Finn anvendbar innsikt ved hjelp av Google Ads-rapportering

Offisiell veiledning for rapportering og kontoanalyse i Google Ads.

Best Practices logo

I denne veiledningen beskriver vi hvordan du henter ut nyttig statistikk du kan bruke som grunnlag til å iverksette effektive tiltak. Med disse gode fremgangsmåtene for rapportering i Google Ads kan du forbedre resultatene du oppnår.

1. Fokusér analysen av Google Ads-kontoen din på det som er viktig for deg

• Fastsett tydelige og enhetlige mål for Google Ads-kontoen din.

Hvorfor er dette nyttig? Hvis du ikke holder fokus på et tydelig mål, kan du lett miste overblikket og gå deg vill i detaljene.

• Fokusér på den statistikken som medfører endringer som påvirker måloppnåelsen din.

Hvorfor er dette nyttig? Det er avgjørende å ha innsikt i hva som skjer i kontoen din, og hvorfor det skjer, for å ha muligheten til å gjenta det som har vært effektivt, og luke ut det som ikke fungerer.

Finn ut mer om hvordan du fokuserer analysen på det som er viktig for deg.

2. Skap riktig kontekst for analysen av Google Ads-kontoen din

• Oppdag uregelmessigheter i Google Ads-kontoen din ved å følge med på basisresultatene.

Hvorfor er dette nyttig? Jo tidligere du oppdager uregelmessigheter i kontoresultatene, desto raskere kan du utnytte nye muligheter eller få rettet opp i problemområder.

• Velg de riktige tidsperiodene når du analyserer Google Ads-resultater.

Hvorfor er dette nyttig? Konteksten er avgjørende. Sesongvariasjoner, strategiske endringer og eksterne markedskrefter kan ha innvirkning på resultatene.

• Sørg for at analysene dine bygger på nok data til å være legitime.

Hvorfor er dette nyttig? Tidlige resultater kan være misvisende. Hvis du venter til det er hentet inn tilstrekkelige datamengder, er det større sannsynlighet for at du gjør de riktige endringene.

Finn ut mer om hvordan du skaper riktig kontekst for analysen.

3. Gjør det mulig å omsette dataene fra Google Ads-rapportene dine til konkrete handlinger

• Filtrer analysene og rapportene dine, slik at fokuset er på de viktigste områdene.

Hvorfor er dette nyttig? Ved hjelp av relevante filtre kan du fokusere på de opplysningene som er avgjørende for om du oppnår gode resultater med Google Ads.

• Segmentér analysene og rapportene dine for å fremheve forskjeller på alle nivåene i Google Ads-kontoen din.

Hvorfor er dette nyttig? Hvis du bare ser på dataene dine på øverste nivå, kan du risikere å overse viktige forskjeller som kan avsløres ved hjelp av segmentering. Finn suksessfaktorene som du kan få enda større utbytte av, og områder der det er forbedringspotensial.

• Gjør Google Ads-dataene dine tydeligere med linje-, søyle- og sektordiagrammer.

Hvorfor er dette nyttig? Bilder er ofte lettere å forstå enn regneark. Bruk diagrammer for å visualisere dataene dine, slik at alle kan forstå dem og omsette dem til konkrete handlinger.

Finn ut mer om hvordan du kan gjøre det mulig å omsette dataene fra rapportene dine til konkrete handlinger.

4. Skreddersy Google Ads-rapportene i henhold til de konkrete behovene dine

• Lag egendefinerte kolonner der fokuset er på det som er viktigst for deg.

Hvorfor er dette nyttig? Det er lettere å fokusere på effektive områder hvis du tilpasser Google Ads-rapportene dine slik at de inneholder de konkrete beregningene som er viktigst for deg.

• Lagre viktige analyser du bruker igjen og igjen, som rapporter.