Wat u moet opnemen in uw privacybeleid voor remarketing

Met de functie voor remarketing, hernieuwde betrokkenheid of soortgelijke doelgroepen in Google Ads kunt u mensen bereiken die eerder uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt en kunt u de juiste mensen aan de juiste boodschap koppelen. Deze functies kunnen een goede manier zijn om eerdere bezoekers naar uw site of app terug te halen, maar u moet deze mensen wel laten weten dat u op uw website of in uw app informatie verzamelt voor remarketing, hernieuwde betrokkenheid of vergelijkbare doelgroepen.

Wanneer u de functie voor remarketing, hernieuwde betrokkenheid of vergelijkbare doelgroepen in uw website of app gebruikt, moet u de volgende informatie opnemen in uw privacybeleid:

• Een toepasselijke beschrijving van hoe u remarketing of vergelijkbare doelgroepen gebruikt om online te adverteren.
  • Een bericht over hoe externe leveranciers, waaronder Google, uw advertenties weergeven op sites op internet.
  • Een bericht over hoe externe leveranciers, waaronder Google, cookies en/of apparaat-ID's gebruiken om advertenties weer te geven op basis van iemands eerdere bezoeken aan uw website of gebruik van uw app.
  • Informatie over hoe uw bezoekers zich kunnen afmelden voor het gebruik van Google-cookies door Instellingen voor advertenties van Google te bezoeken. U kunt ook aangeven dat uw bezoekers zich kunnen afmelden voor cookies van een externe leverancier door naar de afmeldingspagina van het Network Advertising Initiative te gaan of het gebruik van apparaat-ID's kunnen wijzigen in instellingen van hun apparaat.

De remarketingpixels van het Google Marketing Platform gebruiken

Als u remarketingpixels van het Google Marketing Platform gebruikt, kan uw privacybeleid in plaats daarvan mensen duidelijk maken dat zij zich kunnen afmelden voor het gebruik van cookies door het Google Marketing Platform op de pagina voor afmelden van het Google Marketing Platform of de pagina voor afmelden van het Network Advertising Initiative te bezoeken.