Om budgivning for maksimering av antall klikk

Budgivningen for målkostnader er avviklet for kampanjeoppretting. For kampanjer basert på porteføljestrategien «Maksimer antall klikk» skal kostnaden i stedet fastsettes ved hjelp av gjennomsnittlige dagsbudsjetter. Finn ut mer om avviklingen av budgivningen for målkostnader.

Med den automatiske budstrategien «Maksimer antall klikk» blir budene dine angitt automatisk i AdWords for at du skal få så mange klikk som mulig innenfor budsjettet ditt. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan den automatiske budstrategien «Maksimer antall klikk» fungerer og hvilke innstillinger som er tilgjengelige.

Før du begynner

Hvis du ikke vet hvilken automatisk budstrategi som passer best for deg ennå, kan du først lese artikkelen om automatiske budstrategier.

Merk: «Automatisk budgivning» heter nå «Maksimer antall klikk».

Ettersom budstrategien kalt «automatisk budgivning» bare er en av mange måter du kan automatisere budene dine på i Google Ads, gir vi nå denne strategien et mer beskrivende navn, nemlig «Maksimer antall klikk». Budstrategien for maksimering av antall klikk fungerer på samme måte som automatisk budgivning, med unntak av tilleggsmuligheten til å bli konfigurert som en budstrategi for portefølje. Finn ut mer om budstrategier for porteføljer

Sånn fungerer det

I Google Ads-systemet er fokuset på å øke klikkene for kampanjene dine samtidig som utgiftene begrenses til en fastsatt målkostnad. Hvis du ikke angir en målkostnad, forsøker Google Ads å bruke det som er igjen av dagsbudsjettene for alle kampanjer som bruker denne budstrategien.

Du kan bruke egendefinert annonseplanlegging for å vise annonsene dine på visse dager eller tidspunkter, og bruke strategien for maksimering av antall klikk for å fokusere på å øke antallet klikk for disse dagene og tidspunktene.

Du kan bruke strategien for maksimering av antallet klikk for én kampanje, eller du kan konfigurere den som en porteføljestrategi. Porteføljestrategier blir brukt til å gruppere sammen flere kampanjer i én budstrategi. Finn ut mer

Grense for høyeste CPC-bud

Du kan angi en øvre budgrense når du bruker budstrategien «Maksimer antall klikk». Ved å angi denne grensen styrer du maksbeløpet du er villig til å betale for hvert klikk. Hvis du ikke angir et høyeste CPC-bud, justeres budene dine automatisk for å prøve å skaffe deg så mange klikk som mulig, samtidig som målkostnadsbeløpet ditt blir brukt.

Målkostnad

For å forenkle «Maksimer antall klikk» som budstrategi for porteføljer er ikke målkostnad lenger tilgjengelig som inndata. For kampanjer som er basert på «Maksimer antall klikk», kommer kostnaden fra nå av til å fastsettes ved hjelp av gjennomsnittlige dagsbudsjetter. Finn ut mer

Merk: Forskjellen mellom målkostnad og dagsbudsjett er at målkostnaden ikke fungerer som en absolutt grense. De daglige kostnadene dine kan til tider overstige målkostnaden din, avhengig av størrelsen på det gjenværende budsjettet og svingninger i klikkostnadene. For å forenkle budstrategiene har Google gått bort fra målkostnad som inndata.

Følg denne fremgangsmåten for å slutte å bruke målkostnad:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre.
  3. Klikk på Budstrategier.
  4. Velg den aktuelle «Maksimer antall klikk»-porteføljen.
  5. Rull til Innstillinger nederst på siden.
  6. Gjennomgå «Målkostnad per dag», og juster budsjettet for kampanjene i denne porteføljen.
  7. Slett verdiene under «Målkostnad per dag».
  8. Velg Lagre.

Når du har fjernet målkostnaden, begynner kostnaden i stedet å administreres ved hjelp av dagsbudsjettet for kampanjene dine.

Bruker du Google Ads API eller AdWords API? Klikk her hvis du vil ha mer informasjon.

Linker til beslektet innhold