Skapa annonser för dynamisk remarketing

Obs! Med start sommaren 2018 blir responsiva displayannonser den nya standardannonstypen för Display-nätverket i den nya Google Ads-upplevelsen. Dessa annonser har samma funktioner som responsiva annonser, gör det möjligt att använda flera tillgångar av varje typ och ger dig större kontroll över dina annonser. Om du har aktiva responsiva annonser blir du uppmanad att spara dem som responsiva displayannonser.

I dynamiska remarketingkampanjer ser kunderna anpassat innehåll från ett produktflöde som du styr över och länkar till din kampanj.

Responsiva displayannonser passar i de flesta annonsutrymmen och är enkla att skapa och redigera. Läs mer om hur du skapar en responsiv displayannons.

Om du har ett specifikt behov som inte tillgodoses av en responsiv annons kan du följa anvisningarna nedan för att ladda upp en anpassad dynamisk annons med Google Web Designer.

Viktigt att tänka på

Vissa annonsörer som använder dynamiska standardannonser börjar se responsiva displayannonser i sina dynamiska kampanjer. Dessa annonser är pausade tills de har granskats och aktiverats.

Befintliga dynamiska standardannonser är skrivskyddade i Google Ads-upplevelsen, men visas fortfarande såvida inte annonsörerna pausar dem.

Gör så här

Skapa responsiva displayannonser

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Displaykampanjer i navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på den blå plusknappen .
  5. Välj Responsiv displayannons.
  6. Välj en annonsgrupp. Om du vill att dina responsiva displayannonser ska ha stöd för dynamisk remarketing måste annonsgruppen eller dess kampanj vara kopplad till ett flöde.
  7. Lägg till och spara dina bilder. Du måste ange bilder om du vill kunna utnyttja alla våra annonsformat.  Vi rekommenderar att du tillhandahåller flera tillgångar, eftersom det gör det lättare för Google att optimera dina annonser. Du kan ladda upp högst 15 marknadsföringsbilder och fem logotyper. Du kan beskära bilderna till liggande och kvadratiskt format eller använda olika bilder för olika bildproportioner. Ladda upp dina bilder, skanna dem från din webbplats eller välj bilder från vårt bibliotek med kostnadsfria professionella bildbyråfoton. Du kan också välja bland nyligen använda bilder.
    • Liggande. Uppladdade bilder ska ha bildförhållandet 1,91:1 (liggande) och vara större än 600 × 314. Filstorleksgränsen är 5 MB.
    • Kvadrat. Uppladdade kvadratiska bilder (1:1) ska vara större än 300 × 300. Filstorleksgränsen är 5 MB.
    • Logotyp (valfritt). Uppladdade logotyper ska vara kvadratiska (1:1) och vara 128 × 128 eller större. Den rekommenderade storleken för kvadratiska logotyper är 1 200 × 1 200. För bästa rendering rekommenderar vi att du även lägger till en liggande logotyp (4:1), som ska vara 512 × 128 eller större. Den rekommenderade storleken för liggande logotyper är 1 200 × 300. En transparent bakgrund är bäst för alla logotyper, förutsatt att logotypen är centrerad. Filstorleksgränsen är 5 MB.
    • Undvik text. Texten får täcka högst 20 % av bilden. Obs! Bilden kan komma att beskäras horisontellt upp till fem procent på varje sida för att rymmas i vissa annonsutrymmen.
  8. Slutför din annonsinformation. Du kan skapa flera rubriker och beskrivningar som kan renderas i dina responsiva displayannonser. Du kan ladda upp flera versioner av följande:
    • Skriv en kort rubrik (mellan en och fem stycken, högst 30 tecken vardera). Den korta rubriken är den första raden i annonsen och visas i mindre annonsutrymmen där den långa rubriken inte får plats. Korta rubriker kan visas med eller utan beskrivning.
    • Skriv en lång rubrik (högst 90 tecken). Den långa rubriken är den första raden i annonsen och visas i stället för den korta rubriken i större annonser. Långa rubriker kan visas med eller utan beskrivning. Obs! När den långa rubriken visas i annonsen kan dess längd påverkas av vilken webbplats den visas på. Om den klipps av följs den av en ellips (…).
    • Skriv en beskrivning (mellan en och fem stycken). Beskrivningen läggs till efter rubriken och ska uppmana användarna att göra något. Den kan bestå av upp till 90 tecken och visas efter (den korta eller långa) rubriken. Obs! Beskrivningens längd beror på webbplatsen där den visas. Om den klipps av följs den av en ellips (…).
    • Företagsnamn. Detta är namnet på ditt företag eller varumärke.
    • Slutlig webbadress. Det är här användarna hamnar när de klickar på annonsen.
    • Valfritt: I de avancerade alternativen för webbadresser kan du lägga till spårningsparametrar eller anpassade parametrar i webbadressen.
    • Valfritt: Klicka på Fler alternativ och välj Uppmaningstext. Välj språk på rullgardinsmenyn till vänster och välj en uppmaningstext på rullgardinsmenyn till höger.
    • Valfritt för dynamiska responsiva annonser: erbjudandetext (till exempel ”Fri frakt inom två dagar”) och prisprefix.
  9. Förhandsgranska annonserna i de populäraste storlekarna och annonsformaten. Eftersom responsiva displayannonser kan visas i de flesta annonsutrymmen i Display-nätverket kan de visas i tusentals olika layouter.
  10. Klicka på Spara.
  11. Vänta minst en vecka efter att annonsen har godkänts innan du kontrollerar hur det går för den. Innan dess är informationen ofullständig.

