Om automatisk merking

Automatisk merking er en funksjon du selv må aktivere. Når du har aktivert funksjonen, kan du

• spore konverteringer på nettstedet ditt i alle nettlesere
  • importere konverteringsdata fra Google Analytics til Google Ads samt til andre eksterne kilder, for eksempel CRM-systemet ditt (system for kunderelasjonshåndtering)
  • importere Google Ads-kampanje- og -kostnadsdata til Google Analytics-rapporter
  • importere resultater fra Google Analytics-engasjementsberegninger for nettstedet ditt, for eksempel om fluktfrekvens og gjennomsnittlig varighet av øktene, til Google Ads-rapporter

I denne artikkelen forklarer vi hvordan automatisk merking fungerer, og hvordan du aktiverer denne funksjonen.

Merk: Hvis du fortsatt vil spore Google Ads-trafikk med manuelle tagger, må du tillate at manuell merking (UTM-verdier) kan overstyre den automatiske merkingen. Dette gjør du via områdeinnstillingene i Google Analytics-kontoen din.
I enkelte nettlesere må du bruke automatisk merking for å kunne spore konverteringer.

Gode grunner til å bruke automatisk merking

Automatisk merking er en obligatorisk funksjon. Når du bruker den sammen med konverteringssporing i Google Ads eller Google Analytics, kan du se i hvilken utstrekning klikk på annonsene dine leder til verdifull kundeaktivitet. Dette kan for eksempel være kjøp på nettstedet, telefonsamtaler, nedlasting av apper eller registrering for nyhetsbrev. Oppsettet varierer etter hvilken type konvertering du skal spore. Det første du må gjøre når du skal konfigurere konverteringssporing, er å velge en konverteringskilde, altså hvor konverteringene kommer fra.

Automatisk merking er også obligatorisk for bedrifter som vil spore konverteringer utenfor nettet, for eksempel salg som fant sted i den fysiske butikken som et resultat av den aktuelle annonseringen på nettet.

Sånn fungerer det

Når noen klikker på annonsen din, legger funksjonen til parameteren GCLID (forkortelse for «Google Click Identifier», identifikator for Google-klikk) i de nettadressene brukerne klikker seg videre til. Hvis noen for eksempel klikker på annonsen for www.example.com, blir den endelige nettadressen seende slik ut: www.example.com/?gclid=123xyz. Hvis du har aktivert automatisk merking og har en Google Analytics-tag på nettstedet ditt, lagres GCLID-parameteren i en ny Google Analytics-informasjonskapsel på domenet for nettstedet ditt (finn ut mer om hvordan Google Ads sporer konverteringer på nettsteder).

Noen ganger opprettes GCLID-parameteren i forbindelse med en visning i stedet for et klikk. I så fall brukes den samme GCLID-parameteren hvis en bruker klikker på den samme annonsen igjen. I Klikkresultat-rapporten regnes flere klikk på den samme annonsen av samme bruker som flere klikk på den samme GCLID-raden.

For en liten prosentandel av nettsteder er vilkårlige nettadresseparametere ikke tillatt. Når automatisk merking er aktivert, vises en feilside på slike nettsteder. Kontakt nettredaktøren din for å finne ut om dette gjelder for deg, eller aktivér automatisk merking, og kjør en test ved å klikke på annonsen din. Hvis linken til nettstedet ditt fungerer, kan du bruke automatisk merking. Hvis du får en feilmelding, må du deaktivere automatisk merking i Google Ads-kontoen din. Be så nettredaktøren din om å tillate vilkårlige nettadresseparametere, og aktivér så automatisk merking igjen.

Hvis du bruker viderekoblinger på nettstedet, er det viktig at du også påser at GCLID-parameteren overføres til den endelige landingssiden, så du kan spore konverteringer.

Merk: Når du oppretter en ny konverteringshandling, blir automatisk merking automatisk aktivert med mindre du allerede bruker konverteringssporing via flere kontoer. Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer, må du aktivere automatisk merking manuelt i alle de underordnede kontoene dine. Sånn kan du se om automatisk merking er aktivert

Konfigurer automatisk merking

Automatisk merking er som standard deaktivert. Følg veiledningen nedenfor for å aktivere denne funksjonen. Hvis du ikke kan bruke automatisk merking, kan du importere Google Ads-data til Google Analytics med manuell merking.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i menyen til venstre.
  3. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  4. Klikk på «Automatisk merking»-delen.
  5. For å aktivere automatisk merking merker du av i boksen ved siden av «Merk nettadressen folk klikker seg frem med fra annonsen min».
  6. Klikk på Lagre.