Produktgruppe

Alle eksisterende Smart Shopping-kampagner med køretøjsannoncer bliver opgraderet til kampagner af typen "Maksimal effektivitet" senest i september 2023, så du får adgang en større beholdning og flere formater, du kan bruge til at nå ud til nye kunder. Konti, hvor alle kampagner er blevet opgraderet, kan ikke længere oprette nye Smart Shopping-kampagner. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en kampagne af typen "Maksimal effektivitet".

Opret en produktgruppe for at organisere dit varelager i Google Merchant Center. Du kan oprette produktgrupper i en Shopping-kampagne ved hjælp af attributter, som udledes af de produktdata, der findes i Google Ads. Derefter kan du byde på disse produktgrupper.

Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer en Shopping-kampagne med produktgrupper

Produktgruppers funktion i Shopping-kampagner

[Produktgruppe] i stedet for søgeord
I Shopping-kampagner bruges produktgrupper til at bestemme, hvilke varer fra din Merchant Center-konto der vises på en søgeresultatside i en Shopping-annonce.

[Produktgruppe] starter
Når du opretter en ny Shopping-kampagne, oprettes produktgruppen "Alle produkter" som standard ud fra det maks. CPC-bud (maksimal budpris pr. klik), du angav som standardbud, da du oprettede annoncegruppen.

[Produktgrupper] underinddeling
Du kan enten køre din Shopping-kampagne udelukkende via produktgruppen "Alle produkter" eller underinddele den i det ønskede antal produktgrupper via produktattributter såsom Google-produktkategori [google_product_category], produkttype [product_type], brand [brand], tilstand[condition], id [id] og tilpasset etiket 0-4 [custom label 0-4]. Du kan også fjerne produktgrupper efter behov.

[Produktgruppe] produkt og filtrering
Hvert produkt kan kun vises i én produktgruppe med budmulighed pr. annoncegruppe. Du kan også bruge beholdningsfiltre til at ekskludere et produkt, så det ikke bliver vist i en produktgruppe.

Budgivning for [produktgruppe]
Du kan angive og justere bud for den enkelte produktgruppe, så ofte du ønsker, og du kan også ekskludere en produktgruppe fra din kampagne.

Rapportering af [produktgruppe]
For Smart Shopping-kampagners vedkommende adskiller de rapporterings-metrics, der vises på fanen Produktgrupper, sig muligvis fra dem, der vises på fanen Kampagner, Annoncegrupper eller Annoncer. Det skyldes, at der kun kan rapporteres om data på produktniveau på fanen Produktgrupper.
  • Eksempel: Når der bliver vist mange forskellige produkter i en display- eller Shopping-annonce på en individuel annonceplads, registreres der en eksponering for hvert produkt. På fanerne Kampagner, Annoncegrupper og Annoncer registreres det imidlertid, at der kun er blevet vist én annonce, og her tælles der derfor kun én eksponering.