Google Analyticsin ja Google Adsin hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus ‑tilin) linkittäminen

Linkittämällä Google Analytics ‑omaisuudet Google Adsin hallinnoijan tiliisi voit helpottaa sellaisen asiakastoiminnan analysointia, jota verkkosivustollasi tapahtuu hallinnoijan tiliisi kuuluvan Google Ads ‑tilin mainoksen klikkauksen jälkeen. Tiedoista voi selvitä, miten suuri osa verkkosivustosi liikenteestä tai liiketoiminnasta on peräisin Google Adsista. Tietojen perusteella voit myös parantaa mainoksiasi ja verkkosivustoasi.

Kun lisäät uuden Google Ads ‑tilin hallinnoijan tilillesi, se linkitetään automaattisesti samoihin Analytics-omaisuuksiin, joten niitä ei tarvitse erikseen linkittää Analyticsiin.

Edut

Google Analyticsin ja Google Adsin hallinnoijan tilin linkittämisen jälkeen voit

• linkittää kaikki hoitamasi Google Ads ‑tilit Analyticsiin yhdellä kertaa
  • helpottaa useiden Google Ads ‑tilien tuotujen Analyticsin tavoitteiden ja tapahtumien, uudelleenmarkkinointiluetteloiden, sivustoon liittyvien aktivoitumistilastojen ja vietyjen Google Adsin kustannustietojen hallintaa hoitamalla niitä samalla hallinnoijan tilillä
  • linkittää tilin automaattisesti Analytics-omaisuuksiin, kun lisäät tilin hallinnoijan tilille.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit linkittää Google Analytics ‑tilisi Google Adsiin, tarvitset Google Adsin hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet ja Google Analytics ‑omaisuuden muokkausoikeudet.

Nämä oikeudet tarvitaan vain varsinaista linkitysprosessia varten. Kun olet linkittänyt tilit, oikeuksia voidaan muuttaa tai ne voidaan poistaa kokonaan.

Google Ads ‑tilin käyttöoikeustason tarkistaminen

Voit tarkistaa Google Ads ‑tilisi käyttöoikeustason seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkaluvalikkoa Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Tilin käyttöoikeudet.
  4. Etsi Käyttöoikeustaso-kohdasta teksti Järjestelmänvalvoja.

Jos sinulla ei ole oikeaa käyttöoikeustasoa, voit pyytää Google Adsin hallinnoijan tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Ilman Google Adsin hallinnoihan tilisi järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia et voi tehdä linkitystä Google Analyticsiin.

Google Analytics ‑käyttöoikeuksien tarkistaminen

Voit tarkistaa käyttöoikeutesi Analytics-omaisuuteen seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse Tili-sarakkeesta Analytics-tili, jonka sisältämän omaisuuden haluat linkittää yhteen tai useampaan Google Ads ‑tiliisi.
  4. Valitse linkitettävä Analytics-omaisuus Omaisuus-sarakkeesta ja klikkaa Käyttäjähallinta.

Jos Käyttäjähallinta-kohtaa ei näy, voit pyytää Analytics‑tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle muokkausoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

5. Katso Omaisuuden käyttöoikeudet ‑sarakkeesta, onko Google Ads ‑tiliisi liitetyn sähköpostiosoitteen kohtaan merkitty muokkausoikeudet.

Ohjeet

Google Analytics ‑omaisuuksien linkittäminen Google Adsin hallinnoijan tiliin

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkaluvalikkoa Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Klikkaa Tiedot kohdasta "Google Analytics (UA)" tai “Google Analytics (GA4) ja Firebase”. Näet luettelon Google Analytics ‑omaisuuksista, joihin sinulla on pääsy.
  5. Klikkaa Linkitä sen omaisuuden vierestä, jonka haluat linkittää Google Adsin hallinnoijan tiliisi.
  6. (Vain Universal Analytics ‑omaisuudet) Nyt näet luettelon tämän omaisuuden näkymistä, jotka voit linkittää. Asetuksia on kaksi: Jos Google Ads ‑tiliäsi käytetään tähän omaisuuteen linkitetyltä Google Adsin hallinnoijan tililtä, näet myös sarakkeen, jossa näytetään kyseiseen hallinnoijan tiliin linkitetyt näkymät.
    • Tuo sivuston mittarit: Valitse näkymä, josta haluat tuoda sivuston aktivoitumismittarit. Tämä ei ole pakollista, mutta suosittelemme valitsemaan yhden näkymän, jota käytetään kaikkien hallinnoitujen tilien sivuston aktivoitumismittarien näyttämiseen Google Analyticsin raportointisarakkeissa.
    • Linkitä: Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat. Linkityksen myötä Google Adsin klikkaus- ja kustannustiedot ovat käytettävissä Analyticsissa ja Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat ovat käytettävissä Google Adsissa. Yksittäisille hallinnoiduille tileille voi aina valita eri näkymän.
  7. Valitse Tallenna.

Voit toistaa tämän prosessin kaikkien muiden linkitettävien verkko-omaisuuksien osalta.

Huomioitavaa

Kun Analyticsin data (esimerkiksi tavoitteet) on tuotu Google Adsiin, dataan sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Google Analytics ‑omaisuuksien linkityksen poistaminen Google Adsin hallinnoijan tililtä

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkaluvalikkoa Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Klikkaa Tiedot kohdasta "Google Analytics (UA)" tai “Google Analytics (GA4) ja Firebase”. Näet luettelon Google Analytics ‑omaisuuksista, joihin sinulla on pääsy.
  5. Klikkaa Poista linkitys sen omaisuuden vierestä, jonka haluat poistaa Google Adsin hallinnoijan tililtäsi.
    • Jos sinulla on Universal Analytics ‑omaisuus, voit myös klikata kynäkuvaketta Edit setting, pencil icon ja poistaa linkit näkymiin tai muuttaa sitä, mitä näkymää käytät sivuston aktivoitumismittareille.

Analytics-omaisuuden linkityksen poistamisen jälkeen:

• Google Adsin istuntodata (kuten klikkaukset, impressiot, klikkauskohtainen hinta jne.) ovat edelleen näkyvissä Google Ads ‑raporteissa, mutta uudet istunnot, jotka ovat alkaneet Google Ads ‑tilien klikkauksista omaisuuden poistamisen jälkeen, näkyvät merkinnällä "(not set)."
  • Linkkiin perustuvat uudelleenmarkkinointiluettelot suljetaan.
  • Google Adsiin ei enää tuoda tavoitteita tai tapahtumia Analyticsista.