Demografische segmenten uitsluiten

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Net zoals u advertenties aan mensen kunt tonen op basis van hun leeftijd, gender en ouderlijke status, kunt u elk van deze specifieke demografische segmenten ook uitsluiten om op een efficiëntere manier te adverteren. In dit artikel leest u hoe u geselecteerde demografische segmenten op advertentiegroepniveau of op campagneniveau kunt uitsluiten.

Voorbeeld

Een wellnesscentrum dat alleen toegankelijk is voor vrouwen heeft een campagne met beschikbare services en openingstijden voor hun vestigingen. Ze kunnen niets aanbieden aan mannelijke klanten. Daarom besluiten ze de categorie Man uit te sluiten van deze campagne. Ze zouden de uitsluiting op advertentiegroepniveau kunnen instellen. Maar omdat het wellnesscentrum deze instellingen op alle advertentiegroepen in de campagne wil toepassen, kunnen ze demografische uitsluitingen op basis van demografie maken op campagneniveau, in plaats van ze een voor een toe te voegen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als u demografische segmenten wilt uitsluiten van uw campagnetargeting, doet u het volgende:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Doelgroepen.
  3. Klik in de module Uitsluitingen op Uitsluitingen bewerken.
  4. Klik op het plusicoon  en selecteer de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  5. Vink het selectievakje aan naast het demografische segment dat u wilt uitsluiten van de advertentiegroep.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerkingen

Als u demografische segmenten uitsluit, kan dit leiden tot een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid verkeer die uw advertentiegroep of campagne genereert.

U kunt ook mensen uitsluiten van wie we geen specifieke demografische eigenschappen konden vaststellen. Dit doet u door het segment Onbekend te selecteren. Als u dit segment uitsluit, kan dit er echter toe leiden dat een aanzienlijk aantal mensen uw advertenties niet te zien krijgt. Veel sites in het Display Netwerk verstrekken geen demografische gegevens van klanten, en we kunnen niet van iedereen op internet of in mobiele apps demografische gegevens schatten. Dit betekent dat veel mensen in het demografische segment Onbekend vallen.