Produktgruppe

Produktgrupper er en måte å organisere Google Merchant Center-produktbeholdning på i Shopping-kampanjer i Google Ads. Du oppretter produktgrupper ved hjelp av attributter hentet fra produktdataene dine, som er tilgjengelige i Google Ads. Deretter byr du på disse produktgruppene.

• I stedet for søkeord: Shopping-kampanjer bruker produktgrupper til å fastslå når elementer fra Merchant Center-kontoen din skal vises i en Shopping-annonse på en søkeresultatside.
  • Ved oppstart: Når du oppretter en ny Shopping-kampanje, opprettes det som standard en produktgruppe for «Alle produkter». Denne produktgruppen bruker standardverdien for høyeste bud for kostnad per klikk (maks. CPC) som du angir når du oppretter annonsegrupper.
  • Inndeling i produktgrupper: Du kan kjøre Shopping-kampanjen ved bare å bruke produktgruppen «Alle produkter», eller du kan dele den inn i så mange produktgrupper du vil, ved hjelp av produktattributter som kategori, produkttype, merkevare, tilstand, vare-ID og spesialtilpassede etiketter. Du kan også fjerne produktgrupper etter behov.
  • Budgivning: Du kan angi og revidere bud for de enkelte produktgruppene så ofte som du måtte ha behov for, og du kan også ekskludere produktgrupper fra kampanjen.
  • Produkter og filtrering: Hvert produkt kan bare vises i én produktgruppe som er åpen for bud, per annonsegruppe. Du kan ekskludere produkter fra å vises i produktgrupper ved å bruke beholdningsfiltre.
  • Rapportering: For Smart Shopping-kampanjer kan rapporteringsberegninger være forskjellige for Produktgrupper-fanen sammenlignet med Kampanje-, Annonsegruppe- eller Annonser-fanene. Dette skyldes at Produktgrupper-fanen bare kan rapportere om data på produktnivå.
    • Eksempel: Når en bannerannonse eller Shopping-annonse viser mange produkter i en enkeltannonse, samles det inn en visning for hvert produkt. Kampanjen, annonsegruppen og annonsen gjenkjenner imidlertid at bare én enkelt annonse ble vist, og teller den som én visning.

Linker til beslektet innhold