Videoflödesannonser

Med videoflödesannonser placeras ditt varumärke, din produkt eller din tjänst bredvid YouTube-innehåll som din målgrupp sannolikt kommer att titta på. Videoflödesannonser visas i sökresultaten på YouTube, i avsnittet Att titta på härnäst på YouTube och i hemflödet i YouTube-appen.

I den här artikeln beskriver vi tillgångar, tekniska specifikationer och rapportverktyg för videoflödesannonser.

Fördelar

• Stärk varumärkesövervägandet bland tittarna genom att visa dina annonser när människor tittar på liknande videor, scrollar i hemflödet i YouTube-appen eller söker efter innehåll.
  • Visa information för tittare som aktivt konsumerar relevant innehåll.
  • Uppmuntra tittare att prenumerera på, dela och titta på fler videor från ditt varumärke.

Så visas videoflödesannonser på YouTube

Videoflödesannonser består av en bildminiatyr, en rubrik och upp till två textrader (beroende på var annonsen visas). När någon klickar på miniatyren öppnas visningssidan för annonsen på YouTube. I vissa miljöer spelas video upp automatiskt utan ljud när användaren håller muspekaren över miniatyrbilden.

Obs! I YouTube-appen kan videon spelas upp automatiskt (med avstängt ljud och aktiverad textning) i annonsen om tittaren aktiverar Uppspelning i flöden. Automatisk uppspelning räknas inte in i antalet videovisningar för annonsen. Google debiterar dig inte förrän personen besöker visningssidan för annonsen på YouTube.

Videoflödesannonser kan visas på följande platser på YouTube:

Sökresultat på YouTube

Bild på Video Discovery-annons som visas i sökresultaten i YouTube-appen
Bild på Video Discovery-annons som visas i sökresultaten i YouTube-appen
Din annons visas ovanför relevanta sökresultat på YouTube på datorer och i YouTube-appen för mobila enheter och tv.

Titta på härnäst på YouTube

Bild på Video Discovery-annons som visas i sökresultaten i YouTube-appen
Bild på Video Discovery-annons som visas i flödet Att titta på härnäst i YouTube-appen

Din annons visas högst upp eller mellan liknande videor som visas på visningssidan för en video.

• På datorer visas annonsen tillsammans med liknande videor bredvid huvudvideon.
  • På mobila enheter visas annonsen tillsammans med liknande videor under huvudvideon.

YouTubes hemflöde

Bild på Video Discovery-annons som visas i hemflödet i YouTube-appen
Illustrationen visar hur din annons ser ut i hemflödet på YouTubes tv-gränssnitt.
Annonsen visas i hemflödet i YouTube-appen på mobila enheter och tv.
  • På mobila enheter visas annonsen antingen högst upp i flödet (när det inte visas en toppannons) eller mellan videor i flödet.
  • På datorer visas annonsen antingen som den första rekommenderade videon eller mellan videor i flödet.
  • På tv visas din annons i listan med rekommenderade videor.
Tänk på att om du använder innehållsinriktning i kampanjen visas inte annonsen i YouTubes hemflöde.

Tillgängliga tillgångar

Tillgång Riktlinjer
Webbadress till video på YouTube Länken till din video. Webbadressen kan gälla en standardvideo som har laddats upp på YouTube. Videon måste vara offentlig eller olistad och följa våra annonseringspolicyer och krav.
Kanalnamn Namnet på din kanal
Miniatyr

En liten förhandsgranskning av videon som ger tittarna en uppfattning om videons innehåll. När du skapar annonsen kan du välja bland fyra miniatyrer från videon.

Använd YouTube Studio om du vill skapa anpassade miniatyrer. Följ våra metodtips när du skapar anpassade miniatyrer.

Rubrik Högst 100 tecken (text som är längre än 25 tecken kan bli avklippt på vissa enheter). Rubriktexten ska vara kortfattad och förmedla viktig information, återge innehållet i videon på rätt sätt och väcka tittarnas intresse med en tydlig uppmaning (till exempel ”Titta nu”).
Beskrivning

Upp till två rader. Högst 35 tecken på varje rad.

Beskrivningen syns inte när annonsen visas på visningssidan på YouTube (datorer) och på tv.

Annonsspecifikationer

Videon måste laddas upp på YouTube och anges som offentlig eller olistad för att kunna användas i en annons. Du hittar information om specifikationerna för videoflödesannonser i tabellen nedan:

Rekommenderas Tillåts Länktexter
Upplösning

1080p (Full HD)

Rekommenderade pixlar (px) för HD:

• 1 920 × 1 080 px (horisontell)
  • 1 080 × 1 920 px (vertikal)
  • 1 080 × 1 080 px (kvadratisk)

720p (Standard HD)

Minsta antal pixlar:

• 1 280 × 720 px (horisontell)
  • 720 × 1 280 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadratisk)

Minsta antal pixlar för SD:

• 640 × 480 px (horisontell)
  • 480 × 640 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadratisk)

För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.

Bildformat
  • 16:9 för horisontell
  • 1:1 för kvadratisk
  • 4:3 (SD) för horisontell
  • 9:16 för vertikal
  • 2:3 (SD) för vertikal

För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.

Filformat

.MPG (MPEG-2 eller MPEG-4)

.WMV, .AVI, .MOV och .FLV .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm och HEVC (h265)

Vi kan inte ta emot ljudfiler som MP3, WAV eller PCM på YouTube.

Filstorlek

≤256 GB

Längd

Rekommenderade metoder baserat på marknadsföringsmål

• Medvetenhet: 15–20 sekunder
  • Övervägande: 2–3 minuter
Oavsett längd
  • Antalet YouTube-visningar delas inte upp i inkrementella steg om inte videoannonsen är ≥10 sekunder lång.
  • Videoannonsen måste vara minst tolv sekunder lång för att du ska kunna skapa remarketinglistor och använda YouTube Analytics.

Rubrik/beskrivning

• Rubrik: Upp till två rader, 40 tecken per rad
  • Beskrivning: Upp till två rader, 35 tecken per rad

• Rubrik: >25 tecken kan förkortas på vissa enheter
  • Alla rubriker är uteslutna från dator- och tv-visningssidor och kanske inte visas på mobila enheter.
  • Beskrivning: Visas inte på visningssidan på dator eller på tv

Google Ads-mål som stöds

• Övervägande av produkt och varumärke

Tillgänglig budstrategi

Kostnad per visning (CPV)

Med CPV-budgivning betalar du för videovisningar när en person interagerar med en videominiatyr för att titta på din videoannons. Du debiteras när videon har lästs in i en tittares webbläsare eller i YouTube-appen.

Obs! För YouTube-appen räknas inte visningar av videor som spelas upp automatiskt i annonsen när tittaren har aktiverat Uppspelning i flöden.

Rapporter

Mätvärden

Alla standardmätvärden för video är tillgängliga för videoflödesannonser.

Mätning från tredje part

Mätning från tredje part är inte tillgänglig för videoflödesannonser.

Policyer

Videoflödesannonser måste följa Google Ads-policyerna och YouTube-policyerna.