Over Google Ads-manageraccounts

Als u een bureau heeft of meerdere Google Ads-accounts beheert, kunt u met een manageraccount veel tijd besparen. Een manageraccount is een Google Ads-account waarmee u gemakkelijk vanaf één locatie meerdere Google Ads-accounts (inclusief andere manageraccounts) kunt bekijken en beheren.

In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen van manageraccounts zijn en hoe ze werken.

Waarom een manageraccount gebruiken?

Met een manageraccount kunt u het volgende:

• Eenmalige login gebruiken voor toegang tot alle beheerde Google Ads-accounts, waaronder andere manageraccounts.
  • In al uw accounts zoeken, navigeren en ze beheren vanuit één overzichtelijk dashboard.
  • Campagnes voor uw beheerde accounts maken en beheren vanuit uw manageraccount.
  • De prestaties van alle accounts eenvoudig vergelijken en rapporten uitvoeren voor meerdere accounts tegelijk.
  • Geconsolideerde facturering gebruiken, zodat u slechts één overzichtelijke maandelijkse factuur voor alle door u beheerde accounts ontvangt.
  • Meldingen gebruiken om al uw gekoppelde accounts op een efficiënte manier te controleren.
  • Snel Google Ads-accounts maken en linken vanuit uw manageraccount.

Voor wie manageraccounts handig zijn:

Een manageraccount kan een goede optie zijn voor grote adverteerders met meerdere Google Ads-accounts. Ook bureaus en andere online-marketingprofessionals die meerdere klantaccounts of een groot aantal campagnes beheren, kunnen er hun voordeel mee doen.

U kunt maximaal twintig Google Ads-accounts (inclusief manageraccounts) koppelen aan één e-mailadres. Als u meer dan twintig accounts beheert of als u de prestaties van of de conversies voor verschillende accounts eenvoudig wilt bijhouden, is een manageraccount waarschijnlijk de beste optie voor u.

Hoe het werkt

Een manageraccount is geen 'upgrade' van uw Google Ads-account. Het is een compleet nieuw Google Ads-account. Een manageraccount is een overkoepelend Google Ads-account waaraan meerdere Google Ads-accounts zijn gekoppeld. U kunt nieuwe en bestaande Google Ads-accounts en andere manageraccounts koppelen.

Vervolgens kunt u de advertentieprestaties bekijken, campagnes updaten en andere accounttaken beheren voor de beheerde accounts. Uw manageraccount kan ook eigendom met beheerdersrechten krijgen voor een beheerd account. Zo kunt u de toegang van gebruikers beheren voor het beheerde account.

Houd er echter rekening mee dat u met een manageraccount geen eigendomsgerelateerde gegevens kunt wijzigen voor een beheerd account, bijvoorbeeld de inloggegevens van het account.

De mogelijkheden van de afzonderlijke accounteigenaren

Nadat een account is gelinkt aan een manageraccount, kunnen de afzonderlijke gebruikers van het beheerde account inloggen en hun account zoals gewoonlijk gebruiken. De gebruikers van een beheerd account hebben geen toegang tot het manageraccount waaraan het is gelinkt of tot andere accounts die aan hetzelfde manageraccount zijn gelinkt. Gebruikers met beheerderstoegang tot het account kunnen echter wel de relatie met het manageraccount op elk gewenst moment beëindigen door de link tussen hun account en het manageraccount te verwijderen.

Andere gebruikers uitnodigen voor het manageraccount

Nadat u een manageraccount heeft ingesteld, kunt u ook andere gebruikers uitnodigen voor uw manageraccount en deze een bepaald toegangsniveau verlenen. Meer informatie over hoe u gebruikers uitnodigt voor uw manageraccount.