Telefoongesprekken via advertenties bijhouden

Gebruik Conversies bijhouden om na te gaan hoe effectief uw beladvertenties en advertenties met bel- of locatiecomponenten leiden tot telefoontjes.

Met Conversies bijhouden houdt u een gesprek bij als conversie wanneer dit langer duurt dan een minimale duur die u instelt. Zo kunt u kortere gesprekken wegfilteren die waarschijnlijk geen verkoop of andere waardevolle acties voor uw bedrijf omvatten.

Als u een ander systeem gebruikt om bij te houden wanneer oproepen leiden tot een verkoop of andere conversie, wilt u mogelijk in plaats daarvan een actie om belconversies te importeren maken. Maar u kunt ook de overige bel-conversieacties bekijken in Over oproepconversies bijhouden.

Opmerking: Als u oproeprapportage inschakelt, worden nieuwe oproepen geteld met de standaard conversieactie 'Telefoongesprekken via advertenties'. Deze conversieactie wordt automatisch opgenomen in de kolom 'Conversies'. Volg de onderstaande instructies als u een eigen bel-conversieactie wilt instellen.

Voordelen

Met deze functie kunt u zien hoe uw zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes presteren voor uw bedrijf, zodat u slimmer kunt investeren en het rendement op uw investering (ROI) kunt verbeteren. Met Conversies bijhouden kunt u ook gebruikmaken van automatische biedstrategieën, zoals doelkosten per actie (CPA) en doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS), waarmee u uw campagnes automatisch kunt laten optimaliseren op basis van uw bedrijfsdoelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u telefoongesprekken via uw advertenties kunt bijhouden.

Vereisten

U heeft het volgende nodig voordat u conversies kunt bijhouden voor telefoongesprekken via advertenties:

• Een Google Ads-account: Heeft u nog geen account? Meld u aan voor een Google Ads-account.
  • U heeft minimaal 1 belcomponent, locatiecomponent met een beloptie of beladvertentie nodig.
  • Oproeprapportage ingeschakeld in uw accountinstellingen.
  • Een bedrijf in een in aanmerking komend land: Oproeprapportage is momenteel beschikbaar in deze landen. De landcode van het telefoonnummer dat is toegevoegd aan een belcomponent, beladvertentie of locatiecomponent, moet in de lijst met in aanmerking komende landen staan.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op + Nieuwe conversieactie.
  5. Klik op Telefoongesprekken.
  6. Selecteer Telefoongesprekken via advertenties met oproepextensies of alleen bellen-advertenties en klik op Doorgaan.
  7. Gebruik het dropdownmenu Doel- en actieoptimalisatie om de doelcategorie te selecteren die u wilt groeperen met uw conversieactie. Het bevat standaardselecties voor Doel als 'Lead van telefoongesprek' en 'Optimalisatie van conversieacties' als Primaire actie.
  8. Voeg een conversienaam toe van maximaal 100 tekens.
  9. Selecteer onder Waarde de optie Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken en geef een waarde op voor elke belconversie. U kunt ook Geen waarde gebruiken voor deze conversieactie selecteren. Dit laatste wordt niet aanbevolen.
  10. Geef naast 'Aantal' aan of u elke of één conversie per advertentieklik wilt tellen. 'Elke' is de beste instelling voor verkopen, 'één' is de beste voor leads.
  11. Klik op Gespreksduur. Geef op hoeveel seconden een telefoongesprek minimaal moet duren voordat het gesprek als een conversie kan worden geteld.
  12. Selecteer in het dropdownmenu Doorklikconversieperiode een conversieperiode (hoe lang u na een advertentieklik conversies wilt bijhouden) voor deze conversieactie. U kunt een periode tussen 1 en 60 dagen selecteren.
  13. (Geavanceerd) Klik op Standaard conversiedoelen voor account.
    • Als deze instelling is gekozen (standaard), worden gegevens die afkomstig zijn van deze conversieactie in de rapportkolom 'Conversies' weergegeven. Als u deze instelling uitschakelt, worden gegevens nog steeds opgenomen in de kolom 'Alle conversies'.
    • Gegevens in de kolom 'Conversies' worden gebruikt door automatische biedstrategieën zoals 'Doel-ROAS', 'Verbeterde kosten per klik' (ECPC) en 'Doel-CPA'. Als u een automatische biedstrategie gebruikt om te optimaliseren voor conversies en u deze conversieactie niet wilt opnemen in uw biedstrategie, verwijdert u het vinkje bij deze instelling. Anders laat u het vinkje staan.
  14. Klik op Attributiemodel. Via deze instelling kunt u kiezen hoe u credit aan elke conversie wilt toewijzen: aan de laatste klik van een klant voorafgaand aan een conversie, aan de eerste klik, of aan een combinatie van klikken. U vindt meer informatie over elke optie en hoe deze instelling werkt in Over attributiemodellen.
  15. Klik op Maken en doorgaan.
Gesprekken via uw bedrijfsprofiel bijhouden

Als uw Google Ads-account is gekoppeld aan een bedrijfsprofiel waarvoor de gespreksgeschiedenis aanstaat, worden gesprekken via uw bedrijfsprofiel die kunnen worden toegeschreven aan een advertentie-interactie, gerapporteerd in de conversieactie Telefoongesprekken via advertenties in uw Google Ads-account.

Als u gesprekken via een bedrijfsprofiel wilt bijhouden, moet u aan het volgende voldoen: