Käytä dynaamista uudelleenmarkkinointia ja näytä sivustosi vierailijoille räätälöityjä mainoksia

Uudelleenmarkkinoinnin ansiosta voit näyttää mainoksia ihmisille, jotka ovat käyneet verkkosivustossasi aikaisemmin tai käyttäneet mobiilisovellustasi. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi vie tämän askeleen pidemmälle, sillä sen ansiosta voit näyttää aiemmille vierailijoille mainoksia, jotka sisältävät tuotteita ja palveluita, joita he katselivat sivustossasi. Yleisöllesi räätälöityjen viestien avulla dynaaminen uudelleenmarkkinointi auttaa saamaan liidejä ja myyntiä tuomalla aikaisemmat vierailijat takaisin sivustoosi suorittamaan aloittamansa asian loppuun.

Muita syitä käyttää dynaamista uudelleenmarkkinointia

• Tuotteisiin tai palveluihin liittyvät mainokset: liitä tuote- tai palvelusyöte dynaamisiin mainoksiin, jolloin mainokset kattavat koko varastosi.
  • Yksinkertaiset mutta tehokkaat syötteet: Luo tavallinen syöte .csv-, .tsv-, .xls- tai .xlsx-muodossa. Google Adsin tuotesuosittelujärjestelmä hakee tuotteita ja palveluita syötteestäsi ja määrittää kullekin mainokselle parhaan tuotteiden yhdistelmän sen mukaan, mitkä tuotteet ovat suosittuja ja mitä vierailija katseli sivustollasi.
  • Tehokkaat asettelut: Google Ads ennustaa, mikä dynaamisen mainoksen asettelu todennäköisesti toimii parhaiten, kun otetaan huomioon käyttäjä ja sijoittelu sekä alusta, jossa mainos näytetään.
  • Reaaliaikainen hintatarjouksen optimointi: Google Ads laskee kullekin näyttökerralle optimaalisen hintatarjouksen tehostetun klikkauskohtaisen hinnan ja konversionoptimointityökalun avulla.

Mitä tarvitset alkuun pääsemiseksi?

Tuote- tai palvelusyöte
Luo syöte, joka sisältää kaikki tuotteesi ja palvelusi, sekä tiedot kustakin nimikkeestä (yksilöllinen tunnus, hinta, kuva ja niin edelleen). Nämä tiedot otetaan syötteestä dynaamisiin mainoksiin. Lähetä syöte Jaetun kirjaston Yritystiedot-osioon, paitsi jos olet vähittäismyyjä. Jos olet jälleenmyyjä, lähetä tuotesyöte Google Kauppiasportaaliin.

Muokatuilla parametreilla varustettu tunniste
Lisää muokatuilla parametreilla varustettu dynaaminen uudelleenmarkkinointitunniste kaikille verkkosivustosi sivuille. Tunniste lisää verkkosivustosi vierailijat uudelleenmarkkinointiluetteloihin ja liittää heihin heidän katselemiensa syötenimikkeiden yksilölliset tunnukset. Löydät tagin jaetun kirjaston Yleisöt-osiosta.

Responsiiviset mainokset
Responsiivisissa mainoksissa käytetään monen kokoisia ja muotoisia asetteluita nykyaikaisille alustoille, mukaan lukien HTML5 mobiililaitteille. Responsiivisia mainoksia voi luoda Mainosgalleriassa.

Dynaaminen asiakashankinta ja dynaaminen uudelleenmarkkinointi

Dynaaminen asiakashankinta tuo yhteen käyttäjää ja tuotetta koskevat tiedot ja näyttää parhaan tuotteesi oikeaan aikaan niille käyttäjille, jotka ovat siitä eniten kiinnostuneita. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi keskittyy mahdollisimman suuren hyödyn saamiseen nykyisistä asiakkaista, kun taas dynaamista asiakashankintaa käytetään uusien käyttäjien hankkimiseen. Tämän takia dynaamista asiakashankintaa kannattaa käyttää, jos olet uusi mainostaja tai jos kohdistat mainoksia yleisölle, joka eroaa omasta ensimmäisen osapuolen datastasi (mukaan lukien uudelleenmarkkinointiluettelot).

Näin se toimii

Dynaaminen asiakashankinta pyrkii koneoppimista hyödyntämällä saamaan käsityksen siitä, mitä potentiaaliset ostajat etsivät. Kun järjestelmä on saanut selville, mitä käyttäjä etsii, se yhdistää käyttäjän mahdollisen aikeen demografisiin tietoihin (kuten ikään, sukupuoleen ja kotitalouden tuloihin) ja etsii syötteestäsi sopivan tuotteen. Syötteesi tuotteet arvioidaan, ja niistä valitaan muun muassa tehokkuuden ja osuvuuden perusteella ne tuotteet, jotka todennäköisimmin kiinnittävät käyttäjän huomion ja johtavat konversioihin.

Dynaamisen asiakashankinnan lisääminen dynaamiseen uudelleenmarkkinointikampanjaan

1. Kirjaudu Google Adsiin ja siirry kampanjan asetuksiin.
  2. Klikkaa Lisäasetukset.
  3. Klikkaa Dynaamiset mainokset ‑kohdan alla olevaa avattavaa valikkoa.
    • Tässä avattavassa valikossa oletusasetuksena on Ei datasyötettä.
  4. Valitse Käytä datasyötettä personoiduille mainoksille ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.
  5. Valitse asianmukainen datasyöte avattavasta valikosta.
  6. Valitse Tallenna.

Huom. Jos haluat lisätä kampanjaan kohdistuksen, lue Määritysopas: Dynaaminen uudelleenmarkkinointi verkossa.

Tarinoita dynaamista uudelleenmarkkinointia käyttäviltä yrityksiltä

• Netshoesin, joka on maailman suurin vain verkossa myyvä urheiluvälineiden ja urheiluvaatteiden vähittäismyyjä, kokonaistuotto kasvoi 30–40 %, kun se käytti dynaamista uudelleenmarkkinointia joulusesongin aikana. Lue sen tarina.
  • Sierra Trading Post, joka on ulkoiluvälineiden ja ulkoiluvaatteiden vähittäismyyntiliike, kasvatti tulostensa määrän viisinkertaiseksi dynaamisella uudelleenmarkkinoinnilla verrattuna tavallisiin uudelleenmarkkinointikampanjoihin. Lue yrityksen tarina.