suosittelemme, että lataat dataa ylimääräisen päivän verran kunkin importoinnin yhteydessä. Google Ads ei laske samaa konversiota kahteen kertaan.
    Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
    1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
    2. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
    3. Valitse Lataukset.
    4. Klikkaa pluspainiketta .
    5. Klikkaa Näytä mallit.
    6. Etsi puhelukonversioiden mallit ja valitse sitten ladattava tiedostomuoto.
  2. Lisää tiedostoon aikavyöhyke haluamallasi tavalla:
    Jos kaikkien puheluiden konversioajoilla on sama aikavyöhyke, lisää aikavyöhyke kerran Parameters-riville. Jos konversioajat sijoittuvat eri aikavyöhykkeille, lisää aikavyöhyke erikseen jokaiselle konversioajalle Conversion Time ‑sarakkeeseen. Katso alla kohdassa "Call start time" olevia ohjeita ja taulukkoa. Jos et lisää aikavyöhykettä Parameters-riville, poista rivi. Vaihtoehtoisesti voit määrittää aikavyöhykkeen sekä Parameters-rivillä että Conversion Time ‑rivillä. Arvot haetaan ensisijaisesti Conversion Time ‑riviltä. Jos jostakin konversiosta puuttuu aikavyöhyke, arvo haetaan Parameters-riviltä.
  3. Lisää aikavyöhyke jommallakummalla seuraavista tavoista:
    • Jos puheluiden alkamis- ja konversioajoilla on eri aikavyöhykkeet, lisää kullekin alkamis- ja konversioajalle aikavyöhyke erikseen Conversion Time ‑sarakkeeseen. Katso alla kohdassa "Call start time" olevia ohjeita ja taulukkoa. Jos et lisää aikavyöhykettä Parameters-riville, poista rivi.
    • Vaihtoehtoisesti voit lisätä aikavyöhykkeen sekä Parameters-riville että Call Start Time- ja Conversion Time ‑sarakkeeseen. Sarakkeissa olevaa aikavyöhykettä käytetään ensin. Jos jommastakummasta sarakkeesta puuttuu aikavyöhyke, sarakearvojen sijaan käytetään Parameters-rivillä olevaa arvoa.
    • Valitse aikavyöhykkeen tunnus tästä luettelosta. Tämä tapa on suositeltava, koska se auttaa välttämään virheitä siirryttäessä kesäaikaan.
    • Määritä GMT-aikaero kirjoittamalla + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on ‑0500 ja Berliinin aikaero on +0100.) Jos aikavyöhykkeesi on GMT, käytä merkintää +0000.
  4. Lisää uusi rivi jokaiselle konversiolle täyttämällä sarakkeet seuraavalla tavalla:
    • Caller's phone number: Puhelinnumeron täytyy olla jossakin alla ilmoitetuista muodoista.
      Muoto Esimerkkejä
      +-merkki, jota seuraa maakoodi ja numero (E.164-muoto) +16505551234
      +4408001690409
      Yhdysvaltalainen suuntanumero ja puhelinnumero 6505551234
      +-merkki, jota seuraa maatunnus ja kansainvälinen numero. Maakoodissa voi olla enintään 3 merkkiä ja numerossa enintään 14 merkkiä mukaan lukien numeraalit, väliviivat ja välilyönnit. +64 0800‑726230
    • Call start time: Aika, jolloin puhelu alkoi. Voit lisätä aikavyöhykkeen puhelun aloitusaikaan käyttäen jotakin alla olevan luettelon neljästä viimeisestä muodosta. Korvaa tässä tapauksessa "+z" GMT-aikaerolla kirjoittamalla + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo. (Esimerkiksi New Yorkin aikaero on ‑0500 ja Berliinin aikaero on +0100.) Voit myös korvata arvon "zzzz" tämän luettelon mukaisella aikavyöhykkeen tunnuksella. Tästä listasta näet tuetut päivämäärämuodot:
      Muoto Esimerkkejä
      KK/pp/vvvv hh:mm:ss aa "08/14/2015 5:01:54 PM"
      KKK pp,vvvv hh:mm:ss aa "Elo 14, 2015 5:01:54 PM"
      KK/pp/vvvv HH:mm:ss "08/14/2015 17:01:54"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss "2015-08-14 13:00:00"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss "2015-08-14T13:00:00"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss+z "2012-08-14 13:00:00+0500"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss+z "2012-08-14T13:00:00-0100"
      vvvv-KK-pp HH:mm:ss zzzz "2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
      vvvv-KK-ppTHH:mm:ss zzzz

