Tietoja automaattisesta taggauksesta

Automaattinen taggaus on ominaisuus, joka on otettava käyttöön, ennen kuin voit

• seurata verkkosivustollasi tapahtuvia konversioita kaikilla selaimilla
  • tuoda Google Adsiin konversiodataa Google Analyticsista sekä muista ulkoisista lähteistä, kuten CRM- eli asiakkuudenhallintajärjestelmästä
  • tuoda Google Adsin kampanja- ja kustannusdataa Google Analyticsin raportteihin
  • tuoda Google Analyticsin sivustoon liittyviä aktivoitumismittareita (kuten välittömän poistumisprosentin ja keskimääräisen istunnon keston) Google Adsin raportteihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten automaattinen taggaus toimii ja miten voit ottaa sen käyttöön.

Huom. Jos haluat jatkaa Google Ads ‑liikenteen seuraamista manuaalisten tagien avulla, sinun on määritettävä Google Analytics ‑tilisi Verkko-omaisuuden asetukset ‑kohdasta, että annat manuaalisen taggauksen (UTM-arvojen) ohittaa automaattisen taggauksen.
Joillakin selaimilla konversioiden seuraaminen edellyttää automaattisen taggauksen käyttöä.

Miksi sitä kannattaa käyttää?

Automaattinen taggaus on tarpeellinen ominaisuus, joka yhdessä Google Adsin konversioseurannan tai Google Analyticsin kanssa auttaa ymmärtämään, kuinka tehokkaasti mainosten klikkaukset johtavat verkkosivustollasi arvokkaaseen toimintaan, kuten ostoksiin, puheluihin, sovellusten latauksiin ja uutiskirjeiden tilauksiin. Asetusten määrittäminen vaihtelee sen mukaan, mitä konversiotyyppiä haluat seurata. Konversioseurannan määrittämisen ensimmäinen vaihe onkin valita konversion lähde eli se, mistä konversiot tulevat.

Automaattisen taggauksen käyttäminen on välttämätöntä yrityksille, jotka haluavat seurata offline-konversioita, kuten online-mainonnan aikaansaamaa kivijalkakaupan myyntiä.

Näin se toimii

Kun mainostasi klikataan, automaattinen taggaus lisää käyttäjän klikkaamaan URL-osoitteeseen lisätietoparametrin nimeltä GCLID. Nimitys tulee englanninkielisistä Googlen klikkaustunnistetta tarkoittavista sanoista Google Click Identifier. Jos käyttäjä esimerkiksi klikkaa sivuston www.example.com mainosta, lopullinen URL-osoite on muodossa www.example.com/?gclid=123xyz. Jos olet ottanut automaattisen taggauksen käyttöön ja verkkosivustollasi on Google Analytics ‑tagi, GCLID-tunniste tallennetaan sivustosi verkkotunnuksen uuteen Google Analytics ‑evästeeseen (lue lisää siitä, miten Google Ads seuraa verkkosivustolla tapahtuvia konversioita).

Joskus GCLID luodaan impression eikä klikkauksen yhteydessä. Jos käyttäjä tällaisessa tapauksessa klikkaa samaa mainosta uudelleen, käytetään samaa GCLID-tunnusta. Jos sama käyttäjä klikkaa monta kertaa samaa mainosta, kyseiset klikkaukset lasketaan klikkausten tehokkuusraportissa useiksi klikkauksiksi samalla GCLID-rivillä.

Joillakin verkkosivustoilla ei sallita mielivaltaisia URL-parametreja. Tällaiset sivustot voivat näyttää virhesivun, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön. Tarkista verkkovastaavaltasi, koskeeko tämä sinua, tai ota automaattinen koodaus käyttöön ja testaa sitä klikkaamalla mainostasi. Jos sivustollesi vievä linkki toimii, voit käyttää automaattista taggausta. Jos saat virheilmoituksen, sinun on poistettava automaattinen taggaus käytöstä Google Ads ‑tililläsi. Pyydä sitten verkkovastaavaasi sallimaan mielivaltaiset URL-parametrit, ennen kuin otat automaattisen taggauksen uudelleen käyttöön.

Jos verkkosivustollasi käytetään uudelleenohjauksia, on myös tärkeää varmistaa, että GCLID välitetään lopulliselle laskeutumissivulle, jotta konversioita voidaan seurata.

Huom. Kun luot uuden konversiotapahtuman, automaattinen taggaus otetaan automaattisesti käyttöön, ellet käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, sinun on otettava automaattinen taggaus käyttöön manuaalisesti jokaisella alatason tilillä. Lue lisää siitä, miten tarkistat, onko automaattinen taggaus käytössä.

Automaattisen taggauksen määrittäminen

Automaattinen taggaus on oletuksena poissa käytöstä. Voit ottaa sen käyttöön seuraamalla alla olevia ohjeita. Jos et voi käyttää automaattista taggausta, voit tuoda Google Ads ‑datan Google Analyticsiin käyttämällä manuaalista taggausta.

1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  3. Valitse sivun yläosasta Tilin asetukset.
  4. Klikkaa Automaattinen taggaus ‑osiota.
  5. Ota automaattinen taggaus käyttöön valitsemalla Merkitse URL-osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.
  6. Valitse Tallenna.