In-Feed-videomainokset

In-Feed-videomainosten avulla voit esitellä brändiäsi, tuotteitasi tai palveluitasi sellaisen YouTube-sisällön yhteydessä, jota kohdeyleisösi todennäköisesti katsoo. In-Feed-videomainokset näkyvät YouTuben hakutuloksissa ja Katso seuraavaksi ‑osiossa sekä YouTube-sovelluksen etusivun fiidissä.

Tässä artikkelissa kerrotaan In-Feed-videomainosten elementeistä, teknisistä vaatimuksista ja raportointityökaluista.

Hyödyt

• Saat katsojat harkitsemaan brändiäsi mainostamalla silloin, kun he selaavat aiheeseen liittyviä videoita, tutkivat YouTube-sovelluksen etusivun fiidiä tai hakevat sisältöä.
  • Voit tarjota tietoa katsojille, jotka kuluttavat aktiivisesti aiheeseen liittyvää sisältöä.
  • Saat katsojat todennäköisemmin tilaamaan kanavasi sekä jakamaan ja katsomaan lisää brändisi videoita.

Näin In-Feed-videomainokset näkyvät YouTubessa

In-Feed-videomainokset sisältävät pikkukuvan, otsikon ja enintään kaksi riviä tekstiä (riippuen siitä, missä mainos näkyy). Kun katsoja klikkaa pikkukuvaa, hän siirtyy mainoksen YouTube-katselusivulle. Joissakin ympäristöissä pikkukuvan osoittaminen aloittaa videomainoksen automaattisen toiston mykistettynä.

Huom. YouTube-sovelluksessa mainoksen video voi näkyä automaattisesti (mykistettynä ja tekstityksillä), jos katsoja on laittanut päälle Toisto syötteissä ‑asetuksen. Automaattinen toisto ei kerrytä mainokselle videon katselukertoja eikä Google veloita sinua, ennen kuin käyttäjä siirtyy mainoksen YouTube-katselusivulle.

In-Feed-videomainokset voivat näkyä YouTubessa alla olevissa paikoissa.

YouTuben hakutulokset

Kuva Video Discovery ‑mainoksesta, joka näkyy YouTube-sovelluksen hakutuloksissa.
Kuva Video Discovery ‑mainoksesta, joka näkyy YouTube-sovelluksen hakutuloksissa.
Mainoksesi näkyy osuvien hakutulosten yläpuolella YouTuben tietokoneversiossa, YouTube-mobiilisovelluksessa ja television YouTube‑sovelluksessa.

YouTuben Katso seuraavaksi ‑osio

Kuva Video Discovery ‑mainoksesta, joka näkyy YouTube-sovelluksen hakutuloksissa.
Kuva Video Discovery ‑mainoksesta, joka näkyy YouTube-sovelluksen Katso seuraavaksi ‑syötteessä.

Mainoksesi näkyy videon katselusivulla aiheeseen liittyvien videoiden yläpuolella tai niiden välissä.

• Tietokoneella mainoksesi ja aiheeseen liittyvät videot näkyvät päävideon vieressä.
  • Mobiililaitteella mainoksesi ja aiheeseen liittyvät videot näkyvät päävideon alapuolella.

YouTuben etusivun fiidi

Kuva Video Discovery ‑mainoksesta, joka näkyy YouTube-sovelluksen etusivun fiidissä.
Tästä kuvasta näet, miltä mainoksesi näyttää televisiossa YouTuben etusivun fiidissä.
Mainoksesi näkyy YouTube-sovelluksen etusivun fiidissä mobiililaitteella ja televisiossa.
  • Mobiililaitteella mainoksesi näkyy joko fiidin yläosassa (silloin kun masthead-mainos ei näy katsojille) tai fiidin videoiden välissä.
  • Tietokoneella mainoksesi näkyy joko ensimmäisenä suositeltuna videona tai fiidin videoiden välissä.
  • Televisiossa mainoksesi näkyy suositeltujen videoiden listassa.
Muistathan, että jos käytät kampanjassa sisältökohdistusta, mainos ei voi näkyä YouTuben etusivun fiidissä.

Käytettävissä oleva sisältö

Sisältö Ohjeet
YouTube-videon URL-osoite Videosi linkki. URL-osoite voi olla minkä tahansa YouTubeen ladatun tavallisen videon osoite. Videon on oltava julkinen tai piilotettu sekä mainostuskäytäntöjemme ja vaatimustemme mukainen.
Kanavan nimi Kanavasi nimi
Pikkukuva

Videosi esikatselu, josta katsojat saavat käsityksen videon sisällöstä. Kun luot mainoksen, voit valita haluamasi vaihtoehdon neljästä videosi pikkukuvasta.

Jos haluat luoda omia pikkukuvia, käytä YouTube Studiota. Muista seurata parhaita käytäntöjämme.

Otsikko Enintään 100 merkkiä (joillain laitteilla yli 25 merkin pituista tekstiä saatetaan lyhentää). Hyvä otsikkoteksti on ytimekäs, sisältää olennaista tietoa, kuvaa videon sisältöä tarkasti ja houkuttelee katsojia selkeällä toimintakehotuksella (kuten "Katso nyt").
Kuvaus

Enintään kaksi riviä, joista kummallakin on enintään 35 merkkiä.

Kuvaus ei näy, kun mainos näkyy YouTuben katselusivulla (tietokoneella) tai televisiossa.

Mainosten tekniset tiedot

Video täytyy ladata YouTubeen ja asettaa julkiseksi tai piilotetuksi, jotta sitä voidaan käyttää mainoksessa. In-Feed-videomainosten tekniset vaatimukset löytyvät tästä taulukosta:

Suositus Hyväksyttävä Hyvä huomata
Resoluutio

1080p (Full HD)

Suositellut pikselit HD-tarkkuudelle:

• 1 920 x 1 080 (vaaka)
  • 1 080 x 1 920 (pysty)
  • 1 080 x 1 080 (neliö)

720p (HD)

Pikseleitä vähintään:

• 1 280 x 720 (vaaka)
  • 720 x 1 280 (pysty)
  • 480 x 480 (neliö)

Pikseleiden vähimmäismäärä SD-tarkkuudelle:

• 640 x 480 (vaaka)
  • 480 x 640 (pysty)
  • 480 x 480 (neliö)

Parhaan laadun varmistamiseksi emme suosittele SD-tarkkuuden käyttöä

Kuvasuhde
  • 16:9 (vaaka)
  • 1:1 (neliö)
  • 4:3 (SD, vaaka)
  • 9:16 (pysty)
  • 2:3 (SD) (vaaka)

Parhaan laadun varmistamiseksi emme suosittele SD:n käyttöä

Muoto

.MPG (MPEG-2 tai MPEG-4)

.WMV, .AVI, .MOV, .FLV, .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm ja HEVC (h265)

Audiotiedostoja (esim. MP3-, WAV- tai PCM-tiedostoja) ei hyväksytä YouTubessa

Tiedoston koko

≤ 256 Gt

Pituus

Paras käytäntö markkinointitavoitteen mukaan:

• Tietoisuus: 15–20 sekuntia
  • Harkinta: 2–3 minuuttia
Mikä tahansa pituus
  • YouTube-katselukertojen määrä ei kasva, ellei videomainos ole enintään 10 sekunnin pituinen
  • Uudelleenmarkkinointilistojen luominen ja YouTuben Tilastojen käyttäminen edellyttää, että videomainoksen pituus on yli 12 sekuntia

Otsikko/kuvaus

• Otsikko: Enintään 2 riviä, 40 merkkiä riviä kohden
  • Kuvaus: Enintään 2 riviä, 35 merkkiä riviä kohden

• Otsikko: Yli 25 merkin pituisia otsikoita saatetaan lyhentää joillakin laitteilla
  • Kaikki otsikot jätetään pois tietokoneversion ja TV:n katselusivulta, eivätkä ne välttämättä näy mobiililaitteilla
  • Kuvaus: Ei näy tietokoneversion katselusivulla tai televisiossa

Tuettu Google Ads ‑tavoite

• Tuotteen ja brändin harkinta

Käytettävissä oleva hintatarjousstrategia

Katselukertakohtainen hinta

Katselukertakohtaisia hintatarjouksia käytettäessä maksat videon katselukerroista aina, kun videon pikkukuva saa käyttäjän katsomaan videomainoksesi. Sinua veloitetaan, kun video latautuu onnistuneesti katsojan selaimessa tai YouTube-sovelluksessa.

Huom. YouTube-sovelluksessa ei lasketa videon katselukertoja, kun katsojan Toisto syötteissä ‑asetus on päällä ja mainoksen video näkyy automaattisesti.

Raportointi

Mittarit

Kaikki videoiden vakiomittarit ovat käytettävissä In-Feed-videomainoksille.

Kolmansien osapuolten mittausratkaisut

In-Feed-videomainoksissa ei voi käyttää kolmannen osapuolen tarjoamaa mittausta.

Käytännöt

In-Feed-videomainosten on oltava Google Ads ‑käytäntöjen ja YouTube-käytäntöjen mukaisia.