Kauppiaskeskus- ja Google Ads ‑tilien linkittäminen

Kun käytät sekä Kauppiaskeskus- että Google Ads ‑tiliä, voit hyödyntää Google Adsin jälleenmyyntipainotteisia kampanjatyökaluja ja Kauppiaskeskuksen monipuolista dataa sekä parantaa niiden avulla näkyvyyttäsi internetissä. Voit myös käyttää Kauppiaskeskuksen tuotedataa kampanjoiden määrittämiseen dynaamista uudelleenmarkkinointia, Paikallisten tuotteiden mainoksia ja muita ominaisuuksia varten.

Huom. Maissa, joissa hintavertailupalveluohjelma on saatavilla, Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi hintavertailupalveluiden kautta. Osa hintavertailupalveluista hoitaa tuotetietoja ja kampanjoita puolestasi, toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit hoitaa tuotetietoja ja kampanjoita itse. Lue lisää hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa.

Mitä tapahtuu, kun Kauppiaskeskus ja Google Ads linkitetään?

Kun hyväksyt Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tiliesi linkittämisen, voit käyttää Kauppiaskeskuksen tuotetietoja Google Ads ‑mainoskampanjoissa. Lähettämiesi tuotetietojen tyypin mukaan voit esimerkiksi mainostaa tuotteitasi luomalla Shopping-kampanjoita tai parantaa Display-kampanjoidesi tuloksia hyödyntämällä dynaamista uudelleenmarkkinointia.

• Vain Kauppiaskeskus-tilin käyttäjä voi pyytää tilien linkittämistä. Uudet tilien linkityspyynnöt näkyvät Google Ads ‑tilisi Linkitetyt tilit ‑sivulla, joka löytyy avattavan Työkalut ja asetukset ‑valikon Asetukset-osiosta. Huom. Voit linkittää useita Google Ads ‑tilejä yhteen Kauppiaskeskus-tiliin (tai linkittää useita Kauppiaskeskus-tilejä yhteen Google Ads ‑tiliin).
  • Kun Google Ads ‑tilin omistaja hyväksyy pyynnön, joitakin tietoja jaetaan tilien välillä. Kauppiaskeskuksen tuotetiedot ovat käytettävissä Googlen Adsissa kampanjan luontia varten. Jotkin Google Adsin tilastot, kuten klikkaukset, näkyvät linkitetyllä Kauppiaskeskus-tilillä.
  • Google Ads ‑tilin omistajat sekä Kauppiaskeskus-tilin käyttäjät ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa linkityksen milloin tahansa. Kumpikaan osapuoli ei voi tehdä muutoksia linkitetylle tilille. Kauppiaskeskus-tilin omistaja ei voi esimerkiksi keskeyttää tai käynnistää kampanjoita tai tehdä muutoksia hintatarjouksiin linkitetyllä Google Ads ‑tilillä.
  • Jos poistat tilien linkityksen, mainokset lakkaavat näkymästä Shopping-kampanjoissa, joiden tuotetiedot haetaan Kauppiaskeskus-tililtä. Tämän jälkeen et voi myöskään luoda uusia kampanjoita Google Adsissa kyseisen Kauppiaskeskus-tilin tuotetietojen pohjalta.

Ohjeet

Tarvitset Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tilien linkittämiseen Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia, voit pyytää Google Ads ‑tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle käyttöoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

Vaihe 1: Pyydä linkitystä Google Adsiin Kauppiaskeskuksessa

Linkitykset on aina aloitettava Kauppiaskeskuksesta. Voit linkittää useita Google Ads ‑tilejä yhteen Kauppiaskeskus-tiliin tai linkittää yhden Google Ads ‑tilin useisiin Kauppiaskeskus-tileihin.

Huom. Google Adsin hallinnoijan tilejä ei voi linkittää Kauppiaskeskukseen.

Omaan Google Ads ‑tiliin linkittäminen:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi näkyvää työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  2. Valitse Google Ads.
  3. Etsi linkitettävän tilin Google Ads ‑asiakastunnus kohdasta Oma Google Ads ‑tili. Kun olet kirjautuneena sisään, näet asiakastunnuksen jokaisen Google Ads ‑sivun yläosassa sähköpostiosoitteesi vieressä.
  4. Valitse Toiminnot-kohdasta Linkki.

Muihin Google Ads ‑tileihin linkittäminen:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi näkyvää työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  2. Valitse Google Ads.
  3. Valitse kohdasta Muut Google Ads ‑tilit Linkitä tili ja lisää linkitettävän tilin Google Ads ‑asiakastunnus. Kun olet kirjautuneena sisään, näet asiakastunnuksen jokaisen Google Ads ‑sivun yläosassa sähköpostiosoitteesi vieressä.
  4. Klikkaa Lähetä linkityspyyntö.

Vaihe 2: Hyväksy linkityspyyntö Google Adsissa

Kun Kauppiaskeskus-tililtä lähetetään linkityspyyntö, se näkyy Google Adsissa Kauppiaskeskusta koskevan Linkitetyt tilit ‑sivun taulukossa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Kauppiasportaali ‑kohdasta Tiedot.
  5. Etsi tili, jonka haluat linkittää. Tila-sarakkeessa näkyy "Tarvitsee hyväksynnän". Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Näytä pyyntö ja tarkista pyynnön tiedot.
  6. Jos haluat hyväksyä linkityksen, klikkaa Hyväksy. Voit hylätä linkityksen klikkaamalla Hylkää. Jos haluat linkittää nämä tilit myöhemmin, lähetä uusi linkityspyyntö Kauppiasportaalista.

Tilien välisten linkitysten hallinnointi

Kun olet linkittänyt Kauppiaskeskus- ja Google Ads ‑tilit, voit peruuttaa linkityspyyntöjä tai lähettää niitä uudelleen Kauppiaskeskuksesta. Voit myös koska tahansa poistaa minkä tahansa tilin linkityksen joko Kauppiaskeskuksen tai Google Adsin kautta.

Linkityspyynnön peruuttaminen

Kauppiaskeskuksessa:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi näkyvää työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  3. Siirry Google Ads ‑välilehdelle, jolla näkyy linkityspyyntö ja siihen liittyvän Google Ads ‑tilin asiakastunnus.
  4. Klikkaa oikealta Peruuta pyyntö.
  5. Valitse pyydettäessä Jatka.

Tilien linkityksen poistaminen

Kauppiaskeskuksessa:
  1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi näkyvää työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  2. Siirry kohtaan "Oma Google Ads ‑tili" tai "Muut Google Ads ‑tilit".
  3. Siirry tilille, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa Poista linkitys.

Google Adsissa:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Kauppiasportaali ‑kohdasta Tiedot.
  5. Etsi tili, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa Poista linkitys.

Linkitysten tilojen seuraaminen

Voit tarkistaa linkitettyjen tilien tilan Google Ads ‑tililtäsi. Tilana voi olla jompikumpi seuraavista:

• Tarvitsee hyväksyntäsi: Tämän Kauppiaskeskus-tilin omistaja on pyytänyt linkitystä Google Ads ‑tiliisi. Voit hyväksyä tai hylätä pyynnöt.
  • Linkitetty: Google Ads ‑tilisi on linkitetty tähän Kauppiaskeskus-tiliin, ja tilin sovellusten uudelleenmarkkinointiluettelot on aktivoitu.