Om dynamisk remarketing: visa anpassade annonser för webbplats- och appbesökare

Med remarketing kan du visa annonser för personer som tidigare har besökt din webbplats eller använt din mobilapp. Dynamisk remarketing tar detta ett steg längre, så att du kan visa tidigare besökare annonser som innehåller produkter och tjänster som de har visat på din webbplats. Med annonsbudskap som är skräddarsydda för dina målgrupper kan du nå fler potentiella kunder och öka försäljningen genom att tidigare besökare kommer tillbaka till din webbplats eller app och slutför det de påbörjade. Läs om hur du ställer in dynamisk remarketing för dina webbplatsbesökare och dina appanvändare.

Fler anledningar att använda dynamisk remarketing

• Annonser som växer med dina produkter och tjänster: Koppla dynamiska annonser till ditt flöde med produkter och tjänster och kombinera annonserna så att de täcker in hela ditt utbud.
  • Enkla men kraftfulla flöden: Skapa ett grundflöde i något av formaten .csv, .tsv, .xls och .xlsx. Produktrekommendationsmotorn i Google Ads hämtar produkter och tjänster från ditt flöde och väljer den bästa produktmixen för varje annons baserat på popularitet och vad besökarna har visat intresse för på din webbplats.
  • Högpresterande layouter: Google Ads försöker att förutsäga vilken layout för dynamiska annonser som fungerar bäst för personen och placeringen och plattformen där annonsen ska visas.
  • Budoptimering i realtid: Google Ads beräknar det optimala budet för varje exponering med hjälp av Förbättrad CPC och Konverteringsoptimeraren.

Vad du behöver för att komma igång med dynamisk remarketing

Produkt- eller tjänstflöde: Skapa ett flöde som innehåller alla dina produkter eller tjänster, tillsammans med information om varje artikel (unikt id, pris, bild med mera). Uppgifterna hämtas sedan från flödet och läggs in i de dynamiska annonserna. Du laddar upp flödet till avsnittet Företagsinformation i det delade biblioteket, om du inte är detaljhandlare. I så fall laddar du upp du produktflödet till Google Merchant Center.

För webbplatsremarketing – tagga med anpassade parametrar: Lägg till den dynamiska remarketingtaggen med anpassade parametrar på alla sidor på din webbplats. Taggen lägger till dina webbplatsbesökare på remarketinglistor och besökarna kopplas till de unika id för flödesartiklarna de tittade på. Taggen finns i avsnittet Målgrupp i det delade biblioteket. Läs om hur du taggar din webbplats för dynamisk remarketing

Skapa responsiva displayannonser: Responsiva displayannonser är tillgångsbaserade och deras storlek, utseende och format justeras automatiskt så att de passar i tillgängliga annonsutrymmen.

ett exempel på responsiva annonser

Dynamisk prospektering och dynamisk remarketing

Dynamisk prospektering kombinerar information om användarna med produktinformation och visar din bästa produkt vid rätt tillfälle för de personer som troligen är mest intresserade. Till skillnad från dynamisk remarketing, som fokuserar på att ge dig maximalt värde från dina befintliga kunder, används dynamisk prospektering för att värva nya kunder. Denna skillnad gör att dynamisk prospektering är den rekommenderade metoden om du är ny annonsör eller om du inriktar dig på en målgrupp som skiljer sig från din egen förstapartsdata (inräknat dina remarketinglistor).

Så här fungerar dynamisk prospektering

Dynamisk prospektering använder maskininlärning för att fastställa vad potentiella kunder visar intresse för. När systemet vet vad personen vill köpa kombineras denna potentiella köpavsikt med demografisk information, som ålder, kön och hushållsinkomst, för att matcha personen med en produkt i ditt flöde. Produkterna i flödet utvärderas baserat på resultat, relevans och andra faktorer för att funktionen ska kunna beräkna vilka som mest troligt kommer att leda till konverteringar.

Lägga till dynamisk prospektering i en dynamisk remarketingkampanj

1. Logga in på Google Ads och öppna kampanjinställningarna.
  2. Klicka på Fler inställningar.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn under Dynamiska annonser.
    • Inget dataflöde är markerat som standard.
  4. Markera kryssrutan vid Använd ett dataflöde för anpassade annonser.
  5. Välj det aktuella dataflödet på rullgardinsmenyn.
  6. Klicka på Spara.

Obs! Om du vill lägga till inriktning i en kampanj kan du läsa konfigureringsguiden för dynamisk remarketing.

Fallstudier från företag som använder dynamisk remarketing

• Netshoes är en av världens största onlinebutiker för sportutrustning. Med hjälp av dynamisk remarketing kunde de öka sina intäkter med 30–40 % under julhandeln. Läs deras berättelse
  • Sierra Trading Post säljer kläder och utrustning för friluftsliv och träning. Med dynamisk remarketing ökade de antalet konverteringar femfaldigt jämfört med vanliga remarketingkampanjer. Läs deras berättelse