Om Google Analytics Individual Qualification (IQ)

Google Analytics Individual Qualification (IQ) är ett sätt att visa att du behärskar Google Analytics. Certifieringen är tillgänglig för alla som har klarat Google Analytics IQ-testet. Kvalificerade användare har förmåga att dra fördel av Google Analytics i sina organisationer och att hjälpa andra att göra detsamma. Du kan göra testet och bli certifierad via Googles onlineutbildningsprogram Skillshop.

Innan du börjar

Om du inte har ett Skillshop-konto måste du skapa ett för att få åtkomst till de Google Ads-test som krävs för att bli certifierad. Läs om hur du konfigurerar ditt Skillshop-konto

Så fungerar Google Analytics IQ

För att bli Google Analytics-certifierad måste du klara Google Analytics-testet. Du får åtkomst till Google Analytics-testet när du skapar ett Academy for Ads-konto.

Google Analytics-certifieringstesterna finns tillgängliga på 19 språk.

Tillgängliga språk: kinesiska (förenklad och traditionell), nederländska, engelska (Storbritannien och USA), franska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), ryska, slovakiska, spanska, spanska (Latinamerika), thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska och vietnamesiska

Riktlinjer för att visa upp din individuella certifiering för andra

Din individuella certifiering visar att du har grundläggande kunskaper om Google Analytics. Observera att om du skapar eller visar upp ett Google Analytics IQ-märke bryter du mot Googles varumärkespolicy och kan göra intrång på Google varumärkesrättigheter. Vi kan återkalla din certifiering om du skapar eller visar upp ett sådant märke.

Vanliga frågor

Skillnaden mellan individuell certifiering och Partner-märket

• Enskilda personer får en individuell certifiering. Alla Partners-medlemmar kan få en Google Analytics Individual Qualification. När du har klarat Google Analytics IQ-testet kan du visa upp din prestation med ett personligt certifikat från Google.
  • Byråer får ett märke. Byråer som uppfyller kraven på partnerstatus får ett Google Partner-märke och kan marknadsföra sig som Google Partner. Observera att en byrå inte automatiskt blir en Google Partner bara genom att gå med i programmet.

Skillnaden mellan din individuella certifiering och att vara en Google Analytics-certifierad partner

En GACP är en professionell konsultorganisation som uppfyller ett antal stränga krav för att bli godkänd och auktoriserad. Dessa företag finns förtecknade på supportsidan för professionella tjänster för Google Analytics. Google Analytics Individual Qualification är till för personer som vill visa att de behärskar Google Analytics. Att du har en Google Analytics Individual Qualification betyder inte att du är kvalificerad att bli Google Analytics-certifierad partner. Information om hur du blir en auktoriserad konsult finns på denna sida.

Göra testerna

I Academy for Ads kan du göra testet från den utbildningsväg för Google Analytics Individual Qualification som har ”certifiering” i titeln.

Läs mer om hur du gör tester och får certifieringar i Academy for Ads