Studiehandledning för testet Sökannonsering

Om Google Ads-förvaltarkonton

Om du arbetar på en byrå eller av andra anledningar hanterar flera Google Ads-konton kan du skapa ett förvaltarkonto – ett praktiskt verktyg som sparar tid. Förvaltarkontot är ett Google Ads-konto där du enkelt kan visa och hantera flera underordnade Google Ads-konton, även andra förvaltarkonton, från en och samma plats.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med förvaltarkonton och hur de fungerar.

Fördelarna med ett förvaltarkonto

Med ett förvaltarkonto kan du

• öppna alla förvaltade Google Ads-konton, inklusive andra förvaltarkonton, med en enda inloggning
  • söka i, navigera i och hantera alla dina konton från en lättanvänd översikt
  • skapa och hantera kampanjer i de förvaltade kontona från förvaltarkontot
  • enkelt jämföra resultaten i alla konton och skapa rapporter om flera konton samtidigt
  • använda samlad fakturering så att du får en månadsfaktura för alla konton som du förvaltar
  • använda varningar som hjälper dig att bevaka alla länkade konton effektivt
  • skapa och länka Google Ads-konton direkt från förvaltarkontot.

Vem ska använda ett förvaltarkonto:

Ett förvaltarkonto kan vara ett bra alternativ för stora annonsörer som har fler än ett Google Ads-konto. Det kan också fungera bra för byråer och andra som arbetar med onlinemarknadsföring och som hanterar flera kundkonton eller ett stort antal kampanjer.

Tänk på att du kan koppla upp till 20 Google Ads-konton (inklusive förvaltarkonton) till en enda e-postadress. Men om du hanterar fler än 20 konton eller vill övervaka resultat eller spåra konverteringar mellan konton enkelt är ett förvaltarkonto antagligen det bästa alternativet för dig.

Så fungerar det

Förvaltarkontot är ingen ”uppgradering” av ditt Google Ads-konto. Det är ett helt nytt Google Ads-konto. Du kan betrakta förvaltarkontot som ett paraplykonto som flera enskilda Google Ads-konton är länkade till. Du kan länka nya och befintliga Google Ads-konton samt andra förvaltarkonton.

Du kan sedan övervaka annonsresultat, uppdatera kampanjer och hantera andra kontouppgifter för de hanterade kontona. Ditt förvaltarkonto kan också få administrativt ägande över ett hanterat konto. Detta låter dig hantera användaråtkomst i det hanterade kontot.

Observera att du med ett förvaltarkonto inte kan ändra privat information som inloggningsuppgifter för ett hanterat konto.

Upplevelsen för ägare av enskilda konton

När konton har länkats till ett förvaltarkonton kan de enskilda användarna av de hanterade kontona fortfarande logga in och använda sina konton som vanligt. Användare av hanterade konton har inte tillgång till de förvaltarkonton de är länkade till eller andra konton som är länkade till samma förvaltarkonto. Men användare med administrativ åtkomst till dessa konton kan när som helst ta bort länken mellan sina konton och förvaltarkontot.

Bjuda in andra användare till förvaltarkontot

När du har skapat ditt förvaltarkonto kan du även bjuda in andra användare till förvaltarkontot och ge dem olika åtkomstnivåer. Läs mer om att bjuda in användare till ditt förvaltarkonto.