Om privatliv og tilpassede annoncer (tidligere betegnet interessebaserede annoncer)

En grundpille i tilpasset annoncering inden for hele onlineannonceringsbranchen er at fortælle brugerne, hvordan deres onlinebrowsingaktiviteter bruges til at forbedre de annoncer, de får vist online, og til at give brugerne meningsfulde valg med hensyn til, hvordan disse oplysninger bruges. Google tilbyder brugerne forskellige metoder til at styre, hvilke oplysninger der indsamles i forbindelse med tilpasset annoncering (tidligere betegnet interessebaseret annoncering).

Hos Google bestræber vi os på at give brugerne nem adgang til og kontrol over de oplysninger, der indsamles via tilpasset annoncering. Her kan du se, hvad Google tilbyder brugerne:

• Synlighed og kontrol: Via Annonceindstillinger kan brugere, der er logget ind, få vist, tilføje og fjerne emner, der bruges som udgangspunkt for at vise dem tilpassede annoncer overalt på Google Displaynetværket. Når brugerne får vist tilpassede annoncer, knytter vi ikke en identifikator fra cookies eller lignende teknologier til følsomme kategorier såsom race, religion, seksuel orientering eller sundhed.  Se vores politik vedrørende tilpasset annoncering.
  • Fravalgsmuligheder: I Annonceindstillinger kan brugerne fravælge tilpassede annoncer, herunder remarketing. Det betyder dog, at de sandsynligvis får vist annoncer, der er mindre relevante, på Google Displaynetværket.
  • Uddybende oplysninger via annoncer: Brugerne kan få flere oplysninger ved at klikke på "Annoncer fra Google", "Annoncevalg" eller lignende links, der vises i annoncer på websites overalt på Google Displaynetværket.

Da branchen konstant udvikler sig, har adskillige grupper, heriblandt Internet Advertising Bureau (IAB), Network Advertising Initiative (NAI) og Internet Advertising Bureau United Kingdom (IAB-UK) udarbejdet retningslinjer for annoncører, udgivere, annoncenetværk og andre grupper, der er involveret i online annoncering.

Næste trin