Sobre la priorització de paraules clau i temes de cerca en un compte de Google Ads

Els vostres anuncis són aptes per mostrar-se quan una de les paraules clau o un dels temes de cerca que heu definit concorda amb el terme de cerca d'un usuari a Google o en llocs web de partners de cerca. Obteniu més informació sobre les opcions de concordança de paraules clau i sobre els temes de cerca a les campanyes Màxim rendiment (beta).

A chart that explains similar keyword prioritization in Google Ads.

Si diverses paraules clau que segmenten pel mateix domini són aptes per concordar amb el mateix terme de cerca, no competeixen entre si a la subhasta. Per exemple, podeu tenir les paraules clau "curs de caiguda lliure" i "curs de formació de caiguda lliure" al mateix grup d'anuncis i que totes dues concordin amb el terme de cerca "curs de formació per a caiguda lliure". Només una d'aquestes paraules clau pot activar un anunci per al terme de cerca. La taula següent explica quines paraules clau tenen prioritat per entrar a la subhasta.

Nota: un cop l'anunci participa en la subhasta, es compara amb els anuncis d'altres anunciants. El cost per clic és l'import mínim necessari per arribar als llindars de rànquing d'anunci i superar el rànquing d'anunci del competidor que teniu just a sota (si n'hi ha cap).

Prioritat Característiques de concordança Explicació
1 Paraules clau de concordança exacta que són idèntiques al terme de cerca Per al terme de cerca "llicència de paracaigudisme", es dona prioritat a la paraula clau exacta idèntica* [llicència de paracaigudisme] de la campanya de cerca per sobre de qualsevol altra paraula clau de concordança ampla o de frase, o bé d'una campanya Màxim rendiment.
2 Paraules clau de concordança ampla i de frase o temes de cerca que són idèntics al terme de cerca Per al terme de cerca "llicència de paracaigudisme", es prioritza el tema de cerca idèntic* de Màxim rendiment "llicència de paracaigudisme" sobre la paraula clau de frase "paracaigudisme". En aquest cas, la paraula clau de frase no és idèntica a la consulta.
3 Rellevància: priorització de paraules clau basada en la intel·ligència artificial (IA)

El terme de cerca "certificacions de paracaigudisme a prop meu" pot concordar amb les paraules clau de diversos grups d'anuncis, alguns dels quals poden ser més rellevants, com ara "llicència de paracaigudisme", i d'altres, menys rellevants, com ara "cursos de paracaigudisme per a principiants".

En aquest cas, només es tenen en compte les paraules clau dels grups d'anuncis més rellevants. Obteniu més informació sobre com funciona la priorització de paraules clau basada en la IA.

4 Rànquing d'anunci Si teniu diverses paraules clau de cerca o temes de cerca de Màxim rendiment que tenen la mateixa prioritat segons els criteris anteriors, es prioritzarà el grup d'anuncis o de recursos que generi l'anunci amb el rànquing d'anunci més alt.

* "Idèntic/a" inclou els termes de cerca amb els errors ortogràfics corregits, com ara llicència de paracaidisme, però no inclou els plurals ni els sinònims, com ara llicència per a paracaigudisme.

Com s'utilitza la IA per prioritzar les paraules clau més rellevants

Si les paraules clau no són idèntiques al terme de cerca, la priorització de paraules clau basada en la IA assegura que només les paraules clau dels grups d'anuncis més rellevants concordin amb el terme de cerca. La rellevància es determina pel significat del terme de cerca, totes les paraules clau d'un grup d'anuncis i les pàgines de destinació del grup d'anuncis. Tingueu en compte que la priorització de paraules clau basada en la IA funciona a les campanyes de cerca basades en paraules clau.

Exemple

En el cas d'un usuari que cerqui "certificats de paracaigudisme a prop meu", us recomanem els grups d'anuncis següents, que contenen paraules clau de concordança ampla:

Grup d'anuncis "Llicència de paracaigudisme"
  • Paraules clau: llicència de paracaigudisme, quant costa una llicència de paracaigudisme.
  • Pàgina de destinació: pàgina específica que descriu el procés d'obtenció de la llicència.
Grup d'anuncis "Cursos avançats de paracaigudisme"
  • Paraules clau: cursos avançats de paracaigudisme a prop meu, classes de paracaigudisme avançades.
  • Pàgina de destinació: pàgina específica dels cursos avançats.

Com que tant els cursos avançats com les llicències tenen una intenció relacionada, la cerca de "certificacions de paracaigudisme a prop meu" pot concordar amb tots dos grups d'anuncis en aplicar la concordança ampla. Obteniu més informació sobre les opcions de concordança de paraules clau.

