Om Google Analytics IQ-testen

Google Analytics IQ-testen er utformet for å teste kunnskapen din om anbefalte fremgangsmåter for digital analyse og Google Analytics-plattformen. Du må bestå testen for å få Google Analytics IQ-sertifikatet.

Før du begynner

Hvis du ikke har Skillshop-konto, må du opprette en for å få tilgang til Google Ads-testene du må bestå for å bli sertifisert. Finn ut hvordan du kan opprette Skillshop-kontoer

Slik forbereder du deg til testen

Google Analytics IQ-testen tester kunnskapene dine om digital analyse og Google Analytics. Du bør forberede deg ved å ta følgende kurs i Analytics-akademiet:

Testene for Google Analytics-sertifisering er tilgjengelige på 19 språk.

Tilgjengelig på følgende språk: engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, indonesisk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, nederlandsk, polsk, portugisisk, portugisisk (brasiliansk), russisk, slovakisk, spansk, spansk (latinamerikansk), thai, tsjekkisk, tyrkisk, tysk og vietnamesisk

Slik tar du testene

I Academy for Ads kan du ta testen ved å følge opplæringsbanen for Google Analytics Individual Qualification med «sertifisering» i tittelen.

Finn ut mer om hvordan du tar tester og sertifiserer deg i Academy for Ads.

Tidsbruk for testene

Du har 90 minutter på deg til å fullføre testen.

Testen har en tidtaker, som begynner å telle ned når du starter testen. Du kan ikke sette tidtakeren på pause når du først har begynt. Tidtakeren utløper umiddelbart hvis du avbryter testen, for eksempel hvis du lukker nettleseren eller slår av datamaskinen. I så fall må du vente én dag før du kan ta testen på nytt.

Resultatkrav

Du må svare riktig på 80 % av spørsmålene for å bestå testen.

Ta testen på nytt

Hvis du ikke består testen, kan du ta den på nytt etter én dag. Gå gjennom Google Analytics for nybegynnere og Avanserte Google Analytics-funksjoner for å øke sjansene dine for å bestå.

Hold den individuelle kvalifiseringen ved like

Du må bestå testen hver 12. måned for å holde den individuelle kvalifiseringen din ved like.

Link til beslektet innhold