Google Analyticsin ja Google Adsin hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus ‑tilin) linkittäminen

Linkittämällä Google Analytics ‑omaisuudet Google Adsin hallinnoijan tiliisi voit helpottaa sellaisen asiakastoiminnan analysointia, jota verkkosivustollasi tapahtuu hallinnoijan tiliisi kuuluvan Google Ads ‑tilin mainoksen klikkauksen jälkeen. Tiedoista voi selvitä, miten suuri osa verkkosivustosi liikenteestä tai liiketoiminnasta on peräisin Google Adsista. Tietojen perusteella voit myös parantaa mainoksiasi ja verkkosivustoasi.

Kun lisäät uuden Google Ads ‑tilin hallinnoijan tilillesi, se linkitetään automaattisesti samoihin Analytics-omaisuuksiin, joten niitä ei tarvitse erikseen linkittää Analyticsiin.

Edut

Google Analyticsin ja Google Adsin hallinnoijan tilin linkittämisen jälkeen voit

• linkittää kaikki hoitamasi Google Ads ‑tilit Analyticsiin yhdellä kertaa
  • helpottaa useiden Google Ads ‑tilien tuotujen Analyticsin tavoitteiden ja tapahtumien, uudelleenmarkkinointiluetteloiden, sivustoon liittyvien aktivoitumistilastojen ja vietyjen Google Adsin kustannustietojen hallintaa hoitamalla niitä samalla hallinnoijan tilillä
  • linkittää tilin automaattisesti Analytics-omaisuuksiin, kun lisäät tilin hallinnoijan tilille.

Varmista ennen aloittamista, että käyttämälläsi Google-tilillä on linkitettävän Analytics-omaisuuden muokkausoikeudet ja linkitettävän Google Adsin hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.

Huom. Nämä oikeudet tarvitaan vain varsinaista linkitysprosessia varten. Kun olet linkittänyt tilit, oikeuksia voidaan muuttaa tai ne voidaan poistaa kokonaan.

Google Ads ‑tilin käyttöoikeustason tarkistaminen

Voit tarkistaa Google Ads ‑tilisi käyttöoikeustason seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa työkaluvalikkoa  ja valitse Asetukset-kohdasta Tilin käyttöoikeudet.
  3. Etsi Käyttöoikeustaso-kohdasta tekstiä Järjestelmänvalvoja.

Jos sinulla ei ole oikeaa käyttöoikeustasoa, voit pyytää Google Adsin hallinnoijan tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle ylläpitäjän käyttöoikeudet. Ilman Google Adsin hallinnoijan tilisi ylläpitäjän käyttöoikeuksia et voi linkittää tiliä Google Analyticsiin.

Google Analytics ‑käyttöoikeuksien tarkistaminen

Voit tarkistaa käyttöoikeutesi Analytics-omaisuuteen seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Järjestelmänvalvoja-välilehteä.
  3. Valitse Tili-sarakkeesta Analytics-tili, jonka sisältämän omaisuuden haluat linkittää yhteen tai useampaan Google Ads ‑tiliisi.
  4. Valitse linkitettävä Analytics-verkko-omaisuus Verkko-omaisuus-sarakkeesta ja klikkaa Käyttäjähallinta.

Jos et näe Käyttäjähallinta-vaihtoehtoa, voit pyytää Analytics-tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle muokkausoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

5. Katso Omaisuuden käyttöoikeudet ‑sarakkeesta, onko Google Ads ‑tiliisi liitetyn sähköpostiosoitteen kohtaan merkitty muokkausoikeudet.

Ohjeet

Google Analyticsin linkittäminen Google Adsin hallinnoijan tiliin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkaluvalikkoa ja valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  4. Näet seuraavaksi Google Analytics ‑omaisuudet, joihin sinulla on pääsy. Klikkaa Määritä linkki sen verkko-omaisuuden vierestä, jonka haluat linkittää Google Adsin hallinnoijan tiliisi.
  5. Näkyviin tulee luettelo tämän omaisuuden näkymistä, jotka voi linkittää. Asetuksia on kaksi: Jos Google Ads ‑tiliäsi käytetään tähän omaisuuteen linkitetyltä Google Adsin hallinnoijan tililtä, näet myös sarakkeen, jossa näytetään kyseiseen hallinnoijan tiliin linkitetyt näkymät.
    • Tuo sivuston mittarit: Valitse näkymä, josta haluat tuoda sivuston aktivoitumismittarit. Tämä ei ole pakollista, mutta suosittelemme valitsemaan yhden näkymän, jota käytetään kaikkien hallinnoitujen tilien sivuston aktivoitumismittarien näyttämiseen Google Analytics ‑raportointisarakkeissa.
    • Linkitä: Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat. Linkityksen myötä Google Adsin klikkaus- ja kustannustiedot ovat käytettävissä Analyticsissa ja Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat ovat käytettävissä Google Adsissa. Yksittäisille hallinnoiduille tileille voi aina valita eri näkymän.
  6. Valitse Tallenna.

Voit toistaa tämän prosessin kaikkien muiden linkitettävien verkko-omaisuuksien osalta.

Huomioitavaa

Kun Analyticsin data (esimerkiksi tavoitteet) on tuotu Google Adsiin, dataan sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Linkitettyjen Analytics-verkko-omaisuuksien muokkaaminen tai poistaminen

Kun olet luonut linkin Analytics-omaisuuteen, voit lisätä tai poistaa näkymiä, muokata asetuksia tai poistaa linkityksen kokonaan.

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa työkaluvalikkoa ja valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Näytä tiedot.
  4. Näkyviin tulee luettelo Google Analytics ‑verkko-omaisuuksista, joiden käyttöoikeus sinulla on. Klikkaa Muokkaa sen omaisuuden vierestä, jota haluat muokata tai jonka linkityksen haluat poistaa.
    • Muokkaaminen: Poista käytöstä linkit näkymiin, joiden linkityksen haluat poistaa, tai vaihda näkymä, jota käytetään sivuston aktivoitumismittareihin.
    • Linkityksen poistaminen: Valitse Poista linkki.
  5. Klikkaa Tallenna.

Jos poistat aiemmin linkitetyn omaisuuden linkityksen, Google Adsin dataa (kuten klikkauksia, impressioita tai klikkauskohtaista hintaa) ei enää näytetä Analyticsin raporteissa. Tilin linkityksen poistamiseen mennessä kertynyt istuntodata on silti edelleen saatavilla. Uudet istunnot, jotka ovat seurausta näillä linkitetyillä Google Ads ‑tileillä linkityksen poistamisen jälkeen tehdyistä klikkauksista, näkyvät Analytics-raporteissa merkinnällä (ei määritetty). Kaikki linkkiin perustuvat uudelleenmarkkinointiluettelot suljetaan. Myös kaikki Google Adsiin Analyticsista tuotavat tavoitteet tai tapahtumat lopetetaan.