Telefoongesprekken via advertenties bijhouden

Gebruik 'Conversies bijhouden' om te zien hoe effectief uw alleen bellen-advertenties en advertenties met oproep- of locatie-extensies leiden tot telefoontjes.

Als u conversies op deze manier bijhoudt, wordt een oproep geteld als conversie wanneer deze langer duurt dan een minimale duur die u instelt. Zo kunt u kortere oproepen wegfilteren die waarschijnlijk geen verkoop of andere waardevolle acties voor uw bedrijf omvatten.

Als u een ander systeem gebruikt om bij te houden wanneer oproepen leiden tot een verkoop of andere conversie, wilt u mogelijk in plaats daarvan een conversieactie voor het importeren van oproepen maken. Of u kunt alle oproepconversieactiviteiten bekijken in Conversies bijhouden van telefoongesprekken .

Voordelen

Met deze gratis tool kunt u zien hoe uw zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes presteren voor uw bedrijf, zodat u slimmer kunt investeren en het rendement op uw investering (ROI) kunt verbeteren. Wanneer u conversies bijhoudt, kunt u ook profiteren van automatische biedstrategieën zoals Doel-CPA (kosten per acquisitie) en Doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS), waarmee uw campagnes automatisch kunnen worden geoptimaliseerd op basis van uw bedrijfsdoelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u telefoontjes van uw advertenties kunt bijhouden.

Vereisten

U heeft het volgende nodig voordat u conversies kunt bijhouden voor oproepen via advertenties:

• Een Google Ads-account: Heeft u nog geen account? Meld u aan op https://ads.google.com.
  • Een actieve oproepextensie, locatie-extensie met een oproepoptie of alleen bellen-advertentie: U heeft minimaal één oproepextensie, locatie-extensie of alleen-bellen-advertentie nodig waarvoor gebruik wordt gemaakt van oproeprapportage en waarbij 'Tel. Oproepen als oproepconversies' is geselecteerd. U kunt dit instellen voor- of nadat u een actie voor een oproepconversie heeft gemaakt.
  • Een bedrijf in een in aanmerking komend land: Oproeprapportage is momenteel beschikbaar in deze landen.

Instructies

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Tools en selecteer Conversies in het dropdownmenu.
    Selecteer de optie Conversies in het menu
  3. Klik op de knop + Conversie.
    Nieuwe conversieactie
  4. Selecteer de optie 'Telefoongesprekken'.
  5. Selecteer Telefoongesprekken via alleen bellen-advertenties of advertenties met oproepextensies.
  6. Klik op Naam. Geef de naam op van de oproepconversie die u wilt bijhouden. Zo herkent u deze actie later gemakkelijk in conversierapporten. Duidelijke namen zijn bijvoorbeeld 'Telefonisch bloemen bestellen' of 'Telefonische reservering'. Klik op Gereed.
  7. Klik op Waarde. Geef voor elke oproep een waarde op of selecteer 'Geen waarde toewijzen' als u geen conversie wilt tellen. Klik op Gereed.
  8. Klik op Gespreksduur. Geef op hoeveel seconden een telefoongesprek minimaal moet duren voordat het gesprek als een conversie kan worden geteld. Klik op Gereed.
  9. Klik op Aantal. Selecteer of u elke of één conversie per advertentieklik wilt tellen. 'Elke' is de beste instelling voor verkopen, 'één' is de beste voor leads. Klik op Gereed.
  10. Klik op Conversieperiode. Selecteer een conversieperiode (hoelang u na een advertentieklik conversies wilt bijhouden) voor deze conversieactie. U kunt een periode tussen 1 en 60 dagen selecteren. Klik op Gereed.
  11. Klik op Categorie. Selecteer de categorie die het beste bij uw conversie past. De keuze die u hier maakt, wordt gebruikt om uw conversierapporten te segmenteren. Dit kunt u achteraf altijd wijzigen. Klik op Gereed.
  12. (Geavanceerd) Klik op Opnemen in 'Conversies'. Als deze instelling is gekozen (standaard), worden gegevens die afkomstig zijn van deze conversieactie in de rapportkolom 'Conversies' weergegeven. Als u deze instelling uitschakelt, worden gegevens nog steeds opgenomen in de kolom 'Alle conversies'.

Gegevens in de kolom 'Conversies' worden gebruikt door automatische biedstrategieën zoals Doelrendement op advertentie-uitgaven, Verbeterde kosten per klik (ECPC) en Doel-CPA. Als u een automatische biedstrategie gebruikt om te optimaliseren voor conversies en u deze conversieactie niet wilt opnemen in uw biedstrategie, verwijdert u het vinkje bij deze instelling. Anders laat u het selectievakje aangevinkt. Klik op Gereed.
  13. Klik op Opslaan en doorgaan.
  14. Klik op Naar oproepextensies of Ga naar alleen bellen-advertenties en volg de onderstaande instructies voor uw selectie.
Oproepextensies bewerken

Als u al een oproepextensie heeft die u wilt gebruiken, gaat u verder met de onderstaande stappen.

Als u een oproepextensie moet maken, volgt u eerst deze instructies om de instellingen te selecteren.

1. Klik op de oproepextensie die u wilt bewerken.
  2. Klik op het potloodpictogram Edit (pencil) icon naast het telefoonnummer dat u wilt bewerken.
  3. Selecteer naast Oproeprapportage de optie Aan zodat u uw oproepen kunt bijhouden.
  4. Klik op Geavanceerd. Vink naast 'Oproepconversies rapporteren' het selectievakje Oproepen tellen als oproepconversies aan.
  5. Selecteer de naam van de conversieactie die u zojuist heeft gemaakt. Klik op Gereed.
Alleen bellen-advertenties bewerken

Als u al een alleen bellen-advertentie heeft die u wilt gebruiken, gaat u verder met de onderstaande stappen.

Als u een alleen bellen-advertentie moet maken, volgt u eerst deze instructies om de instellingen te selecteren.

1. Kies de alleen bellen-advertentie die u wilt gebruiken en klik op het potloodpictogram Edit (pencil) icon.
  2. Selecteer Oproeprapportage gebruiken naast 'Mijn advertentie weergeven met'.
  3. Vink naast 'Conversies rapporteren' het selectievakje Oproepen tellen als oproepconversies aan.
  4. Selecteer naast 'Conversieactie' de naam van de conversieactie die u zojuist heeft gemaakt.
  5. Klik op Advertentie opslaan.