"2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"

• Conversion name: Sen konversiotapahtuman nimi, jolle haluat tuoda tämän konversion. Käytä aina tarkalleen samaa kirjoitusasua (mukaan lukien isot ja pienet kirjaimet), jota käytit luodessasi konversiotapahtuman Google Ads ‑tililläsi.
    • Conversion time (valinnainen): Päivämäärä ja kellonaika, jolloin konversio tapahtui. Katso hyväksyttävät muodot edeltä kohdasta "Call start time".
    • Conversion value (valinnainen): Konversion arvon ilmaiseva luku. Luku voi kuvata rahallista arvoa, tai voit valita luvun väliltä 0–10 (miinusmerkkisiä lukuja ei hyväksytä). Jos jätät kentän tyhjäksi, Google Ads käyttää automaattisesti konversioarvoa, jonka määritit luodessasi konversiotapahtuman. Jos lisäät kenttään arvon, se korvaa arvon, jonka määritit luodessasi konversiotapahtuman.
      • Conversion currency (valinnainen): Valuutta, jossa konversioarvo esitetään. Käytä tätä, jos raportoit konversioarvoja useissa valuutoissa tai jos sinulla on monta tiliä, joilla käytetään eri laskutusvaluuttaa.

Valuuttakoodit

Maa Valuutan nimi Valuuttakoodi
        Argentiina Argentiinan peso ARS
        Australia Australian dollari AUD
        Itävalta Euro EUR
        Belgia Euro EUR
        Brasilia Brasilian real BRL
        Kanada Kanadan dollari CAD
        Chile Chilen peso CLP
        Kolumbia Kolumbian peso COP
        Tšekki Tšekin koruna CZK
        Tanska Tanskan kruunu DKK
        Suomi Euro EUR
        Ranska Euro
        Ranskan frangi
        EUR
        FRF
        Saksa Euro EUR
        Kreikka Euro EUR
        Guam Yhdysvaltojen dollari USD
        Intia Intian rupia INR
        Indonesia Indonesian rupia IDR
        Irlanti Euro EUR
        Italia Euro EUR
        Japani Japanin jeni JPY
        Jersey Englannin punta GBP
        Mauritania Mauritanian ouguiya MRU
        Meksiko Meksikon peso MXN
        Alankomaat Euro EUR
        Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin dollari NZD
        Nigeria Nigerian naira NGN
        Norja Norjan kruunu NOK
        Filippiinit Filippiinien peso PHP
        Puola Puolan uusi zloty PLN
        Puerto Rico Yhdysvaltain dollari USD
        Réunion Euro EUR
        Romania Romanian leu
        Uusi Romanian leu
        ROL
        RON
        Venäjä Venäjän rupla RUB
        Singapore Singaporen dollari SGD
        Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan randi ZAR
        Espanja Euro EUR
        Ruotsi Ruotsin kruunu SEK
        Sveitsi Sveitsin frangi CHF
        Thaimaa Thaimaan baht THB
        Turkki Turkin liira
        Uusi Turkin liira
        TRL
        TRY
        Ukraina Ukrainan hryvnia UAH
        Yhdistynyt kuningaskunta Englannin punta
        Euro
        GBP
        EUR
        Yhdysvallat Yhdysvaltain dollari USD
        Vietnam Vietnamin dong VND

Tuotuja konversioita ei voi poistaa sen jälkeen, kun ne on tuotu. Varmista siis, että syöttämäsi data on oikein.

