Studiemateriaal voor de Search Advertising-kennistest

Over bieden voor het maximaliseren van klikken

'Klikken maximaliseren' is een automatische biedstrategie waarmee uw biedingen worden ingesteld om zo veel mogelijk klikken te genereren binnen uw budget. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de automatische biedstrategie 'Klikken maximaliseren' werkt en welke instellingen er beschikbaar zijn.

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type automatische biedstrategie bij u past, lees dan eerst meer over automatische biedstrategieën.

Opmerking: 'Automatisch bieden' heet nu 'Klikken maximaliseren'.

Aangezien de biedstrategie 'Automatisch bieden' slechts één van de vele manieren is om uw biedingen in Google Ads te automatiseren, hebben we deze strategie een beter passende naam gegeven, namelijk 'Klikken maximaliseren'. De biedstrategie 'Klikken maximaliseren' werkt op dezelfde manier als 'Automatisch bieden', met de aanvullende optie om deze strategie in te stellen als portfoliobiedstrategie. Meer informatie over portfoliobiedstrategieën

Hoe het werkt

Google Ads richt zich op verhoging van het aantal klikken voor uw campagnes zonder hierbij het doelbedrag te overschrijden. Als u geen doelbedrag opgeeft, probeert Google Ads met behulp van deze biedstrategie het resterende dagbudget van alle campagnes te gebruiken.

U kunt een aangepaste advertentieplanning instellen om uw advertenties weer te geven op bepaalde dagen of tijdstippen, en de strategie 'Klikken maximaliseren' gebruiken om het aantal klikken voor die dagen en tijdstippen te verhogen.

U kunt 'Klikken maximaliseren' gebruiken voor één campagne of instellen als een portfoliostrategie. Met portfoliostrategieën kunt u meerdere campagnes samenvoegen in een enkele strategie. Meer informatie

Limiet voor maximum CPC-bod

Als u de portfoliobiedstrategie 'Klikken maximaliseren' gebruikt, kunt u een limiet instellen voor biedingen. Hiermee bepaalt u het maximum bedrag dat u bereid bent per klik te betalen. Als u geen limiet voor het maximum CPC-bod opgeeft, past Google Ads uw biedingen aan om zo veel mogelijk klikken te behalen binnen een bepaalde doelbesteding die u heeft gekozen.

Doelbesteding

Ter vereenvoudiging van de portfoliobiedstrategieën voor 'Klikken maximaliseren' kunt u niet langer een doelbesteding invoeren. Voortaan bepalen de gemiddelde dagbudgetten de uitgaven voor campagnes met 'Klikken maximaliseren'. Meer informatie

Opmerking: Het verschil tussen doelbesteding en dagbudget is dat doelbesteding geen harde limiet is. Uw dagelijkse uitgaven kunnen soms hoger liggen dan uw doelbesteding, afhankelijk van het resterende budget en schommelingen in de klikkosten. Google is afgestapt van doelbesteding als invoer om biedstrategieën te vereenvoudigen.

Ga als volgt te werk om doelbesteding buiten gebruik te stellen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram .
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Selecteer de betreffende portfolio voor 'Klikken maximaliseren'.
  5. Scroll naar 'Instellingen' onderaan de pagina.
  6. Controleer uw 'Doelbesteding per dag' en pas uw budget aan voor de campagnes in die portfolio.
  7. Verwijder de waarden onder 'Doelbesteding per dag'.
  8. Klik op Opslaan.

Zodra u de doelbesteding verwijdert, begint de campagne het dagbudget voor campagnes te gebruiken om de uitgaven te beheren.

Gebruikt u de Google Ads API of de AdWords API? Klik hier voor meer informatie.