Demografische groepen uitsluiten

Op dezelfde manier als waarop u uw advertenties aan mensen kunt vertonen op basis van hun leeftijd, geslacht en ouderlijke status, kunt u elk van deze specifieke demografische groepen uitsluiten om uw advertenties efficiënter te maken. In dit artikel leest u hoe u geselecteerde demografische groepen op advertentiegroepniveau of op campagneniveau kunt uitsluiten.

Voorbeeld

Een kuuroord dat alleen toegankelijk is voor vrouwen heeft een campagne met beschikbare arrangementen en openingstijden van hun vestigingen. Op dit moment kunnen zij niets aanbieden voor mannelijke klanten. Daarom besluiten ze de categorie 'Man' in deze campagne uit te sluiten. Ze zouden de uitsluiting op advertentiegroepniveau kunnen instellen. Maar omdat de spa deze instellingen op alle advertentiegroepen in hun campagne wil toepassen, kunnen ze demografische uitsluitingen op campagneniveau maken in plaats van ze een voor een toe te voegen.

Instructies

Demografische groepen uitsluiten van uw campagnetargeting:

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op Campagnes en vervolgens op het tabblad Display Netwerk. Voor campagnes in het zoeknetwerk klikt u op het tabblad Doelgroepen.
  3. Klik op het tabblad Demografie.
  4. Klik op Geslacht, Leeftijd of Ouderlijke status om een demografische targetingmethode te kiezen.
  5. Klik op + Targeting.
  6. Onder 'Campagne-uitsluitingen' klikt u op het dropdown-menu Uitsluitingen voor campagne toevoegen en klikt u op Demografie.
  7. Onder 'Demografie' schakelt u de selectievakjes in van de specifieke demografische categorieën die u wilt uitsluiten:
    • Geslacht
    • Leeftijd
    • Ouderlijke status
  8. Klik op Sluiten en klik vervolgens op Opslaan.

Opmerkingen

Als u demografische categorieën uitsluit, kan de hoeveelheid verkeer die uw advertentiegroep of campagne ontvangt, aanzienlijk dalen.

U kunt ook mensen uitsluiten van wie we geen specifieke demografische eigenschappen konden identificeren door de categorie 'Onbekend' te selecteren. Als u deze categorie uitsluit, kan dit echter tot gevolg hebben dat een aanzienlijk aantal mensen uw advertenties niet te zien krijgt. Veel sites in het Display Netwerk verstrekken geen demografische gegevens van klanten, en we kunnen niet van iedereen op internet of in mobiele apps demografische gegevens schatten. Dit betekent dat veel mensen in de demografische categorie 'Onbekend' vallen.