Vaihe 5: Konversioiden tuominen

Jotta offline-konversiot voidaan tuoda Google Adsiin, konversiotiedosto on ladattava Google Ads ‑tilille tai hallinnoijan tilille (Omaan asiakaskeskukseen). (Muista, että tuotuja konversioita ei voi poistaa sen jälkeen, kun ne on tuotu.) Voit ladata tiedoston tilille kertaluonteisesti tai määrittää aikataulun, jonka mukaisesti verkossa säilytettävä tiedosto ladataan. Määritä yksittäinen lataus tai ajoitetut lataukset alla annettujen ohjeiden mukaan.
Odota konversiotapahtuman luomisen jälkeen vähintään neljä tuntia, ennen kuin lataat ensimmäisen tuontitiedostosi.

Konversioiden yksittäinen latauskerta

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Lataukset.
  5. Klikkaa pluspainiketta .
  6. Klikkaa avattavaa Lähde‑valikkoa ja valitse tiedostosi lähde. Voit ladata tiedoston tietokoneeltasi tai Google Sheetsista tai siirtää sen HTTPS‑ tai SFTP‑yhteydellä.
  7. Toimi sitten jommallakummalla seuraavista tavoista riippuen siitä, minkä lähteen valitsit:
    • Jos valitsit "Lataa tiedosto" tai "Google Sheets", klikkaa Valitse tiedosto, niin voit etsiä ja valita tiedoston, joka sisältää offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS- tai SFTP-vaihtoehdon, lisää tiedoston URL-osoite ja tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjätunnus ja salasana. Huom. Jos valitset SFTP:n ja saat virheilmoituksen siitä, että tiedostoa ei löydy, lisää tiedostopolun ja nimen väliin kaksi vinoviivaa (//). Esimerkki: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv
  8. Jos haluat tuoda tiedoston sisällön ilman lataustulosten esikatselua, valitse Käytä ja ohita jäljellä olevat vaiheet. Voit esikatsella lataustuloksia klikkaamalla Esikatsele. Esikatselusta näet tilillesi importoitavien konversioiden määrän. Esikatselusta näet myös tiedostossasi mahdollisesti olevat virheet. Voit korjata virheet tiedostoosi ja ladata sen uudelleen tai jättää virheet huomiotta.
    • Kun esikatselu on valmis, näet osan tiedostosi sisällöstä klikkaamalla Tiedot. Virheet näkyvät ensin.
    • Jos haluat nähdä tiedostosi kaiken sisällön, klikkaa Lisää.
    • Jos haluat viimeistellä konversioiden tuonnin tiedostosta, klikkaa Ota tiedosto käyttöön. Sivun alareunan etenemispalkki ilmoittaa, kun tiedostosi konversiot on tuotu. Klikkaa etenemispalkista Tiedot, niin näet kaikki importoidut konversiot.

Voit katsoa kaikkia lataamiasi tiedostoja. Käyttöön otettujen tiedostojen lisäksi näet myös ne, joita ei ole otettu käyttöön. Lue lisätietoja ladattujen tiedostojen katselusta.

Näin lataat konversiot säännöllisin väliajoin

Google Ads voi tuoda konversiosi automaattisesti säännöllisin väliajoin. Sinun on luotava konversiotiedosto Google Sheetsissa tai tallennettava tiedosto verkkoon käyttämällä HTTPS- tai SFTP-protokollaa. Voit ajoittaa tiedoston lataamisen seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Klikkaa sivun yläosasta Aikataulut.
  5. Klikkaa pluspainiketta .
  6. Klikkaa avattavaa Lähde‑valikkoa ja valitse tiedostosi lähde. Voit ladata tiedoston Google Sheetsista tai siirtää sen HTTPS‑ tai SFTP‑yhteydellä.
  7. Toimi sitten jommallakummalla seuraavista tavoista riippuen siitä, minkä lähteen valitsit:
    • Jos valitsit Google Sheets ‑vaihtoehdon, klikkaa Valitse tiedosto, niin voit etsiä ja valita tiedoston, joka sisältää offline-konversiotietosi.
    • Jos valitsit HTTPS- tai SFTP-vaihtoehdon, lisää tiedoston URL-osoite ja tiedoston avaamiseen tarvittava käyttäjätunnus ja salasana. Huom. Jos valitset SFTP:n ja saat virheilmoituksen siitä, että tiedostoa ei löydy, lisää tiedostopolun ja nimen väliin kaksi vinoviivaa (//). Esimerkki: SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv
  8. Klikkaa avattavaa Aikataulu-valikkoa ja valitse, kuinka usein haluat, että tiedostosi tuodaan.
  9. Klikkaa avattavaa Aika-valikkoa ja valitse, milloin tiedostosi importoidaan.
  10. Klikkaa Tallenna ja esikatsele. Esikatselu osoittaa, onko aikataulu tallennettu onnistuneesti vai ei. Aikataulu ei ehkä tallennu, jos Google Ads ei pääse tiedoston lähteeseen väärän käyttäjätunnuksen tai salasanan vuoksi tai jos tiedoston muotoilut eivät ole oikein.
  11. Palaa Aikataulut-sivulle klikkaamalla OK. Aikataulut-sivulla on luettelo kaikista ajoitetuista latauksista.

