Om tilsvarende søgeord på en Google Ads-konto

Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist, når et af dine søgeord matcher en brugers søgeterm på Google eller et af vores søgepartneres websites.

Inden for samme konto kan der imidlertid være flere søgeord, som minder om hinanden eller har samme betydning, og som muligvis alle matcher en bestemt søgeterm. Hvis du f.eks. har søgeordene "kurser for blikkenslagere" og "undervisning for blikkenslagere" i samme annoncegruppe, kan de begge matche søgetermen "undervisning og kurser for blikkenslagere". Det er dog kun ét af disse søgeord, der kan aktivere visning af en annonce for søgetermen.

Denne artikel forklarer, hvad der sker, når din konto har flere søgeord, som kan matche den samme søgeterm fra en individuel annoncegruppe eller fra forskellige annoncegrupper på den samme konto.

Bemærk! Hvis flere søgeord, der er målrettet mod det samme domæne, er kvalificerede til at matche samme søgeterm, konkurrerer de ikke med hinanden på auktionen. Det nedenfor anførte sæt præferencer er afgørende for, hvilket søgeord der sikrer, at en annonce deltager i en bestemt annonceauktion. Når annoncen deltager i en auktion, sammenlignes den med annoncer fra andre annoncører, og din pris pr. klik er den mindstepris, der er påkrævet for at undgå grænserne for annoncerangering og slå annoncerangeringen for de konkurrenter, der rangerer lige under dig (hvis der er nogen).

Sådan udvælges søgeord

Hvis din konto indeholder flere søgeord, der kan matche en bestemt søgeterm, bruges nedenstående præferencer til at afgøre, hvilket søgeord der sikrer, at en annonce deltager i en auktion.

1. Et eksakt matchende søgeord, der er identisk med søgetermen

Hvis du har et eksakt matchende søgeord, der er identisk med søgetermen, foretrækkes dette søgeord med henblik på at aktivere en annonce. Det gælder også, hvis din konto indeholder andre søgeord, der minder om søgetermen.

Eksempel: Lad os antage, at søgetermen er "blikkenslagerkursus", og at din konto indeholder både de eksakt matchende søgeord [blikkenslagerkursus] og [undervisning for blikkenslagere] samt det sætningsmatchede søgeord "blikkenslagerkursus". I dette eksempel foretrækkes det eksakt matchende søgeord [blikkenslagerkursus], da det er et eksakt match, og det er identisk med søgetermen "blikkenslagerkursus".

2. Et eksakt matchende søgeord, der er identisk med den korrekt stavede søgeterm

Hvis et eksakt matchende søgeord på din konto er identisk med den korrekt stavede søgeterm, foretrækkes dette søgeord. Søgetermer, der er stavet korrekt, kan typisk identificeres, hvis siden med Google-søgeresultater tilbyder "Viser resultater for" med den korrekt stavede term.

Bemærk! Selvom din konto indeholder bredt matchende søgeord og sætningsmatchede søgeord, der er identiske med den søgeterm, der er stavet forkert, foretrækkes det eksakt matchende søgeord stadig.
Hvis søgetermen for eksempel er "blikenslagere", og din konto indeholder det eksakt matchende søgeord [blikkenslagere] og det bredt matchende søgeord "blikenslagere", så foretrækkes det eksakt matchende søgeord, selvom der er et bredt matchende søgeord, som matcher forespørgslen nøjagtigt.

3. Et udtryk eller et bredt matchende søgeord, der er identisk med søgetermen

Hvis du har et ikke-eksakt matchende søgeord, der er identisk med søgetermen, foretrækkes dette søgeord med henblik på at aktivere en annonce. Det gælder også, hvis din konto indeholder andre søgeord, der minder om søgetermen. Hvis du både har en sætningsmatchversion og en bredt matchende version af det samme søgeord, bruger vi søgeordet med den højeste annoncerangering.

Lad os f.eks. sige, at søgetermen er "blikkenslagerkursus", og din konto indeholder det eksakt matchende søgeord [blikkenslageruddannelseskursus] og det sætningsmatchede søgeord "blikkenslagerkursus", men det indeholder ikke det eksakt matchende søgeord [blikkenslagerkursus]. I dette eksempel foretrækkes det sætningsmatchede søgeord "blikkenslagerkursus", fordi det er identisk med søgetermen "blikkenslagerkursus", og der ikke er et eksakt matchende søgeord, der er identisk med enten søgetermen eller den korrekt stavede version.

4. Et udtryk eller et bredt matchende søgeord, der er identisk med den korrekt stavede søgeterm

Hvis du har et ikke-eksakt matchende søgeord, der er identisk med søgetermen, foretrækkes dette søgeord med henblik på at aktivere en annonce. Det gælder også, hvis din konto indeholder andre søgeord, der minder om søgetermen. Hvis du både har en sætningsmatchversion og en bredt matchende version af det samme søgeord, bruger vi søgeordet med den højeste annoncerangering.

