Rapporten maken en beheren vanaf de pagina Rapporten

Met behulp van rapporten kunt u uw gegevens bekijken, indelen en analyseren. In rapporten kunt u grote hoeveelheden gegevens plaatsen in tabellen met meerdere dimensies, in diagrammen en in aanpasbare dashboards, zodat u zinvolle patronen en trends kunt visualiseren.

In dit artikel leest u hoe u rapporten kunt maken en opslaan, hoe u uw opgeslagen rapporten kunt openen en hoe u rapporten kunt plannen zodat deze worden verzonden naar uzelf en naar anderen die toegang hebben tot uw account.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Een vooraf gedefinieerd rapport openen

Het tabblad Rapporten is bedoeld om u tijd te besparen en is daarom uitgerust met een aantal kant-en-klare rapporten die antwoord kunnen geven op specifieke vragen over uw gegevens. Dit zijn de zogenaamde vooraf gedefinieerde rapporten. U kunt ze gebruiken als uitgangspunt voor een nieuw custom rapport dat u kunt bewerken, inplannen en delen.

Een vooraf gedefinieerd rapport openen:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik bovenaan uw account op het tabblad Rapporten.
  3. Klik op het dropdownmenu 'Vooraf gedefinieerde rapporten' linksboven in het scherm en klik op een vooraf gedefinieerd rapport om het te openen.

Uw rapporten beheren

Via het tabblad Rapporten heeft u op eenvoudige wijze toegang tot uw opgeslagen rapporten, onder andere tot de vooraf gedefinieerde rapporten die u heeft opgeslagen. Uw rapporten zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot uw account. U heeft de mogelijkheid alle rapporten of alleen de door u gemaakte rapporten te bekijken. Al deze rapporten kunnen worden bewerkt, opgeslagen, ingepland en gedeeld.

Opgeslagen rapporten die u in meer dan achttien maanden niet heeft geopend, worden automatisch uit uw account verwijderd. U krijgt toegang tot een rapport door het te openen of te downloaden, door een dashboard te openen dat het rapport bevat, of door op het tabblad Rapporten op 'Vergelijkbare maken' voor het rapport te klikken.

Een opgeslagen rapport openen

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Rapporten om een lijst te bekijken van alle rapporten voor uw account.
  3. Zoek het rapport dat u wilt bekijken en klik op de titel om het te openen.

Opmerking

Voorlopig werken rapporten die u heeft opgeslagen terwijl ze werden gedownload vanaf andere pagina's dan die van de Rapporteditor, niet op dezelfde manier als de rapporten die u heeft gemaakt in de Rapporteditor. Sommige van deze rapporten worden geopend in het tabblad van waaruit ze zijn gedownload, terwijl andere alleen kunnen worden gedownload.

Een rapport plannen en e-mailen

Op het tabblad Rapporten kunt u eenmalig een e-mail van uw rapporten verzenden of kunt u plannen dat uw rapporten met een bepaalde frequentie per e-mail worden verzonden. U kunt uw rapporten naar uzelf laten sturen, maar ook naar anderen die toegang hebben tot uw account.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik bovenaan uw account op het tabblad Rapporten om een lijst met uw opgeslagen rapporten te bekijken.
  3. Zoek het rapport dat u wilt bekijken en klik op de waarde in de kolom Planning/indeling.
  4. Update de volgende instellingen in het dropdownformulier dat wordt weergegeven:
    • Indeling: Kies uit verschillende indelingen (bijvoorbeeld een Excel- of pdf-bestand) om uw gegevens weer te geven.
    • Verzenden naar: Verzend het rapport via e-mail naar uzelf en anderen.
    • Frequentie: Maak een doorlopende planning om rapporten automatisch per e-mail te verzenden.

5. Klik op Opslaan.

Tip

U kunt een rapport ook inplannen vanuit de Rapporteditor door op het pictogram (calendar icon) boven de plank te klikken.