Klikken op een telefoonnummer op een mobiele website bijhouden

Met de functie Conversies bijhouden krijgt u inzicht in hoe effectief uw advertenties klikken genereren op het telefoonnummer van uw bedrijf op uw mobiele website. In tegenstelling tot andere manieren om oproepconversies bij te houden, houdt u met deze functie alleen klikken op uw telefoonnummer bij en niet de oproepen zelf. In dit artikel leggen we uit hoe u klikken op een telefoonnummer op de mobiele versie van uw website bijhoudt. U kunt klikken bijhouden voor een tekstlink, afbeelding of knop.

Voordat u begint

Voordat u 'Conversies bijhouden' voor klikken op een telefoonnummer kunt instellen, heeft u het volgende nodig:

• Een Google Ads-account: Heeft u nog geen account? Meld u aan voor een Google Ads-account.
  • Een website: Hierop plaatst u de conversietrackingcode oftewel de tag.
  • De mogelijkheid de website te bewerken: U of uw webontwikkelaar moet de conversietrackingcode aan uw website kunnen toevoegen. Daarnaast moet u of de webontwikkelaar een JavaScript-fragment met een onclick-gebeurtenishandler kunnen toevoegen.

Instructies

Stap 1: Een conversieactie maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon] en klik onder Meting op Conversies.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Klik op Telefoongesprekken.
  5. Selecteer Klikken op een nummer op uw mobiele website.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Gebruik het dropdownmenu Doel- en actieoptimalisatie om de doelcategorie te selecteren die u wilt groeperen met uw conversieactie. Het bevat standaardselecties voor Doel als 'Lead van telefoongesprek' en 'Optimalisatie van conversieacties' als Primaire actie.
  8. Voeg een conversienaam toe van maximaal 100 tekens.
  9. Selecteer onder Waarde de optie Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken en geef een waarde op voor elke belconversie. U kunt ook Geen waarde gebruiken voor deze conversieactie selecteren. Dit laatste wordt niet aanbevolen.
  10. Geef naast 'Aantal' aan of u elke of één conversie per advertentieklik wilt tellen. 'Elke' is de beste instelling voor verkopen, 'één' is de beste voor leads.
  11. Klik op Gespreksduur. Geef op hoeveel seconden een telefoongesprek minimaal moet duren voordat het gesprek als een conversie kan worden geteld.
  12. Selecteer in het dropdownmenu Doorklikconversieperiode een conversieperiode (hoe lang u na een advertentieklik conversies wilt bijhouden) voor deze conversieactie. U kunt een periode tussen 1 en 60 dagen selecteren.
  13. (Geavanceerd) Klik op Standaard conversiedoelen voor account.
    • Als deze instelling is gekozen (standaard), worden gegevens die afkomstig zijn van deze conversieactie in de rapportkolom 'Conversies' weergegeven. Als u deze instelling uitschakelt, worden gegevens nog steeds opgenomen in de kolom 'Alle conversies'.
    • Gegevens in de kolom 'Conversies' worden gebruikt door automatische biedstrategieën zoals 'Doel-ROAS', 'Verbeterde kosten per klik' (ECPC) en 'Doel-CPA'. Als u een automatische biedstrategie gebruikt om te optimaliseren voor conversies en u deze conversieactie niet wilt opnemen in uw biedstrategie, verwijdert u het vinkje bij deze instelling. Anders laat u het vinkje staan.
  14. Klik op Attributiemodel. Via deze instelling kunt u kiezen hoe u conversiewaarde aan elke conversie wilt toewijzen: aan de laatste klik van een klant voorafgaand aan een conversie, aan de eerste klik, of aan een combinatie van klikken. U vindt meer informatie over elke optie en hoe deze instelling werkt in Over attributiemodellen.
  15. Klik op Maken en doorgaan.

Stap 2: Stel uw Google-tag in

Volg de instructies om een Google-tag in te stellen.

Nadat u de Google-tag heeft ingesteld, moet u een gebeurtenisfragment toevoegen. Het gebeurtenisfragment houdt de klikken bij op een telefoonnummer op uw website die als conversies moeten worden geteld. Installeer dit fragment tussen de <head></head>-tags van de pagina waarop uw telefoonnummer wordt weergegeven, direct na de Google-tag.

Opmerking: Als u klikken op telefoonnummers bijhoudt, ziet u klikgegevens in plaats van oproepgegevens (zoals de gespreksduur) in uw conversierapporten.

1. Kopieer de Google-tag en volg de instructies om de tag toe te voegen aan uw website.
  2. Kopieer onder Gebeurtenisfragment het gebeurtenisfragment en volg de instructies om het fragment aan uw website toe te voegen. Voeg het gebeurtenisfragment toe aan de pagina met de knop of de link die u wilt bijhouden voor klikken.
  3. Klik op Volgende.
  4. Klik op Gereed.
  5. Volg deze instructies om een extra codefragment toe te voegen aan de knop of de link die u wilt bijhouden. Deze stappen zijn vereist om conversies bijhouden te laten werken.

Uw Google-tag checken

Als u wilt controleren of uw conversietag is geïnstalleerd en uw conversies correct worden bijgehouden of als u denkt dat er een probleem is met de tag, lost u het probleem met uw tag voor het bijhouden van conversies op.