Skapa displayannonser för dynamisk remarketing

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

I dynamiska remarketingkampanjer ser kunderna anpassat innehåll från ett produktflöde som du styr över och länkar till din kampanj. Du kan skapa responsiva displayannonser som är specialanpassade för dynamiska remarketingkampanjer. Om du vill få större kontroll över ditt annonsmaterial kan du ladda upp en displayannons i stället.

ett exempel på responsiva annonser

Om du har ett specifikt behov som inte tillgodoses av en responsiv displayannons kan du följa anvisningarna nedan för att ladda upp en anpassad dynamisk annons med Google Web Designer.

Viktigt att tänka på

Vissa annonsörer som använder dynamiska standardannonser ser förslag på responsiva displayannonser i sina dynamiska kampanjer. Dessa annonser är pausade tills de har granskats och aktiverats.

Befintliga dynamiska standardannonser är skrivskyddade i Google Ads-upplevelsen men fortsätter visas om inte annonsörerna pausar dem.

Innan du börjar

• Skapa ett flöde för dina produkter eller tjänster i din dynamiska remarketingkampanj. Ett flöde krävs för dynamiska remarketingkampanjer.
  • Du måste ange bilder om du vill kunna utnyttja alla våra annonsformat. Vi rekommenderar att du tillhandahåller flera tillgångar, eftersom det gör det lättare för Google att optimera dina annonser. Du kan ladda upp högst 15 marknadsföringsbilder och fem logotyper. Du kan beskära bilderna till liggande och kvadratiskt format och använda olika bilder för olika bildproportioner. Ladda upp dina bilder, skanna dem från din webbplats eller välj bilder från vårt bibliotek med kostnadsfria professionella arkivbilder. Du kan också välja bland bilder som du har använt nyligen. Läs mer om rekommenderade metoder för bilder.

Anvisningar

Skapa responsiva displayannonser

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
    Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Responsiv displayannons.
  4. Välj en annonsgrupp. Om du vill att dina responsiva displayannonser ska ha stöd för dynamisk remarketing måste annonsgruppen eller dess kampanj vara kopplad till ett flöde.
  5. Lägg till och spara dina bilder. Läs mer om rekommenderade metoder för bilder för responsiva displayannonser.
  6. Slutför din annonsinformation. Du kan skapa flera rubriker och beskrivningar som kan renderas i dina responsiva displayannonser. Du kan ladda upp flera versioner av följande:
    • Skriv en kort rubrik (mellan en och fem stycken, högst 30 tecken vardera). Den korta rubriken är den första raden i annonsen, om du inte har lagt till kampanjtext för dynamiska displayannonser. Korta rubriker kan visas med eller utan beskrivning. Läs mer om rekommenderade metoder för korta rubriker.
    • Skriv en lång rubrik (högst 90 tecken).
    • Skriv en beskrivning (mellan en och fem stycken). Beskrivningen kompletterar rubriken och uppmanar användarna att göra något.
    • Ett företagsnamn. Detta är namnet på ditt företag eller varumärke. Se till att företagsnamnet är rättstavat och har stora och små bokstäver på rätt ställe, eftersom annonsen visar exakt det du anger.
    • En slutlig webbadress. Här hamnar användarna när de klickar på annonsen.
    • (Valfritt) Välj Webbadressalternativ för annons för att lägga till spårningsparametrar eller anpassade parametrar i webbadressen.
    • (Valfritt) Välj Fler alternativ och sedan Uppmaningstext. Välj uppmaningstext och språk för uppmaningstexten i rullgardinsmenyn.
    • (Valfritt för dynamiska responsiva annonser) Lägg till kampanjtext (till exempel ”Fri frakt inom två dagar”) och ett prisprefix. Det är en god idé att använda den här tillgången eftersom den kan förbättra engagemanget för din annons. För att använda kampanjtext klickar du på Fler alternativ, markerar rutan bredvid Dynamiska annonsalternativ och lägger till texten.
      Rekommenderade metoder för kampanjtext:
      • Var tydlig med ditt erbjudande. ”30 % rabatt på allt skolmaterial” är bättre än ”30 % rabatt”.
      • Undvik att överreklamera erbjudandet. VERSALER och överdrivet många skiljetecken kan avskräcka användare.
      • Undvik upprepningar. Kampanjtexten bör aldrig upprepa ditt varumärkesnamn.
      • Effektiva budskap: nya produktnyheter, utlottningar, butikserbjudanden, blixtrea
      • Många användare är mycket mottagliga för prisrelaterad text. Rea- eller prisrelaterade kampanjer ger oftast bättre resultat än en företagsslogan.
      • Kampanjtext är inte tänkt att visas länge (till exempel inte längre än sex månader). Om du vill att en text (till exempel företagets slogan) alltid ska visas är det bättre att använda en kort rubrik.
  7. Förhandsgranska annonserna i de populäraste storlekarna och annonsformaten. Eftersom responsiva displayannonser kan visas i de flesta annonsutrymmen i Display-nätverket kan de visas i tusentals olika layouter.
  8. Läs fler rekommenderade metoder för Google Merchant Center-flöden.
  9. Granska din kampanj. På sidan Granska kan du granska alla dina inställningar. Där kan du åtgärda potentiella problem som beskrivs i aviseringarna. Det gör du genom att klicka på Åtgärda det i aviseringen.
  10. Klicka på Spara.
  11. Vänta minst en vecka efter att annonsen har godkänts innan du ser efter hur det går för den. Innan dess är informationen ofullständig.

