Omaa dataa varten luodut omat parametrit

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Google‑tagissa on mahdollista käyttää omia parametreja, joiden avulla voit sisällyttää tagiin mitä tahansa muita kuin henkilökohtaisia tunnistetietoja tai arkaluontoisia tietoja. Google‑tagin kautta lähetettyjen tietojen perusteella voit luoda tarkempia datasegmenttejä verkkosivustosi kävijöistä ja sovelluksesi käyttäjistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten käytät omia parametreja Google‑tagin ja ‐luetteloiden kanssa.

Tärkeää: Varmista, että käytössäsi on Google Ads Editor 12.4 tai sitä uudempi versio. Vanhemman version käyttäminen voi aiheuttaa sen, että osa aiemmista URL-osoitteiden ja samanaikaisen seurannan muutoksista poistetaan. Selvitä, mitä Google Ads Editorin versiota käytät.

Näin omat parametrit toimivat

Omat parametrit ovat avain‑arvo‑pareja, joita voidaan käyttää Google‑tagissa, kun halutaan luokitella sivuston käyttäjiä entistä tarkemmin hintatarjousten ja mainosten räätälöimiseksi. Omiin parametreihin lisäämäsi parametrit ja arvot lähetetään tagin välityksellä Google Ads ‑tilillesi, ja ne ovat käytettävissäsi, kun luot omia datasegmenttejä.

Esimerkiksi verkkokauppa voi kerätä tagiin tuotteen hinnan ja sivutyypin (joka osoittaa, miten lähellä ostamista asiakas on) ja luoda näin luettelon asiakkaista, jotka ovat ostaneet jonkin tuotteen tiettyä hintaa kalliimmalla. Tässä tapauksessa verkkokauppa sisällyttäisi Google Ads ‑tagiin seuraavat omat parametrit: arvo (tuotteen hinta) ja sivutyyppi (ostosivu).

Tässä on vakiototeutuksen ja oman toteutuksen vertailu:

Vakiototeutus: Luettelot luodaan verkkosivujen URL-osoitteiden perusteella

• Helpompi ja nopeampi toteuttaa.
  • Voit luoda haluamasi määrän luetteloita, jotka perustuvat vierailtujen sivustojen URL‑osoitteisiin.
  • Sivustosi URL-osoiterakenne rajoittaa luettelomääritystä. Voit määrittää vain omiin URL-osoitteisiisi perustuvia luetteloita.

Yksilöllinen toteutus: Luettelot luodaan omien parametriesi perusteella

• Omien parametrien avulla voit luokitella vierailijoita entistä tarkemmin.
  • Voit luoda haluamasi määrän luetteloita, jotka perustuvat vierailtujen sivustojen URL‑osoitteisiin.
  • Vaatii enemmän teknistä asiantuntemusta ja IT-resursseja.

Näin voit käyttää omia parametreja

Omat parametrit voivat auttaa entistä tarkemman kohdeyleisön tavoittamisessa. Yleisesti ottaen paras käytäntö on kohdistaa mainonta sivuston kaikille kävijöille ja käyttää CPA‑tavoitteen ja tavoitellun mainostuoton Smart Bidding ‑strategioita. Näissä strategioissa optimoinnilla tähdätään konversioiden tai konversioarvon kasvattamiseen käyttäen signaaleja tai omia parametreja, jotka lähetät Google‑tagin kautta. Jos tiedot, joita haluat kerätä sivustosi kävijöistä, eivät vastaa mitään automaattisten hintatarjousten signaaleistamme, voit luoda tietojen keräämiseksi omia parametreja. Tämän jälkeen voit luoda luetteloita kyseisten parametrien pohjalta.

Alla on muutamia esimerkkejä siitä, miten voit luoda tarkemmin määritettyjä luetteloita omien parametrien avulla.

• Jos olet verkkokauppias, tutustu dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöönotto-oppaaseen.
  • Jos ylläpidät matkailusivustoa verkossa, harkitse sellaisten luetteloiden luomista, jotka perustuvat matkan lähtöpaikkaan ja kohteeseen, hotellin sisään‑ ja uloskirjautumispäivään tai matkapakettiin.

Voit määrittää itse, mitä sivustosi vierailijoita koskevia tietoja mainostesi kohdistamisessa hyödynnetään, kunhan ne eivät ole henkilökohtaisia tunnistetietoja. Seuraavassa on esimerkkejä omista parametreista:

Parametri Määritelmä Esimerkkejä
section Sivuston sisältöluokka Taiteet, viihde, lifestyle, uutiset
subsection Sivuston sisällön alaluokka Elokuvat, musiikki, pelit, teatteri
membertype Jäsenen tyyppi Ei jäsen, ilmaisjäsen, premium-jäsen
pagetype Sivun tyyppi Etusivu, tuotesivu, ostoskorisivu, ostosivu
conversiontype Konversiotyyppi Kirjautuminen, palvelun hankkiminen, toimipisteen paikannin, yhteydenotto

Edellisten lisäksi voit lisätä mitä tahansa parametreja, kuten iän tai sukupuolen, käyttämällä merkintää a= tai g=. Et kuitenkaan voi lisätä tietoja, joista käyttäjät voidaan tunnistaa, kuten nimeä tai sähköpostiosoitetta. Et myöskään voi sisällyttää tagiin arkaluontoisia tietoja. Katso lisätietoja kiinnostuksen kohteisiin ja sijaintiin perustuvaa mainontaa koskevasta käytännöstämme.

Huom. Kirjainkoolla ei ole väliä parametrien nimissä ja arvoissa. Jos avattavassa valikossa on samasta parametrista monta versiota, sinun tarvitsee valita niistä vain yksi. Esimerkiksi parametrit firstname ja FirstName toimivat samalla tavalla, joten voit valita niistä kumman tahansa.