Dynaaminen uudelleenmarkkinointi: räätälöityjen mainosten kohdistaminen sivuston tai sovelluksen käyttäjille

Uudelleenmarkkinoinnin avulla voit kohdistaa mainoksia asiakkaille, jotka ovat käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet mobiilisovellustasi. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi vie tämän askeleen pidemmälle, sillä sen ansiosta asiakkaat voivat nähdä mainoksia tuotteista ja palveluista, joita he ovat katsoneet aiemmin sivustollasi. Dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa käytetään yleisöllesi räätälöityjä viestejä, jotka voivat saada asiakkaat palaamaan sivustollesi tai sovellukseesi ja tekemään aiemmin kesken jääneen asian loppuun. Näin voit saada enemmän liidejä ja myyntiä. Lue, miten voit ottaa dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöön sivustosi kävijöille tai sovelluksesi käyttäjille.

Sisältö:

Muita syitä käyttää dynaamista uudelleenmarkkinointia

• Tuotteisiin tai palveluihin liittyvät mainokset: Liitä tuote- tai palvelusyöte dynaamisiin mainoksiin, jolloin mainokset kattavat koko tuotevarastosi.
  • Yksinkertaiset mutta tehokkaat syötteet: Luo tavallinen syöte .csv-, .tsv-, .xls- tai .xlsx-muodossa. Google Adsin tuotesuosittelujärjestelmä hakee tuotteita ja palveluita syötteestäsi ja valitsee kullekin mainokselle parhaan tuoteyhdistelmän sen mukaan, mitkä tuotteet ovat suosittuja ja mitä kävijä on katsellut sivustollasi.
  • Hyviä tuloksia tuottavat asettelut: Google Ads ennustaa, mikä dynaamisen mainoksen asettelu todennäköisesti tuottaa parhaat tulokset, kun otetaan huomioon käyttäjä ja sijoittelu sekä alusta, jossa mainos näkyy.

Miten pääset alkuun dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa?

Tuote- tai palvelusyöte: Luo syöte, joka sisältää kaikki tuotteesi tai palvelusi ja niiden tiedot (esim. yksilöllinen tunnus, hinta ja kuva). Nämä tiedot noudetaan syötteestä dynaamisiin mainoksiin. Lähetä syöte jaetun kirjaston Bisnesdata-osioon, paitsi jos olet jälleenmyyjä. Jos olet jälleenmyyjä, lataa tuotesyöte Google Kauppiaskeskukseen.

Sivuston uudelleenmarkkinointia varten tagi, jossa on muokatut parametrit: Lisää kaikille sivustosi sivuille dynaaminen uudelleenmarkkinointitagi, jossa on muokatut parametrit. Tagi lisää sivustosi kävijät uudelleenmarkkinointiluetteloihin ja yhdistää heidät niiden syötekohteiden yksilöllisiin tunnuksiin, joita he ovat katsoneet. Löydät tagin jaetun kirjaston Yleisöt-kohdasta. Lue lisää verkkosivuston taggaamisesta dynaamista uudelleenmarkkinointia varten.

Luo responsiivisia Display-mainoksia: Responsiiviset Display-mainokset ovat elementtipohjaisia mainoksia, joiden koko, ulkoasu ja muoto mukautuvat automaattisesti käytettävissä olevaan mainospaikkaan.

esimerkki Responsiivisista mainoksista

Dynaaminen asiakashankinta ja dynaaminen uudelleenmarkkinointi

Dynaamisessa asiakashankinnassa yhdistetään käyttäjää ja tuotetta koskevat tiedot, jotta paras tuotteesi voi näkyä oikeaan aikaan kiinnostuneimmille käyttäjille. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi keskittyy nykyisen asiakaskunnan mahdollisimman tehokkaaseen hyödyntämiseen, kun taas dynaaminen asiakashankinta on tarkoitettu uusien käyttäjien hankkimiseen. Siksi jälkimmäinen on hyvä valinta, jos olet uusi mainostaja tai haluat kohdistaa mainoksia yleisölle, joka eroaa omista datasegmenteistäsi (esimerkiksi sivustosi kävijöistä tai sovelluksesi käyttäjistä).

Näin dynaaminen asiakashankinta toimii

Dynaamisessa asiakashankinnassa selvitetään koneoppimisen avulla, mitä potentiaaliset ostajat etsivät. Kun järjestelmä on saanut selville, mitä käyttäjä etsii, se yhdistää tätä koskevat tiedot demografisiin tietoihin (esimerkiksi ikään, sukupuoleen ja kotitalouden tuloihin) ja hakee syötteestäsi sopivan tuotteen. Syötteen tuotteista valitaan esimerkiksi tulosten ja relevanssin perusteella ne, jotka todennäköisimmin kiinnittävät käyttäjän huomion ja tuottavat konversioita.

Display-kampanjaan voi lisätä syötteen vain, jos sellaista ei ole lisätty aiemmin. Kampanjan luomisen jälkeen syötteen voi vaihtaa ainoastaan saman yritystyypin syötteeseen.

Dynaamisen asiakashankinnan lisääminen dynaamiseen uudelleenmarkkinointikampanjaan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse muokattava kampanja.
  5. Klikkaa Lisäasetukset.
  6. Klikkaa Dynaamiset mainokset ‑kohdan alla olevaa avattavaa valikkoa.
    • Avattavassa valikossa on oletusasetuksena "Ei datasyötettä".
  7. Valitse Käytä datasyötettä personoiduille mainoksille ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.
  8. Valitse avattavasta valikosta oikea datasyöte.
  9. Klikkaa Tallenna.
Huom. Jos haluat lisätä kampanjaan kohdistuksen, lue Määritysopas: Dynaaminen uudelleenmarkkinointi verkossa.