Om Google Analytics Individual Qualification (IQ)

Google Analytics Individual Qualification (IQ) är ett sätt att visa att du behärskar Google Analytics som är tillgängligt för alla som klarar Google Analytics IQ-testet. Kvalificerade användare kan utnyttja Google Analytics på ett effektivare sätt i sina organisationer och hjälpa andra att göra detsamma. Du kan göra testet och bli certifierad genom Googles onlineutbildningsprogram Academy for Ads.

Innan du börjar

Om du inte har ett konto på Academy for Ads måste du skapa ett för att få åtkomst till de AdWords-test som krävs för att bli certifierad. Ta reda på hur du konfigurerar ditt Academy for Ads-konto.

Så här fungerar Google Analytics IQ

För att bli Google Analytics-certifierad måste du klara Google Analytics-testet. När du skapar ett Academy for Ads-konto får du tillgång till Google Analytics-testet.

Google Analytics-certifieringstesten finns på 19 språk.

Tillgängliga språk: kinesiska (förenklad och traditionell), nederländska, engelska (Storbritannien och USA), franska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), ryska, slovakiska, spanska, spanska (Latinamerika), thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska och vietnamesiska

Riktlinjer för att visa din Individual Qualification för andra

Din Individual Qualification visar upp grundläggande kunskaper om Google Analytics. Observera att om du skapar eller visar upp ett Google Analytics IQ-märke bryter du mot Googles varumärkespolicy och kan även inkräkta på Google varumärkesrättigheter. Din kvalificering kan återkallas om du skapar eller visar upp ett sådant märke.

Vanliga frågor

Skillnaden mellan din Individual Qualification och Partnermärket

• Individer kvalificerar sig. Alla medlemmar i Partners kan få en Google Analytics Individual Qualification. När du har klarat Google Analytics IQ-testet kan du visa upp din prestation med ett personligt certifikat utfärdat av Google.
  • Byråer får märket. En byrå som uppfyller kraven för partnerstatus får Google Partner-märket och får marknadsföra sig som Google Partner. Observera att en byrå inte automatiskt blir en Google Partner genom att registrera sig för programmet.

Skillnaden mellan din Individual Qualification och att vara en Google Analytics-certifierad partner

En GACP är en professionell konsultorganisation som når upp till en mängd stränga krav för att bli godkänd och auktoriserad. Dessa företag listas på sidan Google Analytics professionell konsultsupport. Google Analytics Individual Qualification är till för personer som vill visa att de behärskar Google Analytics. Att man har en Google Analytics Individual Qualification betyder inte att man är kvalificerad att bli en Google Analytics-certifierad partner. Information om hur du blir en auktoriserad konsult finns på den här sidan.

Så här gör du testen

I Academy for Ads kan du göra testet från den utbildningsväg för Google Analytics Individual Qualification som har ”certifiering” i titeln.

Läs mer om hur du gör test och får certifieringar i Academy for Ads