Redigera, pausa eller ta bort ett datasegment

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

När du har skapat och testat dina datasegment kan du redigera dem för att vara säker på att dina produkter eller tjänster når rätt målgrupp. Du kan också pausa en annonsgrupp så att den inte inriktar sig på din lista, eller ta bort ett datasegment från en annonsgrupp.

Redigera datasegmentet

Du kan inte redigera de datasegment som skapas automatiskt av Google Ads, men du kan göra ändringar i manuellt skapade datasegment. Du kan till exempel ändra namnet på en lista, ändra ett medlemskaps varaktighet eller stänga datalistan. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger på skärmen.
  3. Klicka på Målgruppshantering under avsnittet Delat bibliotek.
  4. Klicka på Målgruppslistor i sidmenyn till vänster.
  5. Välj målgruppslistan som du vill redigera.
    • Om du vill ändra namnet på datalistan klickar du på pennikonen Redigera.
    • Om du vill ändra medlemskapsstatus enbart för datalistan klickar du på rullgardinsmenyn under kolumnen Medlemskapsstatus och väljer Öppen eller Stängd.
  6. Ändra de övriga datalistalternativen genom att klicka på det blå listnamnet.
  7. Klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger i datalistinformationen och välj Redigera lista.
  8. Här kan du redigera datalistans namn, första storlek, medlemskapets varaktighet, medlemsstatus och beskrivning.
    • Om du vill förhindra att nya webbplatsbesökare läggs till på datalistan kan du stänga den via rullgardinsmenyn i avsnittet Medlemskapsstatus. Om listan är öppen innebär det att Google Ads fortsätter lägga till webbplatsbesökare på datalistan. Om den är stängd läggs inga nya medlemmar till på datalistan.
    • Gör ändringarna och klicka på Spara.

Viktigt att tänka på

• När du redigerar en lista behöver du inte byta ut Google-taggen eller händelsekodavsnittet på din webbplats igen.
  • För dina datasegment i Display-nätverket: Om du ändrar medlemskapets varaktighet tillämpas den nya varaktigheten bara på webbplatsbesökare som läggs till efter ändringen. Befintliga besökare på listan behåller den ursprungliga varaktigheten.
  • För dina datasegment i söknätverket: Om du ändrar medlemskapets varaktighet tillämpas den nya varaktigheten på både befintliga och nya webbplatsbesökare.
  • Datalistor som har skapats i Google Analytics kan bara redigeras i Google Analytics.

Aktivera, pausa eller ta bort dina datasegment från en annonsgrupp eller kampanj

Om du pausar ditt segment förhindras annonsgrupper från att inriktas på segmentet. Nya medlemmar kan dock fortfarande läggas till. Om du tar bort segmentet tas det bort permanent. Båda dessa åtgärder görs på sidan Målgrupper, där du också ställer in målgruppsinriktningen.

Obs! Inriktningsinställningen kan visas som Observation för målgrupper om dina målgrupper är pausade. Den ändras till Inriktning när de har pausats.
  1. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj en annonsgrupp.
  3. Kontrollera att Målgrupper är markerat i blått i den översta sidmenyn.
  4. Klicka på pricken till vänster om målgruppens namn och välj Aktivera eller Pausa.
  5. Ändra flera listor samtidigt genom att markera rutorna till vänster om prickarna. När du har markerat rutorna visas en blå stapel ovanför listan över målgrupper.
  6. Klicka på Redigera i den blå stapeln och välj Aktivera, Pausa eller Ta bort.

Observera att du inte kan ta bort följande segment:

• segment som används
  • segment som har skapats automatiskt av Google Ads
  • segment som används för att generera andra aktiva segment