Opprett bannerannonser for dynamisk remarketing

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Med dynamisk remarketingkampanjer kan du vise skreddersydd innhold til kundene (inkludert annonser for produkter de har sett i appen din eller på nettstedet ditt) fra en produktfeed du selv kontrollerer og legger til i kampanjen. Du kan opprette responsive bannerannonser som er tilpasset dynamiske remarketingkampanjer. Hvis du vil ha mer kontroll over reklamene, kan du i stedet laste opp ordinære bannerannonser.

eksempel på en responsiv annonse

Hvis du har et bestemt behov som ikke dekkes av responsive bannerannonser, kan du følge veiledningen nedenfor for å laste opp en egendefinert dynamisk annonse du har opprettet i Google Web Designer.

Vær oppmerksom på følgende

Enkelte annonsører som bruker dynamiske standardannonser, kommer til å se foreslåtte responsive bannerannonser i de dynamiske kampanjene sine. Disse annonsene forblir satt på pause frem til de er evaluert og aktivert.

Eksisterende dynamiske standardannonser blir skrivebeskyttet i Google Ads, men de blir fortsatt vist med mindre annonsører setter dem på pause.

Før du begynner

• Opprett en feed for produktet eller tjenesten du vil markedsføre i den dynamiske remarketingkampanjen. Vi krever at det brukes en feed i dynamiske remarketingkampanjer.
  • For at du skal få tilgang til alle annonseformatene våre, må du ta med bilder. Vi anbefaler at du laster opp mange ulike elementer. Da blir det nemlig enklere for Google å optimalisere annonsene dine. Du kan laste opp inntil 15 markedsføringsbilder og fem logoer. Du kan bruke ett bilde som er beskåret til liggende og kvadratisk format, eller to forskjellige bilder med hvert sitt høyde/bredde-forhold. Last opp bildene du vil bruke, hent dem fra nettstedet ditt eller velg noen av gratisbildene fra arkivet vårt. Du kan også velge blant nylig brukte bilder. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for bilder.

Veiledning

Sånn oppretter du responsive bannerannonser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bannerkampanjer i Rapporteringsvisninger-raden øverst.
    Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
    Klikk på Annonser og elementer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg Responsiv bannerannonse.
  4. Velg en annonsegruppe. Hvis du vil at dynamisk remarketing skal støttes i de responsive bannerannonsene dine, må du sørge for at annonsegruppen din – eller kampanjen den tilhører – er tilknyttet en feed.
  5. Legg til og lagre bildene dine. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for bilder i responsive bannerannonser.
  6. Oppgi resten av annonseinformasjonen. Du kan opprette flere overskrifter og beskrivelser som skal gjengis i de responsive bannerannonsene. Du kan laste opp flere versjoner av elementene som nevnes nedenfor.
    • En kort overskrift (minst én eller opptil fem overskrifter med maks 30 tegn). Den korte overskriften er den første linjen i annonsen (såfremt du ikke har markedsføringstekst som skal benyttes i dynamiske bannerannonser). Korte overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for korte overskrifter.
    • En lang overskrift (maks 90 tegn).
    • En beskrivelse (minst én eller opptil fem beskrivelser). Med denne beskrivelsen, som er et supplement til overskriften, skal du oppfordre folk til å gjøre bestemte ting.
    • Et bedriftsnavn. Dette er navnet på bedriften eller merkevaren din. Sørg for at bedriftsnavnet er stavet riktig og har rett bruk av små og store bokstaver, for teksten i annonsen er et speilbilde av informasjonen du sender inn.
    • En endelig nettadresse. Dette er nettadressen folk havner på etter at de klikker på annonsen.
    • (Valgfritt) Gå til Alternativer for annonsenettadresse for å legge til sporingsparametere eller egendefinerte parametere i nettadressen.
    • (Valgfritt) Gå til Flere alternativer, og velg Handlingsfremmende tekst. Velg den teksten og det språket du vil bruke i den handlingsfremmende oppfordringen, fra rullegardinmenyene.
    • (Valgfritt for dynamiske responsive annonser) Legg til kampanjetekst (f.eks. «Fri frakt innen to dager») og et prisprefiks. Dette har vist seg å være et nyttig element fordi det kan føre til flere interaksjoner med annonser. Klikk på Flere alternativer hvis du vil bruke markedsføringstekst, merk av i avmerkingsboksen ved siden av «Dynamiske annonser», og legg til markedsføringsteksten.
      Her er noen anbefalte fremgangsmåter for markedsføringstekst:
      • Oppgi spesifikk informasjon om det aktuelle tilbudet. «30 % rabatt på alle skolesaker» er bedre enn «30 % rabatt».
      • Ikke overdriv i tilbudsteksten. Du kan støte fra deg brukere om du BARE BRUKER STORE BOKSTAVER eller har overdreven tegnsetting.
      • Unngå gjentakelser. I markedsføringstekst skal du aldri gjenta merkevarenavnet ditt.
      • Bruk effektive budskap, for eksempel om konkurranser, tilbud i butikken, tidsbegrensede salg eller nye produkter du lanserer.
      • Mange brukere er svært følsomme for prisrelatert tekst. Med salgskampanjer eller prisrelaterte kampanjer oppnår du som regel bedre resultater enn om du bruker bedriftens slagord.
      • Markedsføringstekst er ferskvare og bør ikke benyttes for lenge (f.eks. ikke mer enn seks måneder). Hvis det er noe tekst du alltid vil vise til brukere (f.eks. bedriftens slagord), er en kort overskrift mer passende.
  7. Se en forhåndsvisning av de mest populære størrelsene og annonseformatene til de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive bannerannonser er utviklet for å brukes på stort sett alle annonseplasser i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike utforminger.
  8. Les gjennom flere anbefalte fremgangsmåter for Google Merchant Center-feeder.
  9. Gjennomgå kampanjen din. På «Gjennomgå»-siden kan du se over alle innstillingene du har angitt. Der kan du løse potensielle problemer beskrevet i varsler du mottar. Du kan gjøre dette ved å klikke på Løs problemet i det aktuelle varselet.
  10. Klikk på Lagre.
  11. Vent i minst en uke etter at annonsen er godkjent, før du gjennomgår resultatene. Inntil da er dataene ufullstendige.

