Avainsanojen ja hakuteemojen priorisointi Google Ads ‐tilillä

Mainoksesi voivat näkyä, kun jokin avainsanoistasi tai hakuteemoistasi vastaa käyttäjän hakutermiä Googlessa tai hakukumppanin sivustolla. Lue lisää avainsanojen vastaavuusvaihtoehdoista ja Maksimitulokset-kampanjoiden hakuteemoista (beta).

A chart that explains similar keyword prioritization in Google Ads.

Jos useat samaan verkkotunnukseen kohdistetut avainsanat voivat vastata samaa hakutermiä, ne eivät kilpaile huutokaupassa toisiaan vastaan. Samassa mainosryhmässä voi olla esimerkiksi avainsanat "laskuvarjohyppykurssi" ja "laskuvarjohypyn alkeiskurssi", joista kumpikin voi vastata hakutermiä "laskuvarjohyppy alkeiskurssi". Vain toinen näistä avainsanoista voi käynnistää hakutermiin liittyvän mainoksen. Alla olevassa taulukossa kerrotaan, mitä avainsanoja priorisoidaan huutokaupassa.

Huom. Kun mainos osallistuu huutokauppaan, sitä verrataan muiden mainostajien mainoksiin ja klikkauskohtaiseksi hinnaksi tulee vähimmäissumma, joka ylittää mainossijan kynnysarvot ja jolla voitat mahdollisen seuraavana olevan kilpailijan mainossijan.

Prioriteetti Vastaavuuspiirteet Selitys
1 Tarkan vastaavuuden avainsanat, jotka ovat identtisiä hakutermin kanssa Hakutermin "laskuvarjohyppääjän lupakirja" kanssa identtinen* Hakukampanjan tarkan vastaavuuden avainsana [laskuvarjohyppääjän lupakirja] priorisoidaan verrattuna laajan vastaavuuden avainsanoihin tai lausekeavainsanoihin tai Maksimitulokset-kampanjaan.
2 Lausekeavainsanat ja laajan vastaavuuden avainsanat tai hakuteemat, jotka ovat identtisiä hakutermin kanssa Hakutermin "laskuvarjohyppääjän lupakirja" kanssa identtinen* Maksimitulokset-kampanjan hakuteema "laskuvarjohyppääjän lupakirja" priorisoidaan verrattuna lausekeavainsanaan "laskuvarjohyppääjä". Tässä tapauksessa lausekeavainsana ei ole identtinen hakulausekkeen kanssa.
3 Osuvuus: Tekoälypohjainen avainsanojen priorisointi

Hakutermi "laskuvarjohyppääjän sertifiointi lähellä minua" saattaa vastata useiden mainosryhmien avainsanoja, joista jotkin (esim. "laskuvarjohyppääjän lupakirja") voivat olla osuvampia kuin toiset (esim. "laskuvarjohypyn alkeiskurssit").

Tässä tapauksessa huomioidaan vain kaikkein osuvimpien mainosryhmien avainsanat. Lue lisää siitä, miten tekoälypohjainen avainsanojen priorisointi toimii.

4 Mainossija Jos sinulla on useita hakuavainsanoja tai Maksimitulokset-kampanjoiden hakuteemoja, joilla on sama prioriteetti edellä mainittujen ehtojen perusteella, suurimman prioriteetin saa se mainos- tai elementtiryhmä, jonka avulla mainos saa korkeimman mainossijan.

* "Identtinen" sisältää kirjoitusasultaan korjatut hakutermit, kuten laskuvarjohyppäjän lupakirja, mutta ei monikkomuotoja tai synonyymejä, kuten lupakirja laskuvarjohyppääjille.

Näin tekoälyä käytetään osuvimpien avainsanojen priorisointiin

Jos avainsanasi eivät ole identtisiä hakutermin kanssa, tekoälypohjaisella avainsanojen priorisoinnilla varmistetaan, että vain osuvimpien mainosryhmien avainsanat yhdistetään hakutermeihin. Osuvuus arvioidaan hakutermin merkityksen, mainosryhmän kaikkien avainsanojen ja mainosryhmän laskeutumissivujen perusteella. Huomaa, että tekoälypohjainen avainsanojen priorisointi toimii avainsanoihin perustuvissa Hakukampanjoissa.

Esimerkki

Jos käyttäjä tekee haun termillä "laskuvarjohyppääjän sertifiointi lähellä minua", harkitse seuraavia mainosryhmiä, jotka sisältävät laajan vastaavuuden avainsanoja:

Mainosryhmä "Laskuvarjohyppääjän lupakirja"
  • Avainsanat: Laskuvarjohyppääjän lupakirja, paljonko maksaa laskuvarjohyppääjän lupakirja
  • Laskeutumissivu: Sivu, jolla kerrotaan lupakirjan hakuprosessista
Mainosryhmä "Laskuvarjohypyn jatkokurssit"
  • Avainsanat: Laskuvarjohypyn jatkokurssit lähellä minua, laskuvarjohypyn jatkokurssi oppitunnit
  • Laskeutumissivu: Sivu, jolla kerrotaan laskuvarjohypyn jatkokursseista

Jatkokurssit ja lupakirjat liittyvät merkitykseltään toisiinsa, joten haku "laskuvarjohyppääjän sertifiointi lähellä minua" voi vastata molempia mainosryhmiä laajalla vastaavuudella. Lue lisää avainsanojen vastaavuusvaihtoehdoista.