Huomioitavaa

Jos ajoitetussa latauksessa ilmenee ongelma, asiasta ilmoitetaan tililläsi näkyvällä ilmoituksella ja sähköpostiviestillä. Tällöin sinun on tarkistettava verkossa oleva tiedostosi ja korjattava ongelma.
  12. Jos haluat muuttaa ajoitettua latausta, valitse Toimenpiteet-sarakkeesta Vaihtoehdot ja tee jokin seuraavista:
    • Jos haluat muuttaa ajoitetun latauksen asetuksia, klikkaa Muokkaa.
    • Jos haluat pysäyttää tiedoston ajoitetut lataukset, klikkaa Keskeytä.
    • Jos tiedoston ajoitetut lataukset keskeytettiin ja haluat jatkaa ajoitettuja latauksia, klikkaa Jatka.
    • Jos et halua enää ladata tiedoston konversioita, klikkaa Poista.

Et voi muuttaa ajoitetun latauksen asetuksia, jos Google Ads ‑tililläsi on vain lukuoikeus.

Näin näet ladatut tiedostot

Kun konversiotiedosto on ladattu, Lataukset-sivulla näkyy kyseistä tiedostoa koskeva uusi merkintä. Huomioithan, että tiedoston lataamiseen ja käyttöönottoon voi mennä useita minuutteja.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Jos sinulla on tiedostoja, joita olet esikatsellut mutta joita et ole ottanut käyttöön, näet ne Odottavat-taulukossa. Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Käytä, jos haluat tuoda tiedoston konversiot, tai Hylkää, jos haluat poistaa ladatun tiedoston. Jos tiedoston esikatselun luominen Google Adsissa onnistui, näkyviin tulee Lataa tulokset ‑linkki, josta voit ladata tilille lataamasi tiedoston.
  5. Odottavat toiminnot ‑taulukon alla on luettelo lataamistasi ja käyttöön ottamistasi tiedostoista. Seuraavista sarakkeista saat lisätietoja tiedostoista.
    • Tila-sarakkeen avulla voit nopeasti nähdä, onko tiedostojen konversioiden importointi onnistunut.
    • Tulokset-sarakkeessa on lisätietoja importoinnin tilasta. Jos tiedoston tuonti epäonnistui, tästä sarakkeesta löytyy syy.
    • Toiminnot-sarake sisältää seuraavat linkit:
      • Lataa tulokset: Lataa itsellesi kopio tilille ladatusta tiedostosta. Tämä linkki tulee näkyviin, kun kaikkien tiedostosi konversioiden importointi on onnistunut.
      • Lataa kaikki: Lataa itsellesi kopio tilille ladatusta tiedostosta sekä konversioista, joiden importointi on epäonnistunut.
      • Lataa virheet: Lataa laskentataulukko, jossa on eritelty kaikki tiedostosi konversiot, joiden tuonti epäonnistui, sekä niihin liittyvät virheilmoitukset.
      • Kun valitset jonkin yllä olevista kolmesta linkistä, ladattu tiedosto sisältää Tulokset-sarakkeen, joka vahvistaa, että konversion tuonti onnistui, tai selittää, miksi tuonti epäonnistui. Linkit poistetaan 30–60 päivän kuluttua ensimmäisestä lähetyksestä.

Näin korjaat virheet

Jos puhelukonversioiden tuonnin jälkeen ilmenee ongelmia, ohjeita niiden korjaamiseen on tässä artikkelissa.