Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Over oproepconversies bijhouden

Als oproepen essentieel zijn voor uw bedrijf, kunt u met behulp van de functie 'Conversies bijhouden' nagaan hoe effectief uw advertentieklikken zijn om verschillende typen oproepen te genereren.

Voordelen

• U kunt zien welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes de meest waardevolle oproepen voor uw bedrijf genereren.
  • U heeft inzicht in uw rendement op investering (ROI) en kunt beter onderbouwde beslissingen nemen over uw advertentie-uitgaven.
  • Gebruik automatische biedstrategieën (zoals doel-CPA) waarmee uw campagnes automatisch worden geoptimaliseerd op basis van uw bedrijfsdoelen.

Typen oproepconversies die u kunt bijhouden

Er zijn vier manieren om oproepconversies bij te houden:

• Telefoongesprekken via advertenties: U kunt oproepen bijhouden die rechtstreeks afkomstig zijn van alleen bellen-advertenties of van oproep- en locatie-extensies in uw advertenties. U stelt een minimale duur voor oproepen in. Elke oproep die ten minste zo lang duurt, wordt geteld als conversie.
  • Oproepen naar een telefoonnummer op uw website: U kunt oproepen bijhouden die worden uitgevoerd wanneer iemand op uw advertentie klikt en vervolgens het doorschakelnummer belt dat we op uw website weergeven. U stelt een minimale duur voor oproepen in. Elke oproep die ten minste zo lang duurt, wordt geteld als conversie.
  • Klikken op een nummer op uw mobiele website: U kunt oproepen bijhouden die worden uitgevoerd wanneer iemand op uw advertentie klikt en vervolgens op een telefoonnummer, een knop of een link op de mobiele versie van uw website klikt. In dit geval kunnen we alleen de klikken bijhouden en niet de oproepen.
  • Oproepconversies importeren: U kunt oproepconversies die u bijhoudt in een ander systeem, importeren in Google Ads. Op deze manier krijgt u meer controle over welke oproepen als conversies worden geteld. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen oproepen met een verkoop als conversies bij te houden en de waarden van deze verkopen op te nemen. Zo krijgt u meer informatie over welke advertenties de waardevolste oproepen voor uw bedrijf genereren. Als u oproepconversies wilt importeren, moet u oproepgegevens bijhouden in een ander systeem, zoals een app voor klantrelatiebeheer (CRM), en deze informatie importeren in Google Ads. Meer informatie over het importeren van oproepconversies.

Google-doorschakelnummers zijn vereist voor het bijhouden van oproepconversies via advertenties en via een website. Google-doorschakelnummers zijn momenteel beschikbaar in deze landen.

Het bijhouden van oproepconversies instellen

Volg op basis van de oproepconversies die u wilt meten, de instructies in de volgende artikelen:

Beveiliging en privacy voor het bijhouden van websites

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Alleen pagina's met de Google-conversietag worden bijgehouden via dit programma. We maken gebruik van gegevensversleuteling en beveiligde servers.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en toestemming krijgt voor die verzameling als dat wettelijk verplicht is.