Kampanjutkast

Kampanjer som du skapar men ännu inte har publicerat sparas som utkast. Du kan publicera kampanjutkast när som helst vid ett senare tillfälle, förutsatt att du har åtgärdat alla större problem som förhindrade publicering.

När du skapar en ny kampanj kan du välja ett befintligt utkast eller börja utan ett utkast.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Ny kampanj i standardvyn Översikt.
  3. Välj Återuppta kampanjutkast.
  4. Klicka på utkastet som du vill fortsätta skapa eller publicera i menyn med utkast.

Ladda upp dynamiska annonser

Du kan även bygga och ladda upp egna bildannonser. Det ger dig mer kontroll över annonsmaterialet i dina displaykampanjer. Du skapar dessa annonser utanför Google Ads (till exempel i Google Web Designer) och laddar upp dem till Google Ads som en zip-fil. Du kan också använda Google Web Designer för att ställa in regler så att annonserna anpassar sin storlek efter var de visas i Googles Display-nätverk, vilket gör dem ”responsiva”. Länka dessa annonser till ett flöde för dynamisk remarketing.

Krav för att använda HTML5-annonser

HTML5-annonser är inte tillgängliga för alla annonsörer. Du kan skicka in en begäran om att använda HTML5-annonser om de inte är tillgängliga i ditt konto och kontot uppfyller följande krav:
  • har följt våra policyer under lång tid
  • har en god betalningshistorik
  • har spenderat mer än 1 000 USD (eller motsvarande i lokal valuta) totalt
Vi meddelar dig via e-post när din begäran har granskats av Google Ads-teamet. Under tiden kan du använda andra alternativ, som uppladdade bildannonser och responsiva annonser.
Om du inte har använt Google Web Designer tidigare kan du läsa anvisningarna för programmet. Om du har använt Google Web Designer tidigare hittar du mallar och en detaljerad guide i multimediegalleriet. Läs mer om uppladdade annonser för Display-nätverket.
  1. Om du inte har använt Google Web Designer tidigare kan du läsa anvisningarna för programmet. Viktigt! Börja inte skapa annonser från början. Om du har använt Google Web Designer tidigare hittar du mallar och en detaljerad guide i multimediegalleriet.
  2. Se till att du har kopplat ett flöde till den kampanj eller annonsgrupp där du placerar annonserna.
  3. Välj Annonser och tillägg och klicka på plusknappen .
  4. Välj Ladda upp displayannonser.
  5. Skapa annonsen med hjälp av en mall eller ladda upp den.
  6. Klicka på Spara.

Obs! När du laddar upp en ny anpassad dynamisk annons bör du se till att den har rätt typ (dynamisk) och verksamhetstyp. Annonsmaterialets verksamhetstyp bör matcha kampanjens. Du hittar mer information om flödet under dina kampanjinställningar.

Dessutom bör du se till att annonsen är utformad så att den visar en eller flera produkter, dock inte ett specifikt, fast antal produkter (t.ex. två eller tre). Detta eftersom Google endast kan garantera att en eller flera produkter visas för dynamisk remarketing.

Layouttaggar

Google kan visa layouttaggar för relevanta produkter så att du får ännu bättre resultat. Layouttaggarna visas automatiskt baserat på produktinformation från flödet och kan visas i responsiva displayannonser för detaljhandelsannonsörer. Layouttaggar kan vara

• Taggen ”price drop” kan visas när priset på produkter i Google Merchant Center-flödet nyligen har sänkts.
  • Taggen ”new” kan visas när en ny produkt läggs till i Google Merchant Center-flödet.
  • Taggen ”hot” kan visas baserat på populära produkter i Google Merchant Center-flödet.
  • Taggen ”sale” kan visas för produkter i Google Merchant Center-flödet som har ett ”sale_price” som är lägre än ”price”.

Google kan även experimentera med andra typer av layouttaggar för att förbättra resultatet.