Produktgruppe

Alle eksisterende Smart Shopping-kampanjer med kjøretøyannonser blir oppgradert til Performance Max innen september 2023, slik at du får tilgang til mer beholdning og flere formater og kan nå ut til nye kunder. Det er ikke lenger mulig å opprette nye Smart Shopping-kampanjer i kontoer der alle kampanjene er oppgradert. Finn ut hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer.

Opprett en produktgruppe for å organisere produktlageret ditt i Google Merchant Center. Du kan opprette produktgrupper i Shopping-kampanjer ved hjelp av attributter hentet fra produktinformasjonen din, som er tilgjengelig i Google Ads. Deretter kan du by på disse produktgruppene.

Finn ut hvordan du administrerer Shopping-kampanjer med produktgrupper.

Funksjonene til produktgrupper i Shopping-kampanjer

[Produktgruppe] I stedet for søkeord
Shopping-kampanjer bruker produktgrupper til å fastslå hvilke elementer fra Merchant Center-kontoen din som skal vises i en Shopping-annonse på en søkeresultatside.

[Produktgruppe] som starter
Når du oppretter en ny Shopping-kampanje, opprettes det som standard en produktgruppe for «Alle produkter». Denne produktgruppen bruker standardverdien forhøyeste bud for kostnad per klikk (maks. CPC) som du angir når du oppretter annonsegrupper.

[Produktgrupper] Underinndeling
Du kan kjøre Shopping-kampanjen ved bare å bruke produktgruppen «Alle produkter», eller du kan dele den inn i så mange produktgrupper du vil, ved hjelp av produktattributter som Google-produktkategori [google_product_category], produkttype [product_type], merkevare [brand], tilstand [condition], ID [id] og egendefinert etikett 0–4 [custom label 0-4]. Du kan også fjerne produktgrupper etter behov.

[Produktgruppe] Produkt og filtrering
Hvert produkt kan bare vises i én produktgruppe som er åpen for bud, per annonsegruppe. Du kan ekskludere produkter fra å vises i produktgrupper ved å bruke beholdningsfiltre.

[Produktgruppe] Budgivning
Du kan angi og revidere bud for de enkelte produktgruppene så ofte du måtte ha behov for, og du kan også ekskludere produktgrupper fra kampanjen.

[Produktgruppe] Rapportering
For Smart Shopping-kampanjer kan rapporteringsberegninger være forskjellige for Produktgrupper-fanen sammenlignet med Kampanje-, Annonsegruppe- eller Annonser-fanene. Dette skyldes at Produktgrupper-fanen bare kan rapportere om data på produktnivå.
  • Eksempel: Når en Shopping-annonse viser mange produkter i en enkeltannonse, samles det inn en visning for hvert produkt. Kampanjen, annonsegruppen og annonsen gjenkjenner imidlertid at bare én enkelt annonse ble vist, og teller den som én visning.

Linker til beslektet innhold