Ladda upp dynamiska annonser

Du kan även bygga och ladda upp egna bildannonser. Det ger dig mer kontroll över annonsmaterialet i dina displaykampanjer. Du skapar dessa annonser utanför Google Ads (till exempel i Google Web Designer) och laddar upp dem till Google Ads som en zip-fil. Du kan också använda Google Web Designer för att ställa in regler, så att annonsernas storlekar anpassas efter var de visas i Googles Display-nätverk, vilket gör dem ”responsiva”. Länka dessa annonser till ett flöde för dynamisk remarketing.

Krav för att använda HTML5-annonser

HTML5-annonser är inte tillgängliga för alla annonsörer. Du kan skicka in en begäran om att använda HTML5-annonser om de inte är tillgängliga i ditt konto och kontot uppfyller följande krav:
  • har följt våra policyer under lång tid
  • har en god betalningshistorik
  • har spenderat mer än 1 000 USD (eller motsvarande i lokal valuta) totalt
Vi meddelar dig via e-post när din begäran har granskats av Google Ads-teamet. Under tiden kan du använda andra alternativ, som uppladdade bildannonser och responsiva annonser.
Om du inte har använt Google Web Designer tidigare kan du läsa anvisningarna för programmet. Om du har använt Google Web Designer tidigare hittar du mallar och en detaljerad guide i multimediegalleriet. Läs mer om uppladdade annonser för Display-nätverket.
  1. Om du inte har använt Google Web Designer tidigare kan du läsa anvisningarna för programmet. Viktigt! Börja inte skapa annonser från början. Om du har använt Google Web Designer tidigare hittar du mallar och en detaljerad guide i multimediegalleriet.
  2. Se till att du har kopplat ett flöde till den kampanj eller annonsgrupp där du placerar annonserna.
  3. Välj Annonser och tillägg och klicka på plusknappen .
  4. Välj Ladda upp displayannonser.
  5. Skapa annonsen med hjälp av en mall eller ladda upp den.
  6. Klicka på Spara.

Obs! När du laddar upp en ny anpassad dynamisk annons bör du se till att den har rätt typ (dynamisk) och verksamhetstyp. Annonsmaterialets verksamhetstyp bör matcha kampanjens. Du hittar mer information om flödet under dina kampanjinställningar.

Dessutom bör du se till att annonsen är utformad så att den visar en eller flera produkter, dock inte ett specifikt, fast antal produkter (t.ex. två eller tre). Detta eftersom Google endast kan garantera att en eller flera produkter visas för dynamisk remarketing.

Layouttaggar

Google kan visa layouttaggar för relevanta produkter så att du får ännu bättre resultat. Layouttaggarna visas automatiskt baserat på produktinformation från flödet och kan visas i responsiva displayannonser för detaljhandelsannonsörer. Layouttaggar kan vara

• taggen ”price drop” som visas när priset på produkter i Google Merchant Center-flödet nyligen har sänkts
  • taggen ”new” som visas när en ny produkt läggs till i Google Merchant Center-flödet
  • taggen ”hot” som visas baserat på populära produkter i Google Merchant Center-flödet
  • taggen ”sale” som visas för produkter i Google Merchant Center-flödet som har ett ”sale_price” som är lägre än ”price”.

Google kan även experimentera med andra typer av layouttaggar för att ge bättre resultat.