Dette bør du ta med i personvernreglene dine for datasegmenter

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Med datasegmenter kan du nå ut til dem som tidligere har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din, og tilpasse annonsene etter brukerne. Dette kan være en god løsning for å få tidligere besøkende til å komme tilbake til appen eller nettstedet, men du bør så absolutt informere disse personene om at du samler inn informasjon i forbindelse med datasegmentene dine på nettstedet eller i appen.

Når du bruker datasegmentene på nettstedet ditt eller i appen din, må personvernreglene dine inneholde følgende:

• en passende beskrivelse av hvordan du bruker dataene dine til annonsering på nettet
  • en melding om hvordan tredjepartsleverandører, inkludert Google, viser annonsene dine på nettsteder på internett
  • en melding om hvordan tredjepartsleverandører, inkludert Google, bruker informasjonskapsler og/eller enhetsidentifikatorer for å vise annonser basert på brukeres tidligere besøk på nettstedet eller i appen
  • informasjon om hvordan de besøkende kan velge bort Googles bruk av informasjonskapsler eller enhetsidentifikatorer ved å gå til Googles Annonseinnstillinger. Du kan også gi besøkende muligheten til å velge bort en tredjepartsleverandørs bruk av informasjonskapsler eller kontrollere bruken av enhetsidentifikatorer. Da må du henvise dem til henholdsvis bortvalgsiden for Network Advertising Initiative og enhetsinnstillingene

Bruk av Google Marketing Platform-piksler for datasegmenter

Hvis du bruker Google Marketing Platform-pikslene i datasegmentene dine, kan du i stedet informere brukerne om å velge bort Google Marketing Platforms bruk av informasjonskapsler ved å gå til bortvalgsiden for Google Marketing Platform eller bortvalgsiden for Network Advertising Initiative.