Om tilsvarende søgeord på en Google Ads-konto

Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist, når et af dine søgeord matcher en brugers søgeterm på Google eller et af vores søgepartneres websites.

Inden for samme konto kan der imidlertid være flere søgeord, som minder om hinanden eller har samme betydning, og som muligvis alle matcher en bestemt søgeterm. Hvis du f.eks. har søgeordene kurser for blikkenslagere og undervisning for blikkenslagere i samme annoncegruppe, kan de begge matche søgetermen undervisning og kurser for blikkenslagere. Det er dog kun ét af disse søgeord, der kan aktivere visning af en annonce for søgetermen.

Denne artikel forklarer, hvad der sker, når din konto har flere søgeord, som kan matche den samme søgeterm fra en individuel annoncegruppe eller fra forskellige annoncegrupper på den samme konto.

Bemærk! Hvis flere søgeord fra samme konto er kvalificerede til at matche den samme søgeterm, konkurrerer de ikke mod hinanden i auktionen. Det nedenfor anførte sæt præferencer er afgørende for, hvilket søgeord der sikrer, at en annonce deltager i en bestemt annonceauktion. Når annoncen deltager i en auktion, sammenlignes den med annoncer fra andre annoncører, og din pris pr. klik er den mindstepris, der er påkrævet for at undgå grænserne for annoncerangering og slå annoncerangeringen for de konkurrenter, der rangerer lige under dig (hvis der er nogen).

Sådan udvælges søgeord

Hvis din konto indeholder flere søgeord, der kan matche en bestemt søgeterm, bruges nedenstående præferencer til at afgøre, hvilket søgeord der sikrer, at en annonce deltager i en auktion.

1. Et eksakt matchende søgeord, der er identisk med søgetermen

Hvis du har et eksakt matchende søgeord, der er identisk med søgetermen, foretrækkes dette søgeord med henblik på at aktivere en annonce. Det gælder også, hvis din konto indeholder andre søgeord, der minder om søgetermen.

Eksempel: Lad os antage, at søgetermen er blikkenslagerkursus og din konto indeholder både de eksakt matchende søgeord [blikkenslagerkursus] og [undervisning for blikkenslagere] samt det sætningsmatchede søgeord "blikkenslagerkursus". I dette eksempel deltager det eksakt matchende søgeord [blikkenslagerkursus], da det er et eksakt match, og det er identisk med søgetermen blikkenslagerkursus.

2. Et eksakt matchende søgeord, der er identisk med den korrekt stavede søgeterm

Hvis et eksakt matchende søgeord på din konto er identisk med den korrekt stavede søgeterm, foretrækkes dette søgeord. Søgetermer, der er stavet korrekt, kan typisk identificeres, hvis siden med Google-søgeresultater tilbyder "Viser resultater for" med den korrekt stavede term.

Bemærk! Selvom din konto indeholder bredt matchende søgeord og sætningsmatchede søgeord, der er identiske med den søgeterm, der er stavet forkert, foretrækkes det eksakt matchende søgeord stadig.
Eksempel
Hvis søgetermen er blikenslager, og din konto indeholder det eksakt matchende søgeord [blikkenslagere] og det bredt matchende søgeord blikenslager, så foretrækkes det eksakt matchende søgeord matcher søgeord, selvom der er et bredt matchende søgeord, som matcher forespørgslen nøjagtigt.

3. Det søgeord, der har den højeste annoncerangering

Hvis flere søgeord matcher en søgeterm, er det søgeordet med den højeste annoncerangering, der foretrækkes med henblik på at aktivere visning af en annonce.

Eksempel

Lad os sige, at du har nedenstående søgeord på din konto.

Søgeord Annoncerangering
"blikkenslagerkursus" 1.5
[blikkenslagercertificeringskursus] 1

For søgetermen certificeret blikkenslagerkursus foretrækkes det sætningsmatchede søgeord "blikkenslagerkursus", fordi det har en højere annoncerangering end det eksakt matchende søgeord [blikkenslagercertificeringskursus]. Det eksakt matchende søgeord [blikkenslagercertificeringskursus] foretrækkes ikke, fordi det ikke er et identisk match for søgetermen eller den korrekt stavede søgeterm.

Undtagelse fra præferencerne

En kampagne er begrænset af budgettet

Din kampagnes daglige budget kan have indflydelse på, om præferencerne herover anvendes. Hvis et søgeord befinder sig i en kampagne med et begrænset budget, og kampagnens budget ikke er højt nok til at opsamle al trafikken, er søgeordet ikke altid i stand til at udløse en annonce, selvom det ellers kunne gøre det. Det er med til at forhindre, at kampagnen overskrider budgettet. Få flere oplysninger om, hvordan du kan undgå et opbrugt gennemsnitligt dagligt budget

Eksempel

Lad os sige, at dine kampagner hedder "Tilstoppede afløb" og "Defekt vandvarmer". I kampagnen "Tilstoppede afløb" har du det eksakt matchende søgeord blikkenslager, og i kampagnen "Defekt vandvarmer" har du det bredt matchende søgeord blikkenslager.

Alt andet lige aktiverer det eksakt matchende søgeord i din kampagne "Tilstoppede afløb" visning af en annonce, når nogen søger efter termen blikkenslager, fordi den har en højere præference. Men hvis kampagnen "Tilstoppede afløb" er budgetbegrænset, kan det eksakt matchende søgeord i denne kampagne sommetider ikke aktivere en annonce. Det betyder, at det bredt matchede søgeord i kampagnen "Defekt vandvarmer" kan aktivere visning af en annonce i stedet.

Et af dine søgeord er ikke kvalificeret til at aktivere en annonce

Der kan være tilfælde, hvor ovennævnte præferencer ikke anvendes, fordi et søgeord ikke er kvalificeret til at aktivere visning af en annonce. Nogle af grundene kan være:

• Et søgeord har en lav søgevolumenstatus. Det er søgeord med meget begrænset eller slet ingen søgehistorik på Google, der får tildelt denne status. Søgeord med denne status er midlertidigt inaktive og udløser ikke visning af annoncer. Hvis du har et søgeord med lav søgevolumenstatus, er det et andet søgeord, der aktiverer visning af en annonce for en matchende søgeterm, selvom det i henhold til ovennævnte præferencer burde have været dit søgeord med lav søgevolumenstatus, der aktiverer visning af annoncen.
  • Alle annoncematerialer og/eller landingssider for annoncegruppen afvises.
  • Det er ikke alle kampagne- eller annoncegruppemålretninger, der opfyldes. Hvis en annoncegruppe med et kvalificeret søgeord f.eks. er målrettet mod et bestemt sted, og brugerens søgeterm, der matcher dette søgeord, ikke findes i den pågældende placering, kan søgeordet ikke vises.

Søgeord og dynamiske søgeannoncer

Dynamiske søgeannoncer svarer til ikke-eksakt matchende søgeord til valget af foretrukket. Det betyder, at hvis et eksakt matchende søgeord ikke foretrækkes på baggrund af ovenstående regler, vælges dynamiske søgeannoncer baseret på den højeste annoncerangering i forhold til andre ikke-eksakt matchende søgeord på kontoen. De samme undtagelser som præferencer gælder. Få flere oplysninger om dynamiske søgeannoncer.