Slik kan du kombinere automatiske budstrategier med målgruppesegmenter for søkeannonser

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.
Hvis du har som mål å oppnå flere konverteringer, kan du prøve å bruke datasegmentene dine for søkeannonser, Kundematch eller lignende segmenter. I alle strategier med smart budgivning blir det brukt signaler fra målgruppesegmenter for at du skal oppnå bedre resultater. Du kan bruke disse verktøyene sammen for å øke antallet konverteringer du oppnår, og kvaliteten på disse. Finn ut mer om smart budgivning

Slik fungerer de sammen

Når du legger til et målgruppesegment i en kampanje eller annonsegruppe der du bruker automatisk budgivning, forteller du i prinsipp hvilke personer som er aller viktigst for deg. Med dette kan budene dine optimaliseres og du oppnå flere konverteringer.

Eksempel

La oss si at du vil at flere personer skal registrere seg for nyhetsbrevet ditt. Du har oppdaget at de fleste av brukerne venter med å registrere seg til det andre eller tredje besøket sitt på nettstedet ditt. Da kan du først opprette et datasegment for brukere som har besøkt nettstedet ditt, men ikke registrert seg for nyhetsbrevet ditt.

Når du har angitt at registreringer for nyhetsbrevet skal regnes som konverteringer, kan du velge maksimer antall konverteringer for å få budene fastsatt automatisk og oppnå flest mulig konverteringer.

Med budgivning for maksimering av antall konverteringer, som du har valgt, brukes så datasegmentet ditt som utgangspunkt for å beregne budverdier. Hvis en av personene i dette segmentet bruker et av søkeordene dine, blir budet økt.

I kampanjer med smart budgivning blir førstepartsmålgrupper som blir lagt til når Observasjon-innstillingen benyttes, brukt som signaler i smarte budstrategier. Finn ut mer om innstillingene «Målretting» og «Observasjon»

Slik kan du konfigurere automatiske budstrategier og datasegmenter

1. Konfigurer konverteringssporing.
  2. Lag et målgruppesegment som omfatter besøkende på nettstedet ditt og/eller brukerne av appen din.
  3. Legg til datasegmenter i kampanjene eller annonsegruppene dine for å optimalisere resultatene du oppnår med budstrategien du har valgt.
  4. Bruk en automatisk budstrategi i kampanjen.

Dette bør du vite

• Systemet for smart budgivning bruker målgruppesegmentene dine som signaler for å kunne by mer effektivt og bidra til at du får flere konverteringer og høyere konverteringsverdi.
  • Med smart budgivning tas det også hensyn til hvor lenge brukerne har vært i segmentet, og disse dataene brukes til optimalisering. Dermed behøver du ikke å kategorisere segmentene etter varigheten av medlemskapet når du bruker automatiske budstrategier.
  • Hvis du bruker en konverteringsbasert automatisk budstrategi, og kampanjen eller annonsegruppen inneholder flere segmenter med overlappende brukere, fungerer budjusteringer på en annen måte: I stedet for at budene dine justeres, prioriterer i stedet budjusteringene målgruppesegmentet som det aktuelle klikket eller den aktuelle visningen og så videre skal tilskrives.