Kampanjeutkast

Kampanjer du oppretter, men ikke har publisert, lagres som utkast. Du kan når som helst publisere kampanjeutkast på et senere tidspunkt, så lenge du har løst eventuelle alvorlige problemer som forhindret publisering.

Når du oppretter en ny kampanje, kan du velge å bruke et eksisterende utkast eller starte med blanke ark.

Veiledning:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Ny kampanje-knappen i Oversikt-standardvisningen.
  3. Velg Fortsett å endre et kampanjeutkast.
  4. Gå til utkastmenyen, og klikk på utkastet du vil publisere eller fortsette å jobbe med.

Sånn kan du laste opp dynamiske annonser

Du kan også lage og laste opp dine egne bildeannonser, noe som gir deg bedre kontroll over reklamene i bannerkampanjene dine. Slike annonser opprettes utenfor Google Ads (f.eks. i Google Web Designer) og kan lastes opp til Google Ads i ZIP-filer. Du kan også bruke Google Web Designer til å fastsette regler som tilpasser størrelsen på annonsene dine ut fra hvor de vises i Google Displaynettverk, slik at de blir «responsive». Hvis du knytter disse annonsene sammen med en feed, kan du også bruke dynamisk remarketing.

Krav til bruk av HTML5-annonser

Ikke alle annonsører kan bruke HTML5-annonser. Hvis du ikke har tilgang til slike annonser, kan du sende inn en forespørsel om å få bruke HTML5-formatet. I så fall må kontoen din oppfylle følgende krav:
  • overholdelse av retningslinjene over tid
  • god betalingshistorikk
  • over USD 1000 i samlet forbruk
Du mottar en oppdatering per e-post når forespørselen din er gjennomgått av Google Ads-teamet. I mellomtiden kan du bruke andre alternativer, for eksempel opplastede bildeannonser og responsive annonser.
Hvis du ikke har brukt Google Web Designer før, bør du lese veiledningen for Google Web Designer. Hvis du har litt erfaring med Google Web Designer, kan du bruke malene og den omfattende veiledningen i Rich Media-galleriet. Finn ut mer om opplastede annonser for Displaynettverket.
  1. Hvis du ikke har brukt Google Web Designer før, bør du lese veiledningen for Google Web Designer. Viktig: Du trenger ikke å opprette annonser fra scratch. Hvis du har litt erfaring med Google Web Designer, kan du bruke malene og den omfattende veiledningen i Rich Media-galleriet.
  2. Sørg for at du har knyttet en feed sammen med kampanjen eller annonsegruppen du plasserer annonsene i.
  3. Velg Annonser og utvidelser, og klikk på plussknappen .
  4. Velg Last opp bannerannonser.
  5. Opprett annonsen din ved hjelp av en mal, eller last den opp.
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Når du laster opp en ny egendefinert dynamisk annonse, må du kontrollere at annonsetypen er «dynamisk», og at du har valgt riktig bedriftstype. Bedriftstypen oppgitt i henholdsvis reklamen og kampanjen skal samsvare. Du finner mer informasjon om feeden din under Kampanjeinnstillinger.

I tillegg må du kontrollere at annonsen din er utformet for å vise ett produkt eller flere, men ikke et bestemt, fast antall produkter (f.eks. to eller tre). Dette er fordi Google bare kan garantere at ett eller flere produkter blir vist i forbindelse med dynamisk remarketing.

Oppsettsmerker

Google kan vise oppsettsmerker på relevante produkter for at annonsørene skal oppnå bedre resultater. Disse merkene vises automatisk på grunnlag av produktstatistikk fra feeden, og de kan vises på responsive bannerannonser fra annonsører innen detaljhandel. Her er noen eksempler på mulige oppsettsmerker:

• «Rabatt»-merker kan vises når produkter i Google Merchant Center-feeden nylig er blitt billigere.
  • «Nyhet»-merker kan vises når nye produkter blir lagt til i Google Merchant Center-feeden.
  • «Populær»-merker kan vises for populære varer i Google Merchant Center-feeden.
  • «Salg»-merker kan vises for varer i Google Merchant Center-feeden som har lavere «sale_price» (salgspris) enn «price» (pris).

Google kan eksperimentere med andre typer oppsettstagger for at annonsørene skal kunne oppnå bedre resultater.