Shopping-kampanjoiden seuranta ja optimointi

Shopping-kampanjan käyttöönoton jälkeen kampanjan tehokkuutta on seurattava, jotta saat haluamiasi tuloksia. Voit seurata kampanjasi kehitystä näissä Google Adsin osioissa:

• Tuoteryhmät-sivu
  • Tuotteet-sivu
  • Ulottuvuudet-sivu
  • Huutokauppatilastot-raportti
  • hintatarjoussimulaattorit.

Muista seuraavat seikat

Shopping-mainokset luodaan Google Kauppiasportaali ‑tilisi tuotetietojen perusteella. Kauppiasportaalissa antamasi tiedot vaikuttavat merkittävästi mainosten tehokkuuteen, vaikka tuoteryhmiä voi määrittää myös kampanjoissa. Lue lisätietoja Kauppiasportaalin datasyötteen laadun tarkistamisesta.

Tuoteryhmät-sivun käyttäminen

Tuoteryhmät-sivulta näet ensimmäiseksi, miten toimivia tuoteryhmäsi ovat. Voit valita näytettävät sarakkeet ja ladata segmentoidut raportit.

Välilehdellä näkyvät nämä tiedot:

• korkein klikkauskohtainen hinta (korkein CPC)
  • näyttökerrat
  • klikkausprosentti
  • konversiotiedot
  • klikkausprosentin vertailuarvo
  • korkeimman klikkauskohtaisen hinnan vertailuarvo (korkein CPC)
  • osuus näyttökerroista
  • klikkausprosentti
  • korkeimman mainossijainnin absoluuttisten impressioiden osuus
  • seurantamallit
  • muokatut parametrit
  • hyväksyttyjen osuus
  • Aktiivisten prosenttiosuus
  • näyttövalmiiden osuus
  • lähetetyt tuotteet
  • hyväksytyt tuotteet
  • aktiiviset tuotteet
  • näyttövalmiit tuotteet.

Lisätietoja näistä sarakkeista ja niiden tarkoituksesta

Voit lisäksi ladata raportin ja tarkastella tehokkuustietoja viikonpäivä-, klikkaustyyppi- tai laitekohtaisesti lisäämällä segmenttejä raporttiin. Huomaa, että näyttökertojen osuutta, klikkausprosentin vertailuarvoa tai klikkauskohtaisen hinnan vertailuarvoa ei voi ryhmitellä laitteen tai klikkaustyypin perusteella.

Raportin lataaminen Tuoteryhmät-sivulta:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Valitse kampanja, josta haluat luoda raportin.
  4. Valitse kampanjan mainosryhmä.
  5. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Tuoteryhmät.
  6. Varmista, että taulukossa näytetään kaikki sarakkeet, joita haluat muokata. Klikkaa sitten latauspainiketta Latauspainike.
    1. Jos haluat segmentoida datan laitteen, viikonpäivän tai klikkaustyypin mukaan, klikkaa Lisää vaihtoehtoja ja valitse Lisää segmentti. Klikkaa sen jälkeen avattavaa valikkoa ja valitse haluamasi vaihtoehto. Osuutta näyttökerroista, klikkausprosentin vertailuarvoa ja klikkauskohtaisen hinnan vertailuarvoa ei voi segmentoida laitteen eikä klikkaustyypin perusteella. Et voi valita tämän segmentoidun raportin Muokattavissa-valintaruutua.
  7. Jos lataat muokattavissa olevan raportin, voit tehdä sen avulla joukkomuutoksia tuoteryhmiin, hintatarjouksiin, seurantamalleihin ja muokattuihin parametreihin. Lue lisätietoja ladattavista raporteista ja joukkolähetyksistä. Muistettavaa:
    • Et voi ladata muokattavaa raporttia segmenttien avulla.
    • Muista tallentaa laskentataulukkosi yhteensopivassa muodossa (.xlsx, .tsv tai .csv).
  8. Klikkaa Lataa.
Tuotteet-sivun käyttäminen (vain Shopping-kampanjoissa)

Tuotteet-sivulla voit tarkastella kampanjasi yksittäisten tuotteiden toimivuutta. Voit tarkastella seuraavia muokattavia sarakkeita:

• tuotetunnus
  • otsikko
  • kanava
  • kanavan ainutlaatuisuus
  • kauppiastunnus
  • brändi
  • hinta
  • kunto
  • kieli
  • tuotetyyppi
  • luokka
  • muokattu tunniste
  • tuotteen tila
  • näyttökerrat
  • klikkaukset
  • keskimääräinen klikkauskohtainen hinta
  • todellinen korkein klikkauskohtainen hinta
  • konversiotiedot
  • korkeimman mainossijainnin absoluuttisten impressioiden osuus

