Klikken op een telefoonnummer op een mobiele website bijhouden

Met de functie 'Conversies bijhouden' kunt u nagaan hoe effectief uw advertenties klikken genereren op het telefoonnummer van uw bedrijf op uw mobiele website. In tegenstelling tot andere manieren om oproepconversies bij te houden, houdt u met deze functie alleen klikken op uw telefoonnummer bij en niet de oproepen zelf. In dit artikel leggen we uit hoe u klikken op een telefoonnummer op de mobiele versie van uw website bijhoudt. U kunt klikken bijhouden voor een tekstlink, afbeelding of knop.

Voordat u begint

Voordat u 'Conversies bijhouden' voor klikken op een telefoonnummer kunt instellen, heeft u het volgende nodig:

• Een Google Ads-account: Heeft u nog geen account? Meld u dan aan via http://ads.google.com.
  • Een website: Hierop plaatst u de conversietrackingcode oftewel de tag.
  • De mogelijkheid de website te bewerken: U of uw webmaster moet de conversietrackingcode aan uw website kunnen toevoegen. Daarnaast moet u of de webmaster een JavaScript-fragment met een onclick-gebeurtenishandler kunnen toevoegen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Haal de tag voor het bijhouden van conversies op uit uw AdWords-account

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer in het dropdown-menu de optie Conversies.
    Selecteer de optie Conversies in het menu
  3. Klik op de knop + Conversie.
    Nieuwe conversieactie
  4. Selecteer de optie 'Telefoongesprekken'.
  5. Selecteer Klikken op een nummer op uw mobiele website.
  6. Klik op Naam. Geef de naam op van de oproepconversie die u wilt bijhouden. Zo herkent u deze actie later gemakkelijk in conversierapporten. Duidelijke namen zijn bijvoorbeeld 'Telefonisch bloemen bestellen' of 'Telefonische reservering'. Klik op Gereed.
  7. Klik op Waarde. Geef voor elke oproep een waarde op of selecteer 'Geen waarde toewijzen' als u geen conversie wilt tellen. Klik op Gereed.
  8. Klik op Aantal. Selecteer of u elke of één conversie per advertentieklik wilt tellen. 'Elke' is de beste instelling voor verkopen, 'één' is de beste voor leads. Klik op Gereed.
  9. Klik op Conversieperiode. Selecteer een conversieperiode (hoe lang u na een advertentieklik of -vertoning conversies wilt bijhouden) voor deze conversieactie. U kunt een periode tussen 1 en 90 dagen selecteren. Klik op Gereed.
  10. Klik op Categorie. Selecteer de categorie die het beste bij uw conversie past. De keuze die u hier maakt, wordt gebruikt om uw conversierapporten te segmenteren. Dit kunt u achteraf altijd wijzigen. Klik op Gereed.
  11. (Geavanceerd) Klik op Opnemen in Conversies. Als deze instelling is geselecteerd (standaard), worden gegevens die afkomstig zijn van deze conversieactie in de rapportkolom Conversies weergegeven. Ook als u deze instelling uitschakelt, worden de betreffende gegevens nog wel opgenomen in de kolom Alle conversies.

Gegevens in de kolom Conversies worden gebruikt door automatische biedstrategieën zoals Doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS), Verbeterde kosten per klik (ECPC) en Doel-CPA. Als u een automatische biedstrategie gebruikt om te optimaliseren voor conversies en u deze conversieactie niet wilt opnemen in uw biedstrategie, verwijdert u het vinkje bij deze instelling. Anders laat u het selectievakje aangevinkt. Klik op Gereed.
  12. Klik op Opslaan en doorgaan.