Rapporten maken en beheren vanaf de pagina 'Rapporten'

Met behulp van rapporten kunt u uw gegevens bekijken, indelen en analyseren. In rapporten kunt u grote hoeveelheden gegevens plaatsen in tabellen met meerdere dimensies, in diagrammen en in aanpasbare dashboards, zodat u zinvolle patronen en trends kunt visualiseren.

In dit artikel leest u hoe u rapporten kunt maken en opslaan, hoe u opgeslagen rapporten kunt openen en hoe u rapporten kunt plannen zodat deze worden verzonden naar uzelf en naar anderen die toegang hebben tot uw account.

Instructies

Een vooraf gedefinieerd rapport openen

Google Ads beschikt over vooraf gedefinieerde rapporten. Dit zijn kant-en-klare rapporten die antwoord kunnen geven op specifieke vragen over uw gegevens, waardoor u tijd kunt besparen. U kunt vooraf gedefinieerde rapporten gebruiken als uitgangspunt voor een nieuw opgeslagen rapport dat u kunt bewerken, plannen en delen.

Een vooraf gedefinieerd rapport openen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het rapporticoon .
  3. Selecteer Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies) en kies een vooraf gedefinieerd rapport dat u in de Rapporteditor wilt openen. Op de pagina Rapporten kunt u ook een vooraf gedefinieerd rapport openen door op het dropdownmenu Vooraf gedefinieerde rapporten te klikken.

Tip

U kunt kolommen toevoegen aan of verwijderen uit een vooraf gedefinieerd rapport. Als u een vooraf gedefinieerd rapport dat u heeft aangepast op een later tijdstip wilt bekijken, klikt u op Opslaan als om het rapport op te slaan.

Vooraf gedefinieerde rapporten voor manageraccounts

Als u een Google Ads-manageraccount heeft, bevat een vooraf gedefinieerd rapport dat u opent de volgende extra kolommen: Account en Klant-ID, met de klant-ID die aan het account is gekoppeld.

U vindt ook een extra vooraf gedefinieerd rapport, het rapport Account, in de manageraccounts. Dit rapport bevat informatie uit uw pagina 'Accounts'.

Een rapport maken

Als u alle gegevens die in een rapport worden weergegeven, wilt aanpassen, kunt u een volledig nieuw rapport maken. In tegenstelling tot een vooraf gedefinieerd rapport moet u bij het maken van een standaardrapport de Rapporteditor gebruiken om te kiezen welke kolommen, rijen en waarden u wilt opnemen in het rapport en in welk type tabel of diagram deze worden weergegeven. Meer informatie over rapporten maken in de Rapporteditor.

Uw rapporten beheren

Via het rapporticoon heeft u eenvoudig toegang tot uw opgeslagen rapporten. Uw rapporten zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot uw account. U heeft de mogelijkheid alle rapporten of alleen de door u gemaakte rapporten te bekijken. Elk rapport kan worden bewerkt, opgeslagen, gepland en gedeeld.

Opgeslagen rapporten die u in meer dan achttien maanden niet heeft geopend, worden automatisch uit uw account verwijderd. U krijgt toegang tot een rapport door het te openen of te downloaden, of door een dashboard te openen dat het rapport bevat.

Een opgeslagen rapport openen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportpictogram en vervolgens op Rapporten.
  3. Standaard worden alle opgeslagen rapporten weergegeven. Als u alleen de rapporten wilt bekijken die u heeft gemaakt, klikt u op het pictogram met de drie stippen in het gedeelte onder Rapporten en klikt u op Alleen uw rapporten weergeven.
  4. Zoek het rapport dat u wilt bekijken en klik op de titel om het te openen.

Opmerking: Rapporten die u heeft opgeslagen toen u ze downloadde van andere pagina's dan de Rapporteditor, werken momenteel niet op dezelfde manier als de rapporten die u in de Rapporteditor heeft gemaakt. Sommige van deze rapporten worden geopend op de pagina van waaraf ze zijn gedownload, terwijl andere alleen kunnen worden gedownload.

E-mailrapporten plannen

U kunt eenmalig een e-mail met uw rapporten verzenden of plannen dat rapporten met regelmatige intervallen via e-mail worden verzonden naar uzelf en naar andere personen die toegang tot uw account hebben.

Opmerking: Rapporten voor afzonderlijke accounts worden vanaf 03:00 uur in uw aangegeven tijdzone uitgevoerd. Rapporten voor accounts zonder een bepaalde tijdzone worden vanaf 03:00 uur Pacific Time uitgevoerd.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportpictogram en vervolgens op Rapporten.
  3. Zoek het rapport dat u wilt bekijken en klik vervolgens op de titel om het te openen in de Rapporteditor.
  4. Klik op het pictogram E-mail en planning Klok.
  5. Voltooi de volgende instellingen:
    1. Selecteer een of meer accountgebruikers aan wie u het rapport wilt verzenden.
    2. Kies de frequentie (bijvoorbeeld: dagelijks, wekelijks) en de indeling (bijvoorbeeld: .csv, .xml) waarin de rapporten worden verzonden.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Bewerk een opgeslagen planning als volgt:
    1. Klik op het pictogram E-mail en planning Klok.
    2. Klik op het potloodpictogram Bewerken en wijzig de instellingen.
    3. Klik op Opslaan.