Om tilpassede parametre for dine data

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Ikonet Kampagner, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Google-tagget giver dig mulighed for at bruge tilpassede parametre til at medtage eventuelle oplysninger, der ikke er personhenførbare eller følsomme, direkte. Med denne implementering kan du oprette mere avancerede datasegmenter, der består af dine websitebesøgende og appbrugere, baseret på oplysninger, du sender via Google-tagget.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du bruger tilpassede parametre sammen med dit Google-tag og dine lister.

Bemærk! Sørg for at bruge Google Ads Editor 12.4 eller nyere. Hvis du bruger en ældre version, kan det medføre sletning af nogle af de ændringer vedrørende webadresser og Parallel Tracking, du har foretaget tidligere. Find ud af, hvilken Google Ads Editor-version du bruger.

Sådan fungerer tilpassede parametre

Tilpassede parametre er nøgleværdipar, som du kan implementere i Google-tagget for at kategorisere dine websitebesøgende på mere avancerede måder, så du bedre kan skræddersy dine bud og annoncer. De parametre og værdier, som du implementerer i tilpassede parametre, sendes via tagget til din Google Ads-konto, hvor de er tilgængelige, når du opretter dine datasegmenter.

Et eksempel kan være en netbutik, der indsamler produktpriser og sidetypen (som angiver, hvor tæt en kunde er på at købe) i tagget for at oprette en liste over personer, der har købt produkter til over en bestemt pris. I dette tilfælde ville de tilpassede parametre, som onlinebutikken ville medtage i Google Ads, være værdien (produktets pris) og sidetypen (i dette tilfælde købssiden).

Her er en sammenligning af en standardimplementering og en tilpasset implementering af dine data:

Standardimplementering: Opret lister baseret på websideadresser

• Nemmere og hurtigere at implementere
  • Opret så mange lister, du vil, ud fra den besøgte webadresse
  • Listedefinitionen er begrænset af webadressestrukturen på dit website. Du kan kun definere lister ud fra dine webadresser.

Tilpasset implementering: Opret lister, som er baseret på tilpassede parametre

• Mere avanceret kategorisering af de besøgende ved hjælp af tilpassede parametre
  • Opret så mange lister, du vil, ud fra den besøgte webadresse
  • Kræver mere teknisk viden og it-ressourcer

Sådan bruger du tilpassede parametre

Tilpassede parametre er nyttige, hvis du vil nå ud til en mere specifik målgruppe. Generelt er det en optimal løsning at målrette mod alle de besøgende på websitet og bruge Smart Bidding-strategier for mål-CPA og mål-ROAS, som bruger "signaler" eller de tilpassede parametre, som du sender via Google-tagget, til at optimere til konverteringer eller konverteringsværdi. Hvis de oplysninger, du vil indsamle om de besøgende på dit website, ikke matcher nogen af vores signaler til brug i forbindelse med automatisk budgivning, kan du dog indsamle disse oplysninger ved at oprette tilpassede parametre. Derefter kan du oprette lister baseret på disse parametre.

Her er nogle eksempler på, hvordan du kan bruge tilpassede parametre til at opbygge mere avancerede lister:

• Hvis du er onlineforhandler, anbefaler vi, at du læser vores vejledning i implementering af dynamisk remarketing.
  • Hvis du har et onlinerejsebureau, kan du overveje at oprette lister ud fra de steder, som folk rejser fra og til, de datoer, hvor folk tjekker ind og ud, eller de forskellige rejsepakker.

Det er op til dig at afgøre, hvilke ikke personligt identificerbare oplysninger om de besøgende på dit website, der ville være nyttige i målretningen af dine annoncer. Her har du et par eksempler på tilpassede parametre med definitioner og eksempler:

Parameter Definition Eksempler
section Indholdskategori for dit website Kunst, underholdning, livsstil, nyheder
subsection Underkategori for indholdet på dit website Film, musik, spil, teater
membertype Medlemstype Ikke, gratis medlem, betalende medlem
pagetype Sidetype Startside, produkt, indkøbsvogn, køb
conversiontype Konverteringstype Login, tilmelding, Butiksoversigt og Kontakt os

Du kan medtage en hvilken som helst anden parameter, f.eks. alder eller køn ved at bruge henholdsvis "a=" eller "g=", men du må ikke medtage oplysninger, som kan bruges til at identificere de besøgende, f.eks. navn eller mailadresse. Du må heller ikke medtage følsomme oplysninger. Du kan få flere oplysninger i politikken vedrørende interessebaseret og stedbaseret annoncering.

Bemærk! Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i parameternavne og -værdier. Hvis den samme parameter vises flere gange på rullemenuen, behøver du kun at vælge én af forekomsterne. Der skelnes f.eks. ikke mellem "firstname" (fornavn) og "FirstName" (Fornavn), så du behøver kun vælge én af disse parametervarianter.