Lisätietoja näistä sarakkeista ja niiden tarkoituksesta

Ennalta määritetyt raportit ‑sivun käyttäminen

Ennalta määritetyt raportit ‑sivulla voit räätälöidä kehitysraporttisi datan niin tarkasti kuin haluat valitsemiesi ulottuvuuksien perusteella. Valittavissa ovat nämä ulottuvuudet:

• luokka
  • tuotetyyppi
  • tuotetunnus
  • brändi
  • Kauppiasportaalin tunnus
  • kaupan tunnus
  • kanava
  • kanavan ainutlaatuisuus
  • klikkausprosentin vertailuarvo
  • korkeimman klikkauskohtaisen hinnan vertailuarvo (korkein CPC)
  • osuus näyttökerroista
  • klikkausprosentti
  • korkeimman mainossijainnin absoluuttisten impressioiden osuus

Voit tarkastella kehitysdataa Ennalta määritetyt raportit ‑sivulla seuraavasti:

1. Valitse Shopping-kampanja tai ‑mainosryhmä, josta haluat tietoja.
  2. Klikkaa sivun yläreunasta raportointikuvaketta  ja valitse Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet)
  3. Valitse avattavasta valikosta Shopping ja valitse sitten määrite, jonka mukaan haluat lajitella kehitysdatan: luokka, tuotetyyppi, tuotetunnus, brändi, Kauppiaskeskuksen tunnus tai kaupan tunnus.

Voit muokata juuri luomasi raportin tietoja seuraavasti:

1. Klikkaa Muokkaa riviä tai saraketta ‑kuvaketta.
  2. Voit lisätä raporttiin sarakkeen klikkaamalla Lisää ja valitsemalla sitten sen mittarin tyypin (esimerkiksi määritteet, kehitys, konversiot, kilpailutiedot), jonka haluat lisätä sarakkeeksi. Toista tämä kullekin lisättävälle sarakkeelle.
  3. Klikkaa Lisää, niin voit valita näytettävät sarakkeet.
  4. Voit poistaa sarakkeen raportista klikkaamalla poistettavan sarakkeen viereistä X-painiketta.
  5. Voit tallentaa raportin asetukset klikkaamalla Tallenna nimellä

Voit ladata kehitysraportteja Ennalta määritetyt raportit ‑sivulta. Näitä raportteja ei voi muokata. Käytä segmenttejä, jos haluat tarkasteltavan datan näkyvän riveittäin sinulle tärkeimpien määritteiden, kuten viikonpäivien, klikkaustyypin tai laitteen, mukaan. Huomaa, että näyttökertojen osuutta, klikkausprosentin vertailuarvoa tai klikkauskohtaisen hinnan vertailuarvoa ei voi ryhmitellä laitteen tai klikkaustyypin perusteella.

Näin voit ladata Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet) ‑sivulta raportin, jota ei voi muokata:

1. Varmista, että Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet) ‑sivulla olevassa taulukossa näytetään kaikki haluamasi tiedot. Klikkaa sitten latauspainiketta Latauspainike.
  2. Valitse, missä muodossa haluat ladata raportin (esimerkiksi .csv).
  3. Klikkaa Lataa.

Vinkki

Voit myös vertailla Google-hakuverkostosta ja Googlen hakukumppaneilta tulevaa liikennettä ryhmittelemällä kehitysdatan kampanja‑ tai mainosryhmätasolla. Siirry Kampanjat‑ tai Mainosryhmät-sivulle, klikkaa avattavaa Ryhmittele-valikkoa Segment ja valitse Verkosto (hakukumppaneilla)

Huutokauppatilastot-raportin käyttäminen

Huutokauppatilastot-raportin avulla voit verrata omien kampanjoidesi tehokkuutta muihin mainostajiin, jotka osallistuvat kanssasi samoihin huutokauppoihin. Tämä tieto voi auttaa hintatarjouksia ja budjetointia koskevien strategisten päätösten tekemisessä, sillä näet, missä asioissa onnistut ja missä voisi olla mahdollista parantaa tehokkuutta entisestään. Tiedot ovat saatavilla lokakuusta 2014 alkaen.

Lue lisää Shopping-kampanjoiden huutokauppatilastoista.

Hintatarjoussimulaattorin käyttäminen

Haluatko korottaa tai alentaa hintatarjouksiasi, mutta et ole varma, miten se vaikuttaa tehokkuuteen? Hintatarjoussimulaattorilla voit selvittää, miten erilaiset tuoteryhmien hintatarjoukset vaikuttaisivat kävijämäärääsi ja konversioihisi. Simulaattorin avulla voit arvioida, millaisia tuloksia mainoksesi olisivat voineet saavuttaa viimeksi kuluneiden seitsemän päivän aikana, jos olisit asettanut erilaisia hintatarjouksia.

Lisätietoja hintatarjoussimulaattorin käyttämisestä Shopping-kampanjoissa