Vad du bör ta med i din sekretesspolicy för remarketing

Med funktionen remarketing, återengagemang eller liknande målgrupper i Google Ads kan du nå personer som tidigare besökt din webbplats eller använt din app och matcha rätt personer med rätt budskap. Medan dessa funktioner kan vara ett bra sätt att få tillbaka tidigare besökare till din webbplats eller app, bör du informera dessa personer om att du samlar information för remarketing, återengagemang eller liknande målgrupper på din webbplats eller i din app.

När du använder funktionen för remarketing, återengagemang eller liknande målgrupper på din webbplats eller i din app, måste följande information finnas i din sekretesspolicy:

• en lämplig beskrivning av hur du använder remarketing eller liknande målgrupper för att annonsera online
  • information om hur tredjepartsleverantörer, inklusive Google, visar dina annonser på olika webbplatser
  • ett meddelande om hur tredjepartsleverantörer, inklusive Google, använder cookies och/eller enhetsidentifierare för att visa annonser baserat på någons tidigare besök på din webbplats eller användning av din app.
  • information om hur dina besökare kan välja bort Googles användning av cookies eller enhetsidentifierare genom att besöka Googles annonsinställningar. Du kan också hänvisa besökare som vill välja bort en tredjepartsleverantörs användning av cookies till sidan för att välja bort Network Advertising Initiative  eller styra användningen av enhetsidentifierare genom att använda sina enhetsinställningar.

Använda Google Marketing Platforms pixelbilder för remarketing

Om du använder Google Marketing Platforms pixelbilder för remarketing kan din sekretesspolicy i stället hänvisa personer till att välja bort Google Marketing Platforms användning av cookies genom att besöka sidan för att väja bort Google Marketing Platform eller sidan för att välja bort Network Advertising Initiative.