Dette bør du ta med i personvernregler for remarketing

Med funksjonene for remarketing, fornyet engasjement eller lignende målgrupper i Google Ads kan du nå ut til folk som tidligere har brukt appen din eller besøkt nettstedet ditt, og presentere et skreddersydd budskap til de rette kundene. Disse funksjonene er flotte løsninger om du vil oppfordre tidligere besøkende til å komme tilbake til appen eller nettstedet, men du bør så absolutt informere disse personene om at du samler inn informasjon i appen eller på nettstedet til formål som remarketing, fornyet engasjement eller lignende målgrupper.

Hvis du bruker funksjonene for remarketing, fornyet engasjement eller lignende målgrupper i appen din eller på nettstedet ditt, er du pålagt å ha med informasjonen nedenfor i personvernreglene dine:

• En dekkende beskrivelse av hvordan du bruker remarketing eller lignende målgruppefunksjoner i annonsering på nettet.
  • En melding om hvordan tredjepartsleverandører, Google inkludert, viser annonsene dine på nettsteder på internett.
  • En melding om hvordan tredjepartsleverandører, Google inkludert, bruker informasjonskapsler og/eller enhetsidentifikatorer for å kunne vise annonser basert på brukeres tidligere besøk i appen din eller på nettstedet ditt.
  • Informasjon om hvordan de besøkende kan velge bort Googles bruk av informasjonskapsler ved å gå til Googles Annonseinnstillinger. Du kan også gi besøkende muligheten til å velge bort en tredjepartsleverandørs bruk av informasjonskapsler eller kontrollere bruken av enhetsidentifikatorer. Da må du henvise dem til henholdsvis bortvalgsiden for Network Advertising Initiative og enhetsinnstillingene deres.

Bruk av Google Marketing Platform-remarketingpiksler

Hvis du bruker remarketingpikslene fra Google Marketing Platform, kan du i personvernreglene i stedet informere brukerne om at de kan velge bort all bruk av informasjonskapsler fra Google Marketing Platform ved å gå til bortvalgssiden for Google Marketing Platform eller bortvalgssiden for Network Advertising Initiative.