Ara bé, segons la priorització basada en la IA, només el grup d'anuncis "Llicència de paracaigudisme" participa en la subhasta perquè "llicència" i "certificacions" estan força més relacionades que "cursos" i "certificacions".

Tingueu present que, per a una cerca com "cursos avançats de paracaigudisme per obtenir la llicència", les paraules clau dels dos grups d'anuncis tenen una rellevància similar, de manera que la paraula clau amb el rànquing d'anunci més alt participa en la subhasta.

Estructureu els grups d'anuncis temàticament per aclarir quina paraula clau ha de concordar amb una cerca determinada.

Excepcions a les preferències

Una campanya està limitada per pressupost

El pressupost diari de la campanya pot influir en el fet que s'apliquin les preferències anteriors. Si una paraula clau forma part d'una campanya limitada per pressupost (és a dir, amb un pressupost que no és prou alt per acumular tot el trànsit possible), la paraula clau no sempre podrà activar un anunci, encara que pogués fer-ho si hi hagués prou pressupost. D'aquesta manera, s'evita que la campanya superi massa el pressupost. Obteniu més informació sobre consells per optimitzar un pressupost diari mitjà.

Per exemple, suposem que les vostres campanyes s'anomenen "Llicència de paracaigudisme" i "Cursos avançats de paracaigudisme". A la campanya "Llicència de paracaigudisme", teniu la paraula clau de concordança exacta [cursos de paracaigudisme]; i a la campanya "Cursos avançats de paracaigudisme", teniu la paraula clau de concordança ampla cursos de paracaigudisme.

Si tota la resta fos igual, la paraula clau de concordança exacta de la campanya "Llicència de paracaigudisme" activaria la publicació d'un anunci quan algú cerqués el terme cursos de paracaigudisme, ja que té una preferència més alta. Tanmateix, si la campanya "Llicència de paracaigudisme" està restringida per pressupost, és possible que, de vegades, la paraula clau de concordança exacta d'aquesta campanya no pugui activar un anunci. En aquests casos, la paraula clau de concordança ampla de la campanya "Cursos avançats de paracaigudisme" podria activar un anunci en lloc de la de l'altra campanya.

Estructureu els grups d'anuncis temàticament per aclarir quina paraula clau ha de concordar amb una cerca determinada.

Una de les paraules clau de cerca o un dels temes de cerca de Màxim rendiment no són aptes per activar un anunci

De vegades, pot ser que les preferències anteriors no s'apliquin perquè una paraula clau no és apta per activar un anunci. Aquests són alguns dels motius pels quals pot no ser apta:

• Una paraula clau té l'estat Volum de cerques baix. Es tracta d'un estat que es dona a una paraula clau amb un historial de cerques molt curt o inexistent a Google. Les paraules clau amb aquest estat estan inactives temporalment i no activen anuncis. Per tant, malgrat que segons les preferències anteriors la paraula clau amb un volum de cerques baix és la que hauria d'activar l'anunci per a un terme de cerca coincident, veureu que la paraula clau que activarà l'anunci serà una altra.
  • S'han rebutjat totes les creativitats o les pàgines de destinació del grup d'anuncis.
  • No s'han complert tots els criteris de segmentació de la campanya o del grup d'anuncis. Per exemple, si un grup d'anuncis amb una paraula clau apta està segmentat per una ubicació específica i el terme de cerca de l'usuari que concorda amb aquesta paraula clau no és en aquesta ubicació, la paraula clau no podrà difondre cap anunci.

Un format d'anunci no competeix amb les paraules clau de cerca ni amb els temes de cerca de Màxim rendiment

Les regles de preferència anteriors no s'apliquen a les campanyes de compres ni a altres parts de l'inventari de Google. Per exemple, encara que hi hagi una paraula clau de concordança exacta que sigui idèntica al terme de cerca del compte, pot ser que es continuï mostrant un format d'anunci de compres juntament amb l'anunci per a aquesta paraula clau exacta amb aquest terme de cerca.

Paraules clau, anuncis dinàmics de cerca i Màxim rendiment

Els anuncis dinàmics de cerca i els anuncis Màxim rendiment sense temes de cerca són equivalents a les paraules clau que no concorden exactament amb el terme de cerca pel que fa a la preferència de selecció. Si una paraula clau no és idèntica a un terme de cerca, els anuncis dinàmics de cerca i els anuncis Màxim rendiment se seleccionen en funció del rànquing d'anunci més alt en comparació de les altres paraules clau de cerca del compte. S'apliquen les mateixes excepcions a les preferències.

Els temes de cerca de les campanyes Màxim rendiment tindran la mateixa priorització que les paraules clau de concordança ampla i de frase de les campanyes de cerca.

Obteniu més informació sobre els anuncis dinàmics de cerca i Màxim rendiment.