Vad din integritetspolicy för datasegment bör innehålla

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med hjälp av datasegment kan du nå personer som redan har besökt din webbplats eller använt din app och matcha rätt personer med rätt budskap. Det här kan vara ett bra sätt att återengagera tidigare webbplatsbesökare eller appanvändare. Tänk dock på att informera dessa personer om att du samlar in information till dina datasegment på din webbplats eller i din app.

När du använder datasegment på din webbplats eller i din app måste du ta med följande information i integritetspolicyn:

• en lämplig beskrivning av hur du använder din data för att annonsera online
  • information om hur tredjepartsleverantörer, inklusive Google, visar dina annonser på olika webbplatser
  • ett meddelande om hur tredjepartsleverantörer, inklusive Google, använder cookies och/eller enhetsidentifierare för att visa annonser baserat på någons tidigare besök på din webbplats eller användning av din app
  • information om hur dina besökare kan välja bort Googles användning av cookies eller enhetsidentifierare genom att ändra Googles annonsinställningar. Du kan också hänvisa besökare som vill välja bort en tredjepartsleverantörs användning av cookies till sidan för att välja bort Network Advertising Initiative eller styra användningen av enhetsidentifierare genom att ändra sina enhetsinställningar.

Använda Google Marketing Platform-pixlar för datasegment

Om du använder Google Marketing Platform-pixlar för datasegment kan din integritetspolicy i stället informera om att man kan välja bort användningen av cookies i Google Marketing Platform genom att besöka sidan för att välja bort Google Marketing Platform eller sidan för att välja bort Network Advertising Initiative.