Tekoälypohjaisessa priorisoinnissa kuitenkin vain mainosryhmä "Laskuvarjohyppääjän lupakirja" osallistuu huutokauppaan, koska "lupakirja" ja "sertifioinnit" liittyvät paljon läheisemmin toisiinsa kuin "kurssit" ja "sertifioinnit".

Huom. Jos hakutermi on “laskuvarjohypyn jatkokurssit lupakirjan saamiseksi”, molempien mainosryhmien avainsanat ovat yhtä osuvia, joten huutokauppaan osallistuu avainsana, jolla on korkeampi mainossija.

Järjestä mainosryhmät teemoittain. Näin selvennät, minkä avainsanan tulisi vastata mitäkin hakua.

Asetusten poikkeukset

Kampanjassa on rajallinen budjetti

Kampanjasi päiväbudjetti voi vaikuttaa siihen, sovelletaanko edellä kuvattuja asetuksia. Jos avainsana on budjettirajoitetussa kampanjassa (eli kampanjan budjetti ei ole tarpeeksi suuri koko mahdollisen kävijämäärän keräämiseksi), avainsana ei voi käynnistää mainosta aina, kun se muutoin olisi sopiva. Tämä estää kampanjan budjettia ylittymästä merkittävästi. Katso vinkit keskimääräisen päiväbudjetin optimointiin.

Oletetaan, että kampanjoiden nimet ovat "Laskuvarjohyppääjän lupakirja" ja "Laskuvarjohypyn jatkokurssit". Laskuvarjohyppääjän lupakirja ‑kampanjassa on tarkan vastaavuuden avainsana [laskuvarjohyppykurssit] ja Laskuvarjohypyn jatkokurssit ‑kampanjassa laajan vastaavuuden avainsana laskuvarjohyppykurssit.

Jos muiden tekijöiden välillä ei ole eroja, Laskuvarjohyppääjän lupakirja ‑kampanjan tarkan vastaavuuden avainsana käynnistää mainoksen, kun joku tekee haun termillä laskuvarjohyppykurssit, koska kyseinen avainsana on asetuksissa ylempänä. Jos taas Laskuvarjohyppääjän lupakirja ‑kampanjassa on rajallinen budjetti, tarkan vastaavuuden avainsana ei pysty aina käynnistämään mainosta. Tämä tarkoittaa, että laajan vastaavuuden avainsana "Laskuvarjohypyn jatkokurssit" ‑kampanjassa saattaa sen sijaan käynnistää mainoksen.

Järjestä mainosryhmät teemoittain, jotta voit selventää sitä, minkä avainsanan tulisi vastata mitäkin hakua.

Jokin hakuavainsanasi tai Maksimitulokset-kampanjasi hakuteema ei voi käynnistää mainosta

Joissain tilanteissa edellä kuvattuja asetuksia ei käytetä, koska avainsana ei voi käynnistää mainosta. Tämä voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Avainsanalla on alhainen hakujen määrä (eli vain vähän tai ei lainkaan hakuhistoriaa Googlessa). Avainsanat, joilla on alhainen hakujen määrä, ovat tilapäisesti ei-aktiivisia, eivätkä ne käynnistä mainoksia. Jos sinulla on tällainen avainsana ja käyttäjä tekee haun sitä vastaavalla hakutermillä, mainoksen käynnistää jokin toinen avainsana. Näin käy, vaikka edellä kuvattujen asetusten mukaan mainoksen olisi pitänyt käynnistyä kyseisellä vähän haetulla avainsanalla.
  • Kaikki mainosryhmän mainosaineistot tai laskeutumissivut on hylätty.
  • Kampanjan tai mainosryhmän kaikki kohdistusehdot eivät täyty. Jos esimerkiksi sopivan avainsanan sisältävä mainosryhmä on kohdistettu tiettyyn sijaintiin eikä käyttäjä, jonka hakutermi vastaa kyseistä avainsanaa, ole kyseisessä sijainnissa, avainsana ei voi käynnistää mainosta.

Mainosmuoto ei kilpaile hakuavainsanojen tai Maksimitulokset-kampanjoiden hakuteemojen kanssa

Yllä kuvatut säännöt eivät koske Shopping-kampanjoita tai Googlen mainosinventaarin muita osia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vaikka tilillä olisi tarkan vastaavuuden avainsana, joka on identtinen hakutermin kanssa, kyseisen avainsanan käynnistämän mainoksen yhteydessä voi näkyä myös Shopping-mainos.

Avainsanat, Dynaamiset hakumainokset ja Maksimitulokset-kampanjoiden mainokset

Dynaamisiin hakumainoksiin ja Maksimitulokset-kampanjoiden mainoksiin, joissa ei ole hakuteemoja, sovelletaan samoja asetuksia kuin avainsanoihin, jotka eivät vastaa tarkalleen hakutermiä. Jos avainsana ei ole identtinen hakutermin kanssa, Dynaamiset hakumainokset ja Maksimitulokset-kampanjoiden mainokset valitaan korkeimman mainossijan perusteella tilin muihin hakuavainsanoihin verrattuna. Näitä mainoksia koskevat myös samat asetusten poikkeukset.

Maksimitulokset-kampanjoiden hakuteemoilla on sama prioriteetti kuin Hakukampanjoiden lausekeavainsanoilla ja laajan vastaavuuden avainsanoilla.

Lue lisää Dynaamisista hakumainoksista ja Maksimitulokset-kampanjoista.