Om brug af søgeord, der minder om hinanden, i samme annoncegruppe

Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist, når et af dine søgeord matcher en persons søgeterm på Google eller et af vores søgepartneres websites.

Inden for en annoncegruppe kan der imidlertid være flere søgeord, som minder om hinanden eller har samme betydning, og som muligvis alle matcher en bestemt søgeterm. Hvis du f.eks. har søgeordene kurser for blikkenslagere og undervisning for blikkenslagere i samme annoncegruppe, kan de begge matche søgetermen undervisning og kurser for blikkenslagere. Det er dog kun ét af disse søgeord, der kan udløse visning af en annonce for søgetermen.

I denne artikel kan du læse om, hvad der sker, hvis din annoncegruppe indeholder flere søgeord, der kan matche den samme søgeterm. Du kan også læse mere om, hvad der sker, hvis du har søgeord, der minder om hinanden, i forskellige annoncegrupper.

Bemærk!

Det faktum, at du har flere søgeord, som kan matche samme søgeterm, bør under ingen omstændigheder medføre, at dine omkostninger stiger. Det nedenfor anførte sæt præferencer er afgørende for, hvilket søgeord der sikrer, at en annonce deltager i en bestemt annonceauktion. Når annoncen deltager i en auktion, sammenlignes den med annoncer fra andre annoncører, og din pris pr. klik er den mindstepris, der er påkrævet for at undgå grænserne for annoncerangering og slå annoncerangeringen for de konkurrenter, der rangerer lige under dig (hvis der er nogen).

Sådan udvælges søgeord

Hvis din annoncegruppe indeholder flere søgeord, der kan matche en bestemt søgeterm, bruges nedenstående præferencer til at afgøre, hvilket søgeord der sikrer, at en annonce deltager i en auktion. Præferencerne rangeres omtrent i den anførte rækkefølge.

1. Et søgeord, der er identisk med søgetermen

Hvis du har et søgeord, der er identisk med søgetermen, er det dette søgeord, der foretrækkes med henblik på at udløse visning af en annonce. Det gælder også, hvis din annoncegruppe indeholder andre søgeord, der minder om søgetermen.

Eksempel

Lad os sige, at søgetermen er kurser for blikkenslagere, og at din annoncegruppe både indeholder det bredt matchende søgeord kurser for blikkenslagere og det sætningsmatchede søgeord blikkenslagere. I dette eksempel foretrækkes det bredt matchende søgeord kurser for blikkenslagere, fordi det er identisk med søgetermen kurser for blikkenslagere.

2. Et eksakt matchende søgeord, når søgeordene er identiske

Hvis du har flere identiske søgeord, foretrækkes det eksakt matchende søgeord med henblik på at udløse visning af en annonce.

Eksempel

Hvis søgetermen er blikkenslager, og din annoncegruppe både indeholder det bredt matchende søgeord blikkenslager og det eksakt matchende søgeord blikkenslager, foretrækkes det eksakt matchende søgeord.

3. Det søgeord, der har den højeste annoncerangering

Hvis flere søgeord i din annoncegruppe matcher en søgeterm, er det søgeordet med den højeste annoncerangering, der foretrækkes med henblik på at udløse visning af en annonce.

Eksempel

Lad os sige, at du har nedenstående søgeord i samme annoncegruppe.

Søgeord Annoncerangering
    blikkenslagerkursus 1,5
    blikkenslagercertificeringskursus 1

I dette eksempel foretrækkes søgeordet blikkenslagerkursus, fordi det har en højere annoncerangering.

Undtagelse fra præferencerne

Der er et søgeord med højere kvalitetsresultat og annoncerangering

I sjældne tilfælde kan der være undtagelser til ovennævnte præferencer, når det foretrukne søgeord har en lav annoncerangering og ikke er kvalificeret til at blive vist. I det tilfælde vil et søgeord med højere annoncerangering blive brugt. Husk! Annoncerangeringen beregnes, hver gang et søgeord matcher en søgeterm og din annonce deltager i en annonceauktion.

Et af dine søgeord har en lav søgevolumenstatus

Der kan være tilfælde, hvor ovennævnte præferencer ikke anvendes, fordi et søgeord har fået tildelt en lav søgevolumenstatus. Det er søgeord med meget begrænset eller slet ingen søgehistorik på Google, der får tildelt denne status. Søgeord med denne status er midlertidigt inaktive og udløser ikke visning af annoncer. Hvis du har et søgeord med lav søgevolumenstatus, er det et andet søgeord, der udløser visning af en annonce for en matchende søgeterm, selvom det i henhold til ovennævnte præferencer burde have været dit søgeord med lav søgevolumenstatus, der udløste visning af annoncen.

Der er en stor mængde matchende søgeord

Hvis din konto har hundredvis af matchende søgeord, ignorerer vi automatisk nogle af dubletterne. Derefter anvender vi ovenstående præferencer.

Eksempel

Lad os forestille os, at du kopierer en annoncegruppe 5.000 gange, og du nu har 5.000 forekomster af søgeordet "blikkenslager" på din konto. Når en bruger søger efter "blikkenslager", reducerer vi antallet af matchende søgeord i stedet for at behandle alle 5.000 forekomster. Derefter bruger vi ovenstående sæt af præferencer.

Bemærk!

Brug værktøjet Find søgeordsdubletter i Google Ads Editor til at kontrollere, om du har flere identiske søgeord på din konto. Google Ads Editor er et Google Ads-kontostyringsprogram, du kan downloade gratis. Få flere oplysninger om Google Ads Editor.