Tuoteryhmä

Kaikki nykyiset ajoneuvomainoksia sisältävät Älykkäät Shopping-kampanjat päivittyvät Maksimitulokset-kampanjoiksi syyskuuhun 2023 mennessä. Näin saat käyttöösi lisää mainosinventaaria ja mainosmuotoja, joilla voit tavoittaa uusia asiakkaita. Jos tilin kaikki kampanjat on päivitetty, tilillä ei voi enää luoda uusia Älykkäitä Shopping-kampanjoita. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjan luomisesta.

Tuoteryhmän avulla voit järjestää tuotevarastosi Google Kauppiaskeskuksessa. Voit luoda tuoteryhmiä Shopping-kampanjassa käyttämällä Google Adsissa saatavilla olevia, tuotetietoihisi perustuvia määritteitä. Tämän jälkeen voit tehdä tuoteryhmille hintatarjouksia.

Katso, miten voit hallinnoida Shopping-kampanjaa tuoteryhmien avulla.

Tuoteryhmän ominaisuudet Shopping-kampanjoissa

[Tuoteryhmä] Avainsanojen sijaan
Shopping-kampanjoissa käytetään tuoteryhmiä sen määrittämiseen, mitkä Kauppiaskeskus-tilin tuotteista näkyvät Shopping-mainoksessa hakutulossivulla.

[Tuoteryhmä] Aloittaminen
Kun luot uuden Shopping-kampanjan, siihen luodaan oletuksena Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmä. Siinä käytetään oletusarvoista korkeinta klikkauskohtaista hintatarjousta (korkein CPC), jonka olet asettanut mainosryhmää luodessasi.

[Tuoteryhmät] Alaryhmiin jakaminen
Voit käyttää Shopping-kampanjassa pelkkää Kaikki tuotteet ‑tuoteryhmää tai jakaa sen niin moneen alaryhmään kuin haluat käyttämällä esimerkiksi seuraavia tuotteen määritteitä: Googlen tuotekategoria [google_product_category], tuotetyyppi [product_type], brändi [brand], ehto [condition], tunnus [id] ja oma tunniste 0–4 [custom label 0-4]. Voit myös poistaa tuoteryhmiä tarpeen mukaan.

[Tuoteryhmä] Tuotteet ja suodattaminen
Jokainen tuote voi kuulua mainosryhmässä vain yhteen tuoteryhmään, josta tehdään hintatarjouksia. Voit myös sulkea tuotteen pois tuoteryhmästä tuotesuodattimien avulla.

[Tuoteryhmä] Hintatarjoukset
Voit asettaa kullekin tuoteryhmälle hintatarjouksia ja tarkistaa niitä niin usein kuin haluat tai sulkea tuoteryhmän pois kampanjastasi.

[Tuoteryhmä] Raportointi
Älykkäissä Shopping-kampanjoissa raportointimittarit voivat olla Tuoteryhmät-välilehdellä erilaisia kuin Kampanja-, Mainosryhmä- tai Mainokset-välilehdillä. Tämä johtuu siitä, että Tuoteryhmät-välilehdellä voi näkyä vain tuotetason dataa.
  • Kun Shopping-mainoksessa esimerkiksi näkyy useita tuotteita yksittäisessä mainospaikassa, kullekin tuotteelle kirjataan impressio. Kampanjan, mainosryhmän ja mainoksen osalta järjestelmä kuitenkin havaitsee, että vain yksi mainos on näkynyt, joten tapahtumasta kirjataan yksi impressio.