Lad os f.eks. sige, at søgetermen er "blikenslagerkursus", og din konto indeholder det eksakt matchende søgeord [blikkenslageruddannelseskursus] og det bredt matchende søgeord blikkenslagerkursus, men det indeholder ikke eksakt matchende søgeord [blikenslagerkursus] eller [blikkenslagerkursus]. I dette eksempel foretrækkes det bredt matchende søgeord "blikkenslagerkursus", fordi det er identisk med den korrekt stavede version af søgetermen "blikenslagerkursus". I dette tilfælde er der ikke et eksakt matchende søgeord, der er identisk med enten søgetermen eller dets stavekontrol, og der er ikke et andet søgeord, der er identisk med søgetermen.

5. Et søgeord med den bedste kombination af relevans og annoncerangering

Hvis du har flere søgeord, der er kvalificerede til at matche, og ingen af dem er identiske, vil det mest relevante søgeord aktivere en annonce. Når du tidligere havde flere søgeord, som var kvalificerede til at matche, og ingen af dem var identiske med søgningen, ville din annoncerangering være afgørende for, hvilket søgeord der blev vist. Nu tager vi højde for signaler for relevans ud over annoncerangeringen, når vi afgør, hvilket søgeord der er valgt. Relevansen fastslås ud fra søgetermens betydning, betydningen af alle søgeordene i annoncegruppen og landingssiderne i annoncegruppen.

Hvis bredt matchende søgeord er kvalificerede til matchning, er det kun relevante bredt matchende søgeord fra de mest relevante annoncegrupper, der vælges. Derefter bruger vi annoncerangeringen til at fastslå, hvilket søgeord der skal vælges blandt de resterende søgeord med lignende relevans. Dette omfatter sætningsmatchede og eksakt matchende søgeord, der er kvalificerede til matchning.

Undtagelse fra præferencerne

En kampagne er begrænset af budgettet

Din kampagnes daglige budget kan påvirke, om præferencerne herover anvendes. Hvis et søgeord befinder sig i en kampagne med et begrænset budget, og kampagnens budget ikke er højt nok til at opsamle al trafikken, er søgeordet ikke altid i stand til at udløse en annonce, selvom det ellers kunne gøre det. Det er med til at forhindre, at kampagnen overskrider budgettet. Få flere oplysninger om, hvordan du kan undgå et opbrugt gennemsnitligt dagligt budget

Lad os sige, at dine kampagner hedder "Tilstoppede afløb" og "Defekt vandvarmer". I kampagnen "Tilstoppede afløb" har du det eksakt matchende søgeord blikkenslager, og i kampagnen "Defekt vandvarmer" har du det bredt matchende søgeord blikkenslager.

Alt andet lige aktiverer det eksakt matchende søgeord i din kampagne "Tilstoppede afløb" visning af en annonce, når nogen søger efter termen blikkenslager, fordi den har en højere præference. Men hvis kampagnen "Tilstoppede afløb" er budgetbegrænset, kan det eksakt matchende søgeord i denne kampagne sommetider ikke aktivere en annonce. Det betyder, at det bredt matchede søgeord i kampagnen "Defekt vandvarmer" kan aktivere visning af en annonce i stedet.

Et af dine søgeord er ikke kvalificeret til at aktivere en annonce

Der kan være tilfælde, hvor ovennævnte præferencer ikke anvendes, fordi et søgeord ikke er kvalificeret til at aktivere visning af en annonce. Nogle af grundene kan være:

• Et søgeord har en lav søgevolumenstatus. Det er søgeord med meget begrænset eller slet ingen søgehistorik på Google, der får tildelt denne status. Søgeord med denne status er midlertidigt inaktive og aktiverer altså ikke visning af annoncer. Hvis du har et søgeord med lav søgevolumen, er det et andet søgeord, der aktiverer visning af en annonce for en matchende søgeterm, selvom det i henhold til ovennævnte præferencer burde have været dit søgeord med lav søgevolumen, der aktiverede visning af annoncen.
  • Alt annoncemateriale til eller alle landingssider for annoncerne i annoncegruppen bliver afvist.
  • Det er ikke alle kampagne- eller annoncegruppemålretninger, der opfyldes. Hvis en annoncegruppe med et kvalificeret søgeord f.eks. er målrettet mod et bestemt sted, og brugerens søgeterm, der matcher det pågældende søgeord, ikke er på det pågældende sted, kan søgeordet ikke vises.

Søgeord, Dynamiske søgeannoncer og Maksimal effektivitet

Dynamiske søgeannoncer og annoncer til Maksimal effektivitet svarer til søgeord, der ikke matcher søgetermen eller den staverettede søgeterm for valget af søgeterm. Det betyder, at hvis et søgeord ikke foretrækkes på baggrund af ovenstående regler, vælges dynamiske søgeannoncer og annoncer til Maksimal effektivitet baseret på den højeste annoncerangering i forhold til andre søgeord på kontoen. De samme undtagelser som præferencer gælder. Du kan læse mere om Dynamiske søgeannoncer og Maksimal effektivitet.